Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Poetin: Poetin gaat de grootste ballistische raket ter wereld testen boven de Zuidpool


Vladimir Poetin is ingesteld om de s werelds grootste ballistische raket door deze boven de Zuidpool te lanceren, meldde Metro.
Het heet Satan 2, een ‚onstuitbaar‘ doemsdagwapen dat een snelheid van 25.880 mijl per uur haalt. Deze enorme raket weegt 208 ton en is zo groot als een torenflat van veertien verdiepingen.
Naar verluidt zal Rusland volgende maand het eerste regiment dat bewapend is met de intercontinentale kernraket in gevechtsdienst zetten.
Volgens Metro komt dit op een moment dat de Sarmat-raket nog niet goed is getest.
Het rapport van de Russische staatsmedia hierover werd volgens Metro kort na de livegang verwijderd.
Persbureau TASS meldde dat ‚zelfs een ingekorte LCI (vluchtontwikkelingstests), en ervan uitgaande dat alle lanceringen succesvol zijn, nog een aantal lanceringen nodig zou zijn, ook via de Zuidpool‘.
Het oorspronkelijke Sarmat-regiment, dat een commandopost en meerdere silo-lanceerinrichtingen omvat, zal in december van dit jaar met zijn operationele taken beginnen als onderdeel van de Uzhur-raketformatie in de Strategic Missile Forces, volgens een door Metro geciteerde defensiebron.
Het regiment voert momenteel ‚experimentele gevechtsdienst‘ uit in de regio Krasnojarsk in Siberië. Volgens Metro lopen de tests voor Poetins raket van de vijfde generatie echter achter op schema en zijn ze nog niet afgerond.
Er is slechts één volledig bevestigde succesvolle test bekend die in april 2022 is uitgevoerd.
Volgens TASS worden momenteel de Sarmat-vluchttests uitgevoerd vanuit de Plesetsk-ruimtehaven naar het Kura-oefenterrein in Kamtsjatka.
Poetin benadrukte vorige maand dat zijn ontwerpers ‚het werk aan de ’superzware raket‘ van Sarmat hadden afgerond.
Poetin zei: „We moeten gewoon een aantal procedures op een puur administratieve en bureaucratische manier afronden, overgaan tot massaproductie en ze in gevechtsdienst zetten. En dat zullen we in de nabije toekomst doen.“Gn En world