Skip to content


UBS wil naar verluidt dat de overheid de overname van de falende geldschieter gedeeltelijk dekt

Multinationale investeringsbank UBS wil dat de Zwitserse regering ongeveer 6 miljard dollar van de kosten dekt als ze ermee instemt om Credit Suisse te kopen, een rivaliserende geldschieter wiens aandelen deze week kelderden te midden van een uitstroom van klanten en een verlies van investeerders, meldde Reuters zaterdag, daarbij verwijzend naar bronnen.

Eerdere berichten in de media gaven aan dat de banken een fusie bespraken, een idee van de Zwitserse Nationale Bank en de Autoriteit Financiële Markten (FINMA), om Credit Suisse te redden van insolventie.

De overheidsfondsen zullen naar verwachting helpen bij het dekken van de kosten van het afbouwen van delen van Credit Suisse na de fusie, evenals mogelijke proceskosten, vertelden bronnen aan Reuters. De onderhandelingen over de deal zijn naar verluidt echter gespannen, aangezien de fusie ertoe kan leiden dat zo’n 10.000 banen moeten worden geschrapt.

Volgens een rapport van The Wall Street Journal zou de deal zondag bekend kunnen worden gemaakt. Het nieuwscentrum merkt ook op dat toezichthouders, om het fusieproces te versnellen, hadden aangeboden af ​​te zien van de vereiste dat er een aandeelhoudersstemming zou worden gehouden.

Analisten zeggen dat de Zwitserse toezichthouders een oplossing voor de crisis bij Credit Suisse moeten presenteren voordat de markten maandag opengaan, om een ​​verdere daling van de aandelenkoers van de geldschieter te voorkomen.

De twee banken, evenals de Zwitserse regering, hebben tot nu toe geweigerd commentaar te geven op de rapporten.

LEES VERDER:
Zwitserse bankreus in gesprek om Credit Suisse over te nemen – media

Credit Suisse-aandelen verloren de afgelopen week ongeveer een kwart van hun waarde, ondanks een lening van $ 54 miljard van de Zwitserse centrale bank. De bank is de op een na grootste van Zwitserland, na USB, en wordt zowel in Zwitserland als wereldwijd als systeemrelevant beschouwd. Bankexperts waarschuwen dat het faillissement van de bank gevolgen zou hebben voor het hele wereldwijde financiële systeem.

Bezoek voor meer verhalen over economie en financiën de zakelijke sectie van RT

U kunt dit verhaal delen op sociale media: