Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Rechter verwerpt ‘onzin’-claim van Rudy Giuliani voorafgaand aan het proces wegens smaad tegen verkiezingswerkers


WASHINGTON – Volgende week zal een juryproces beginnen om te bepalen hoeveel Rudy Giuliani zal moeten betalen aan twee verkiezingsmedewerkers die hij schuldig bevonden werd aan smaad. En op zondagavond hekelde een federale rechter die toezicht hield op de zaak de ooit gerespecteerde voormalige burgemeester van New York City vanwege zijn herhaalde onvermogen om aan de ontdekkingsverplichtingen te voldoen en zijn poging om van koers te veranderen aan de vooravond van het juryproces.

De Georgische verkiezingswerkers Ruby Freeman en haar dochter, Wandrea “Shaye” Moss, hebben in december 2021 een aanklacht ingediend tegen Giuliani en een groot aantal anderen. Op 11 december zal een juryproces beginnen om te bepalen welke schadevergoeding, zowel compenserende als punitieve, Giuliani zal betalen. gezicht. Maar de voormalige advocaat van Donald Trump zei onlangs in rechtszaken dat beslissingen over schadevergoeding door een rechter moeten worden genomen, en niet door een jury.

In haar indiening zondag zei de rechter die toezicht hield op de rechtszaak dat Giuliani al bijna twee volle jaren op de hoogte was van de eis van de juryrechtspraak.

“Giuliani’s standpunt dat de al lang bestaande eis van de jury in deze zaak teniet werd gedaan toen hij standaard aansprakelijk werd gesteld voor de vorderingen van de eisers, is juridisch onjuist”, schreef rechter Beryl Howell van het Amerikaanse district. Een van de beweringen van Giuliani – die Howell een poging noemde ‘om de schuld af te schuiven op de eisers voor eventuele vooroordelen die voortkomen uit een mogelijke omschakeling van een jury naar een gerechtelijk proces’ – is ‘gewoonweg onzin’, schreef Howell.

Howell heeft Giuliani al “burgerlijk aansprakelijk bevonden voor de laster van de eisers, het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed, burgerlijke samenzwering en schadeclaims” vanwege Giuliani’s “opzettelijke ontdekkingswangedrag” en zijn doelbewuste “ontduiking van zijn ontdekkingsverplichtingen.”

Giuliani gaf eerder toe dat hij ‘valse’ uitspraken deed over Freeman en Moss, die beiden in 2020 werkten op de stemverwerkingslocatie van de State Farm Arena in Fulton County, Georgia. Voormalig president Donald Trump verloor zowel de staat Georgia als de Presidentsverkiezingen van 2020. In een poging deze resultaten te ondermijnen, viel Giuliani het duo herhaaldelijk aan, waarbij hij ooit zelfs ten onrechte beweerde dat de video liet zien dat Freeman en Moss USB-drives rondgaven ‘als flesjes heroïne of cocaïne’, terwijl Freeman haar dochter in werkelijkheid een gembermunt had overhandigd.

In een aanvraag vorige maand schreef Giuliani-advocaat Joseph D. Sibley IV dat een “juryproces ongepast is over de kwestie van schadevergoeding wanneer een rechtbank een verstekvonnis als sanctie heeft uitgevaardigd” en verzocht Howell om over de schadevergoeding te beslissen in plaats van door een jury. Giuliani kon geen eerlijk proces krijgen, zo betoogden zijn advocaten, als een jury de sanctiebevelen van de rechtbank zou voorlezen. Howell noemde die bewering ironisch.

“De ironie van deze bewering moet worden benadrukt, gezien de vele kansen die Giuliani kreeg om aan zijn ontdekkingsverplichtingen te voldoen, maar het mocht niet baten, en de verdere kansen die Giuliani werd geboden om te worden gehoord over eventuele negatieve instructies die aan de jury zouden worden gegeven. hij stemde in met die instructies”, schreef Howell.

Howell schreef eerder dat Giuliani ‘slechts lippendienst had bewezen aan de naleving van zijn ontdekkingsverplichtingen’, en dat het aantrekken van ‘een mantel van slachtofferschap goed zou kunnen werken op een openbaar podium voor een bepaald publiek’, maar niet in de rechtszaal, waar het ‘slechts diende om ondermijnen het normale proces van ontdekking in een eenvoudige lasterzaak.”

Van Freeman en Moss wordt verwacht dat ze zullen getuigen tijdens het proces, waar hun advocaten zeggen dat ze zullen praten over de “bedreigingen, intimidatie en schade” die ze hebben ervaren als gevolg van de valse claims tegen hen.

“Eisers zullen een bedrag eisen dat varieert van $15,5 miljoen tot $43 miljoen, inclusief speciale schadevergoeding”, schreven hun advocaten. Freeman en Moss zullen “de jury vragen om compenserende schadevergoeding toe te kennen voor het ernstige emotionele leed veroorzaakt door beklaagde Giuliani en zijn mede-samenzweerders tussen 2020 en heden, voor een bedrag dat door de jury wordt bepaald, onder meer op basis van de mentale pijn en het lijden van de eisers. angst, ongemak, nervositeit, vernedering, belediging, vernedering of verlegenheid die de eisers rechtstreeks ondervonden vanwege het gedrag van beklaagde Giuliani en zijn mede-samenzweerders”, schreven hun advocaten.

Het tweetal zal de jury ook vragen “om beklaagde Giuliani een schadevergoeding toe te kennen als straf voor zijn schandalige gedrag en om hem en anderen ervan te weerhouden zich in te laten met dat soort gedrag, voor een bedrag dat door de jury wordt bepaald, onder meer op basis van de relevante juridische factoren en ongunstige gevolgtrekkingen in deze zaak betrokken”, aldus hun advocaten.

“De enige kwestie die in dit proces overblijft is dat een jury moet bepalen hoeveel beklaagde Giuliani aan de eisers verschuldigd is voor de schade die zijn gedrag heeft veroorzaakt”, schreven hun advocaten.

Freeman en Moss vertelden eerder aan de commissie van 6 januari hoe hun leven voor altijd veranderde toen ze het doelwit waren van Trump en zijn aanhangers vanwege ontkrachte complottheorieën.

“Er is geen plek waar ik me veilig voel”, zei Freeman tijdens een opgenomen getuigenis. “Nergens.”

Gn En Head