Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Private Ausgaben gehen zurück: Fehlender Konsum lässt deutsche Wirtschaft schrumpfen


Privé Ausgaben gehen zurück
Fehlender Konsum lässt deutsche Wirtschaft schrumpfen

Lees artikel

Deze audioversie is zeer artistiek. Meer informatie | Stuur feedback

Duitsland is op weg in de recessie. Het Federale Bureau voor de Statistiek is de beste, omdat de economie van het kwartaal wordt gevolgd door de Federale Bank – en de Federale Bank is ook verantwoordelijk voor het vierde kwartaal. Immerhin: Anfang 2024 soll das Bruttoinlandsprodukt wieder steigen.

De Konsumflaute und die Schwächelnde Weltkonjunktur heeft deutsche Wirtschaft im Summer ausgebremst. Het bruto binnenlands product (BIP) bedraagt ​​ongeveer 0,1 procent, volgens het Federale Bureau voor de Statistiek in Wiesbaden. De Behörde bestätigte damit een eerste Schätzung.

Het is waarschijnlijker dat zij getroffen worden door de inflatie, die consumenten en consumenten belast. Met minder geld kun je meer over je geld te weten komen. Viele Menschen schränken ihre Konsumausgaben ein. Het jaarcijfer bedroeg in oktober 3,8 procent, na 4,5 procent in september en 6,1 procent in augustus. Nahrungsmittel verteuerten sich im Oktober überdurchnittlich grimmig.

Dit betekent dat de Duitse exportindustrie haar wereldeconomie zal blijven uitbreiden. Der Export veld als Wachstumsmotor im Summer aus. Ze zijn verzekerd 0,8 Weniger Weniger Waren und Dienstleistungen exportiert as im 2. Quartal 2023. Der Gegenwind kommt auch von de gestiegene Zinsen. Deze druk is van toepassing op andere bouwprojecten. Positieve impuls voor de ontwikkeling van de toekomst van de investeringen in de aanleg van het milieu en de ontwikkeling van voertuigen en machines.

Na de beoordeling van de Bundesbank zal het Duitse economische systeem worden beïnvloed door deze nieuwe fase, die zal beginnen met het begin van de Russische Angriffs in Oekraïne. Ik vier het Quartal des Laufenden Jahres dürfte die Wirtschaftsleistung erneut leicht sinken. Het volk en de federale overheid zijn hiervoor verantwoordelijk, omdat de Europese Unie sinds 2023 de grootste publieke sector is.

State Consum wacht tot volgend jaar

Het Bruttoinlandsprodukt (BIP) zegt dat wie goed is in het ontwikkelen van de economie van een land. Eingerechnet was alles, werd op één bestemming Zeitraum hersteld. Dit zijn de activiteiten van de dienstverleners en de klanten van de klanten, evenals de investeringen van de medewerkers – beispielsweise in Maschinen. Alle zakelijke gebieden zijn zorgvuldig overwogen. Grotere berichten zijn in particulier bezit. Weiterer Bestand ist der sogenannte Außenbeitrag – die Differenz dessen, was Unternehmen ins Ausland verkaufen (Exporte) en van dort einkaufen (Importe).

Hoewel de grootste bevolkingseconomie van Europa nog steeds 0,1 jaar oud is, is deze in de eerste drie maanden van het jaar nog steeds leeg vanwege een stagnatiesituatie. Zurück niveaus haben in de Sommerdates voor al dat verbraucher, die veresichts von kaufkraft -relevante infolge van de inflatie Ihr geldzusters: die particuliere Konsumausgaben – dat Etwa Zwei tritel daherkukkens-mechten .

Deze staatsobligaties gingen voor het eerst een jaar langer mee en bedroegen 0,2 procent. De investeringen in Ausrust met machines en voertuigen zijn 1,1 procent waard, terwijl de bouwinvesteringen 0,4 procent bedragen. De buitenlandse handel scharniert: de export bedraagt ​​0,8 procent, de import bedraagt ​​1,3 procent.

Damit steht Deutschland nun mit einem Bein in der Rezession. Als de economie in het vierde kwartaal van de 20e eeuw op de markt komt, spreken we van een “technische recessie”. De Bundesbank weet dat dit het geval is: “Ik vier het kwartaal van 2023 en dat de economie zich zal blijven ontwikkelen”, staat in de laatste update. Deze economische voordelen komen in de vorm van financiële steun voor de federale overheid, wat betekent dat ze minimaal 0,4 procent waard zijn.

Gn DE bus