Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Reichweite von E-Autos sinkt bei Kälte deutlich – Tips voor Elektroautos en Verbrenner in Winterstau


Kälte stuurt Electro-Reichweite
Tips voor elektrische voertuigen en motorfietsen in Winterstau

Lees artikel

Deze audioversie is zeer artistiek. Meer informatie | Stuur feedback

Ik ben Winter geworden door de Reichweite van Elektroautos. En de eerste dagen met winterweer zijn helder: je kunt langer op pad. Was müssen Fahrer von E-Autos, aber auch von Verbrenner verwijderd?

In de winter koop je E-Cars in Durchschnitt beef 20 tot 30 Prozent more Energie – die Reichweite sinkt. Op de Kurzstrecke kan de ADAC-angst in de extreme val de helft verminderen. In de winter is het hier niet mogelijk als de bestuurder geen motor gebruikt voor de woning van de binnenruimte. Aber auch der Antriebsakku muss auf Betriebstemperatur werd gebracht – dat kost eben Energie. Elektriciteit besparen is een belangrijk iets.

Durf dus een paar keer te racen, om er in het winterseizoen met de E-Car van te genieten. Hier kunt u ADAC-informatie vinden en uw eigen tests aanvragen. Het verbruik van elektrische auto’s bedraagt ​​1,5 tot 2 kilowatt (kWh), waarbij de binnenruimte een omgevingstemperatuur van min 10 graden heeft bij een constante temperatuur van 20 graden.

Zehn Stunden Stand im Stau – voor de Heizung vaak geen probleem

Bij extreme prestaties zouden ze met een stroomverbruik van 15 tot 20 kWh zeer bruikbaar zijn. Aber die meisten Elektroautos heeft de beste Akkus met deutlicher grotere Kapazität. Dit is rijk aan een warme winternacht zonder de hitte, wat zorgt voor aangenamere temperaturen.

Belangrijk om te weten: De batterij moet gevuld zijn met signalen, maar gaat pas mee als de laatste Drücker is geladen.

Dit is belangrijk voor auto’s met benzine- of dieselmotoren: eenvoudig tanken. Hier ligt de Verbrauch im Stand bei etwa 1 bis 1,5 Liter voor Stunde. Bespaar niet veel geld als het gaat om autorijden: dit is mogelijk.

Spartipp: Direct Heizung am Körper wie Sitz-oder Lenkradheizung zu bruikbaar is, is efficiënter als die Luftheizung. Ik ben een grote E-Auto’s die snel een stand-up heeft gemaakt, de man die voor het begin van de Fahrt-anschalten kan zorgen. Zo komt de aanvoer voor het eerste warme water in de lade of wallbox.

Hetzelfde geldt voor de batterij of de brandstof: deze dingen hoor je in de winter in je auto:

  • Accessoires voor auto: Eiskratzer, Handfeger, Starthilfekabel, Scheibenfrostschutz en een Abdeckfolie voor de Frontscheibe. Bij het uitstrekken van de kosten, met massievere Schneefall-droht, können Schaufel, en was Streusplit of Sand toch een Abschleppseil in Kofferraum sinnvoll sein. Waren in de Skiurlaub, prüft, ob am Zielort of the Way that a snow shower is best.
  • Informatie voor de analyse: Wollecke, Proviant en Getränke wie een Thermoskanne met heißem Tee sinds spezziell tijdens de lange vakantie. En niet te vergeten een geschikte laadkabel voor gemak en gebruiksgemak met een powerbank, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de rompslomp van uw auto sinds u heeft geïnvesteerd. Handen en tassen kunnen worden gebruikt om veilig te werken.

Gn DE bus