Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Piloot buiten dienst, beschuldigd van poging tot het uitschakelen van vliegtuigmotoren tijdens de vlucht, aangeklaagd op 84 punten


Joseph Emerson/Facebook

Piloot buiten dienst Joseph D. Emerson werd ervan beschuldigd te hebben geprobeerd de motoren van een vliegtuig halverwege de vlucht uit te schakelen.CNN

Joseph Emerson, de piloot van Alaska Airlines die naar verluidt in oktober tijdens de vlucht de motoren van een passagiersvliegtuig probeerde uit te schakelen, werd dinsdag op 84 punten aangeklaagd in een rechtbank in Oregon.

De grand jury heeft Emerson aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van vliegtuigen in de eerste graad en 83 gevallen van het roekeloos in gevaar brengen van een andere persoon – één voor elke persoon aan boord van het vliegtuig ten tijde van het incident van 22 oktober.

De advocaten van Emerson juichten het besluit van de grand jury toe om hem niet te beschuldigen van 83 pogingen tot moord.

“De aanklacht wegens poging tot moord was in deze zaak nooit terecht, omdat kapitein Emerson nooit de bedoeling had iemand anders pijn te doen of iemand in gevaar te brengen – hij wilde alleen maar naar huis terugkeren, naar zijn vrouw en kinderen”, schreven zijn advocaten in een verklaring.

Maar het verdedigingsteam was ook teleurgesteld toen het hoorde dat hij überhaupt was aangeklaagd omdat hij “geen criminele bedoelingen” had, aldus de verklaring.

‘Kapitein Emerson dacht dat hij in een droom zat; Zijn daden werden ondernomen in een doelbewuste poging om uit die droom te ontwaken en naar huis terug te keren naar zijn familie”, aldus zijn advocaten in een verklaring.

Volgens een beëdigde verklaring ingediend door aanklagers vertelde Emerson aan de onderzoekers dat hij “ongeveer 48 uur voorafgaand aan het incident” paddo’s had geconsumeerd.

Hij nam de paddenstoelen mee tijdens een weekendje weg in Washington om de dood van zijn beste vriend te herdenken, vertelde hij de New York Times in een verhaal dat in november werd gepubliceerd. Tijdens het incident zei hij dat hij dacht dat hij droomde terwijl hij terugreisde naar Californië in de cockpit-springstoel van een Horizon Air-vlucht.

De vlucht werd omgeleid naar Portland, Oregon.

Emerson wordt op 7 december voorgeleid.

Hij wordt ook geconfronteerd met soortgelijke federale aanklachten.

CNN’s Pete Muntean heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gn En Head