Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Recente rellen in Dublin: politie verdedigt zich omdat minister van Justitie zegt dat ‘misdaad’ op straat niet wordt getolereerd


Hulpdiensten op plaats van ‘steeksteek nabij school’ in het centrum van Dublin

Garda is verdedigd door een Ierse minister toen de minister van Justitie van het land waarschuwde dat verder “geweld” in de straten van Dublin “niet zal worden getolereerd”.

Minister van Overheidsuitgaven Pascal Donohoe zei dat de Ierse politie met een ongekende situatie werd geconfronteerd toen er donderdag in de hoofdstad gewelddadige rellen uitbraken na een mesaanval op drie kinderen en hun zorgassistent buiten de basisschool Gaelscoil Cholaiste Mhuire.

In een gesprek met de BBC erkende hij dat de openbare orde niet werd gehandhaafd “in ons stadscentrum zoals we zouden willen en het land zou verwachten”, maar prees hij het “uitzonderlijke werk” van de strijdmacht in “zware en veeleisende omstandigheden”.

Ondertussen zei minister van Justitie Helen McEntee dat “de verantwoordelijken voor de rechter zullen worden gebracht”.

Het komt terwijl het vijfjarige meisje dat werd neergestoken in kritieke toestand verkeert in CHI Temple Street, terwijl de kinderzorgassistent, een vrouw van in de dertig, zich in een ernstige maar stabiele toestand bevindt in het Mater Hospital.

Een man van eind veertig ligt in een ernstige maar stabiele toestand in een ziekenhuis in de regio Dublin. Garda zei dat hij een “persoon van belang” blijft in het onderzoek terwijl de politie de mesaanval blijft onderzoeken.

1701005103

Live verslaggeving pauzeren

Wij pauzeren onze live verslaggeving.

Bedankt voor het volgen van dit liveblog.

Tara Cobham26 november 2023 13:25

1701004652

Donohoe geeft ‘volledige steun’ aan de Ierse minister van Justitie en de Garda-commissaris

Er is volledig vertrouwen geuit in de Ierse minister van Justitie en het hoofd van de Ierse politie nadat zij werden opgeroepen om te stoppen na de ergste rellen die de staat sinds tientallen jaren heeft gekend.

Minister van Overheidsuitgaven Paschal Donohoe waarschuwde ook voor verdeeldheid nadat Garda-auto’s, een bus en een tram vorige week in Dublin in brand waren gestoken, winkels beschadigd en geplunderd en agenten waren aangevallen tijdens gewelddadige scènes waarbij extreemrechtse elementen betrokken waren.

Het gebeurde kort nadat drie kinderen en een vrouw gewond raakten bij een steekpartij buiten een school in het noordelijke stadscentrum.

Tara Cobham26 november 2023 13:17

1701003489

Kijk: het Ierse parlement wordt beschermd door een stalen ring na rellen in Dublin

Iers parlement beschermd door stalen ring na rellen in Dublin

Tara Cobham26 november 2023 12:58

1700999413

Ierse politie verdedigd door minister na rellen

Garda is verdedigd door een Ierse minister in de nasleep van de gewelddadige rellen die donderdagavond door Dublin trokken.

Pascal Donohoe zei dat de Ierse politie te maken kreeg met een ongekende situatie toen donderdagmiddag in de hoofdstad chaotische taferelen uitbraken na een mesaanval op drie kinderen en hun zorgassistent buiten de basisschool Gaelscoil Cholaiste Mhuire.

In zijn toespraak in het Sunday Politics-programma van BBC News NI erkende hij dat de openbare orde niet werd gehandhaafd “in ons stadscentrum zoals we zouden willen en het land zou verwachten”, maar prees hij het “uitzonderlijke werk” van de strijdmacht in “zware en veeleisende omstandigheden”.

Leden van de Garda Public Order Unit arresteren een man na de rel in de nasleep van de steekpartij op een school in Dublin

(REUTERS)

Tara Cobham26 november 2023 11:50

1700994720

Sinds donderdag zijn er in Dublin ongeveer 48 arrestaties verricht

Minister van Justitie Helen McEntee zei dat er sinds donderdag 48 arrestaties zijn verricht in de stad en dat er het hele weekend een politieplan met grote zichtbaarheid van kracht is, inclusief de inzet van vier openbare orde-eenheden.

De Garda-hondeneenheid en de gemonteerde eenheid worden ook ingezet, en er zijn twee waterkanonnen beschikbaar voor gebruik indien nodig.

Het waterkanon is in bruikleen gegeven door de politie van Noord-Ierland na een verzoek om wederzijdse hulp van Garda-commissaris Drew Harris.

Indien ze worden ingezet, zullen ze uitsluitend worden bestuurd door leden van An Garda Siochana.

Tara Cobham26 november 2023 10:32

1700991909

‘Gewelddadigheid’ in de straten van Dublin wordt niet getolereerd – Ierse minister van Justitie

Verder “geweld” in de straten van Dublin “zal niet worden getolereerd”, waarschuwde de Ierse minister van Justitie.

