Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Postgesetz: Wieso die Deutsche Post künftig trödeln darf – Wirtschaft


Het is belangrijk om te weten hoe de economie van de brief in Duitsland is: het federale ministerie van Economische Zaken zal verantwoordelijk zijn voor het nawerk en de implementatie van de entwurf. Noch in die jaren dat het Kabinett de nieuwe rechtszaak heeft afgerond. Dit brengt enkele veranderingen met zich mee voor klanten – en voor de Duitse Post en de Konzernmutter DHL Group.

Was er nog iemand betrokken bij de Zustellung?

Bisher schrijft dat Gesetz vor, dass 80 Prozent der Briefe am nächsten Werktag zugestellt zijn müssen. Maar de Zahl der Briefe zinkt, hoewel burgers hem altijd per e-mail kunnen legen. Der Trend is zo ontworpen dat de Minus alles in de passende en zölf Monaten is Prozent. Damit informeert u dat de kosten van de Duitse Post snel worden verzonden. Als de kosten worden gewijzigd, zal het Ministerium van Robert Habeck de toekomst voor de volgende dag verlengen. Stattdessen sollen Briefe zu 95 Prozent am drieten en zu 99 Prozent am vierten Tag nach dem Einwurf beim Empfänger ankommen müssen.

Dit helpt bij de overlegung, die ervoor zorgt dat mensen dringende vervolginformatie ontvangen waarna ze per e-mail kunnen worden doorgestuurd. U kunt ook een bezoek brengen aan de Duitse postdienst, zorg ervoor dat u beschikt over een brievenvervoer met een veilige nachtvlucht binnen de perken van uw Duitse land. Aan beide zijden zijn de volgende wijzigingen aangebracht: De brievenvervoerders blijven aan dezelfde kant als de andere kant van de weg werken en de werkdag van de brievendienst wordt niet voltooid.

Wie komt er naar Porto?

De volgende Portoerhöhung steht Anfang 2025 een. De Duitse Post maakt zich grote zorgen over de komst van 2024 en zal worden getroffen door de daarmee gemoeide kosten, evenals de Bundesnetzagentur lehnte das Ansinnen in augustus ab. De Bonner Behörde bestimmt, eh die de Portovolumen steigen darf viel – en de Rahmen dafür setzt de Postgesetz. Deze aanvullende wijzigingen zijn ook nodig voor een nieuwe Kunstprijsdekking en -preventie, waardoor de Porto voor een Standaardbrief 2025 vanaf 85 cent op ruim een ​​Eurobrief komt. In Europese context is de haven in Duitsland gunstig, en dat geldt ook voor de toekomst van de federale overheid.

Alle informatie over het traject van de plicht, de belangrijkste instructies binnen een paar dagen, zal een geheel nieuw prijsmodel kopen. De Post zou Premiumbrieven kunnen ontvangen, ervoor zorgen dat de aankoop gegarandeerd is en dat het schrijven de afgelopen week succesvol zal blijven. Solche Modelle is gevestigd in Groot-Brittannië, Österreich of Schweiz.

Machen vestigingen gesloten?

De Postcode vereist een best-in-class benadering van zakendoen. Bisher maakt zich zorgen dat Deutsche Post 12.000 hier meer is dan alleen de postdienst in supermarkten of kiosken. Der Konzern kan aber auch immer mehr automatische Poststations auf. U kunt ook briefmarks en pakketten kopen, evenals abgeben. Bislang is niet langer postgesetz, Filialen durch Poststations zu ersetzen. Künftig soll tie in manchen Fällen möglich signaal. De Bundesnetzagentur muss dem jedoch zustimmen.

Zijn er hervormingen?

Der Vorschlag des Ministerium würde der Bundesnetzagentur more Befugnisse geben. U zult anders zijn als u uw Bußgelder kunt wijzigen, maar wij zullen de service van de Duitse Post niet aanmoedigen. De afgelopen jaren waren beide behörde zo waardevol dat ze nog niet bekend zijn, maar de externe zijn persoonlijke berichten die afzonderlijk kunnen worden verzonden. Dan zal de Gesetzesnovelle Erleichterungen für Rivals der Deutschen Post voor, der Wettbewerb beginnen. De Bundesnetzagentur sollänfacher Vorwürfen nachgehen können, vanwege de ex-monopolist Großkunden oneerlijke Preisnachlässe gewährt, zal nog een Postanbieter duren.

Wie zijn belangrijk in de activiteiten van DHL?

De Deutsche Post brengt hierbij de sogenannten Universele dienst. Dit betekent dat de koffers, filialen en brievenbussen van de voormalige monopolistische federale regering nog steeds in gebruik zijn – het is belangrijk om te weten dat het land er is. Als u de DHL Group opzegt in uw Sparte keine Umsatzsteuer. Dit klinkt lauw en belangrijk, maar is feitelijk gebaseerd op de Duitse opdracht voor de toekomst. De DHL Group verdient geld voor alle internationale expresklanten, in de lucht- en scheepvaartindustrie en in de supply chain-diensten, en in de branche van rederijen. Dit is de winst bij de Duitse Brief- en Pakketpartijen, maar hoe hoger de kosten als gevolg van de Tarifabschluss in Frühjahr.

Wie zal reageren op de reactie van DHL?

DHL-chef Tobias Meyer werd geïnterviewd in de SZ, de nieuwe postdienst staat open voor de Rahmen dafür-aankoop, de universele dienst is ook gratis om berichten te ontvangen. De eerste reactie op de beslissing over het juridische traject is zeer sceptisch. De consequenties van de mislukkingen van de rivalen in de Bonner Dax-Unternehmen omvatten met name: “We zijn ons bewust van het feit dat de brievenmarkt wordt gedekt door de Brechstange durchsetzen zu wollen, die in het bijzonder de EU-staat is, ongeacht van de totale prijs van de hogere prijzen, de kwaliteit en de kwaliteit eren labor bedingungen führt”, klaagt een Sprecher. Let op: “Op basis van de steun voor de economische ontwikkeling van de postdienst van de Universele Dienst”.

Als de componenten van de Universele Dienst zouden worden ontwikkeld, was het theoretisch noodzakelijk om hiervoor een ander logistiek bedrijf te vinden. In de werkelijkheid moet een eskalatie worden uitgevoerd. In het interview zei DHL-chef Meyer dat hij het bericht van de Konzern op de brievenpost in Duitsland kon ontvangen: “Ik zal er niet blij mee zijn.”

Gn DE bus