Er was het afgelopen weekend een grote gardai-aanwezigheid in de Ierse hoofdstad na de rellen op donderdagavond.

Bij de chaotische taferelen – waarbij extreemrechtse elementen betrokken waren – werden auto’s, bussen en trams van Garda in brand gestoken, en werden winkels geplunderd en beschadigd na een mesaanval op drie kinderen en hun zorgassistent buiten een school in de noordelijke binnenstad.

Tara Cobham26 november 2023 09:45

1700989205

Ruim £280.000 ingezameld voor Deliveroo-held die een kindermesaanval in Dublin heeft gestopt

Caio Benicio, 43, werd geprezen als een held omdat hij een einde maakte aan een aanval op drie kinderen in Dublin nadat hij van zijn fiets was gesprongen en de aanvaller met zijn helm op zijn hoofd had geslagen.

De vader van twee kinderen vertelde het Dagelijkse mail dat hij “instinctief handelde” nadat hij langs Parnell Square was gereden en zag wat hij dacht dat een “normaal gevecht” was.

De heer Benicio zei dat de man op de grond viel en dat anderen kwamen helpen om hem daar te houden.

De heldenchauffeur die een jaar geleden vanuit Rio de Janeiro naar Ierland verhuisde, zei: “Ik had geen tijd om bang te zijn. Ik heb zelf twee kinderen en ik had geen tijd om bang te zijn, ik handelde gewoon.”

Organisator Paul Darcy zette de GoFundMe-pagina op en zei: “De man is een held en het minste wat we kunnen doen is een pint voor hem kopen, dus ik vraag je om de prijs van een pint Guinness bij jou in de buurt te doneren, zodat hij weet hoe mensen in Dublin waarderen hem.”

Anuj Broek26 november 2023 09:00 uur

1700985605

Hoe de rellen in Dublin begonnen: van vuurpijlen en vuurwerk op een plaats delict tot een bende van honderden mensen

Drie jonge kinderen en een volwassen vrouw en man raakten rond 13.30 uur allemaal gewond bij de steekpartijen buiten de Ierse basisschool Gaelscoil Cholaiste Mhuire op Parnell Square East, een incident dat onmiddellijk de krantenkoppen haalde.

Garda (Ierse politie) zei zaterdag dat ze de mesaanval blijven onderzoeken, waarbij een vijfjarig meisje in kritieke toestand raakte en zaterdag nog steeds voor haar leven vocht in het ziekenhuis.

Een tweede meisje, 6 jaar oud, krijgt nog steeds medische behandeling voor minder ernstige verwondingen in CHI Crumlin. Een jongen van 5 jaar werd gisteravond ontslagen uit CHI Crumlin.

De kinderverzorgster, een vrouw van in de dertig die volgens de autoriteiten haar lichaam heeft gebruikt om de kinderen te beschermen, verkeert nog steeds in ernstige toestand in het Mater Ziekenhuis. Ook een man van in de vijftig ligt nog steeds in ernstige toestand in een ziekenhuis in de regio Dublin.

Anuj Broek26 november 2023 08:00 uur

1700982005

Elon Musk weegt in op de rellen in Dublin en beweert dat de premier van het land ‘het Ierse volk haat’

De interactie vond plaats op het socialemediaplatform van Musk. Hij reageerde op een meme-account waarin een fragment van een nieuwsbericht over het wetgevingsinitiatief werd gedeeld en klaagde dat de ‘Ierse regering al uw vrijheden wil’.

“Ierse kinderen zijn gisteren in Dublin neergestoken door een buitenlandse man, maar de regering verdraait het verhaal en gebruikt de reactie als een kans om nieuwe wetten tegen haatzaaien aan te nemen”, schreef de eigenaar van het account. “De Ierse regering wil al uw vrijheden.”

De heer Musk, de rijkste man ter wereld en de eigenaar van een van de meest invloedrijke sociale-mediaplatforms, reageerde op het verhaal door te zeggen: “Ironisch genoeg haat de Ierse premier het Ierse volk.”

Anuj Broek26 november 2023 07:00 uur

1700980236

Meisje, 6, ontslagen uit het ziekenhuis omdat een ander meisje nog steeds kritiek is

Een ander kind, dat gewond raakte bij de steekpartij in Dublin, werd door medisch personeel vrijgelaten nadat ze met hoofdletsel in het ziekenhuis was opgenomen.

Een vijfjarig meisje, een van de drie kinderen die gewond raakten bij een mesaanval in Dublin, vocht vrijdag voor haar leven toen de schijnwerpers op extreemrechtse groeperingen in Ierland vielen na een nacht vol rellen in de Ierse hoofdstad.

Politiechefs zeiden dat ze verwachtten dat er nog veel meer arrestaties zouden volgen nadat er 34 werden vastgehouden na een nacht van ongeregeldheden toen ongeveer 500 extreemrechtse sympathisanten en ogenschijnlijk boze jongeren donderdag tekeer gingen en schade veroorzaakten die tientallen miljoenen euro’s zou kunnen kosten om te herstellen. volgens de Ierse premier Leo Varadkar.

Barney Davis26 november 2023 06:30

Gn En world