Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Patrick McHenry, voormalig interim-voorzitter, verlaat het Congres


Afgevaardigde Patrick T. McHenry uit North Carolina, die geschiedenis schreef als de eerste interim-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden nadat de Republikeinen hun eigen voorzitter hadden afgezet en wekenlang moeite hadden om overeenstemming te bereiken over een opvolger, zei dinsdag dat hij het Congres aan het einde van zijn termijn zou verlaten.

De aankondiging door de heer McHenry, de voorzitter van de Financial Services Committee, voegde hem toe aan de groeiende gelederen van wetgevers die al hebben aangekondigd dat zij het Huis en de Senaat zullen verlaten, waarbij velen van hen het historische disfunctioneren van Capitol Hill aanhalen.

“Dit is geen beslissing waar ik lichtvaardig tot kom”, zei hij in een verklaring. “Maar ik geloof dat er voor alles een seizoen is en – voor mij – is dit seizoen ten einde.”

De 48-jarige, met strik vastgebonden en bebrilde heer McHenry, arriveerde in 2005 als een jonge, weerbarstige bommenwerper in het Congres en is uitgegroeid tot een van de meer nuchtere leiders op een Republikeinse conferentie wiens acties vaker worden aangestuurd door de aandachtzoekers. . Hij werd benoemd tot spreker pro tempore nadat de Republikeinen Kevin McCarthy hadden afgezet, de Republikein uit Californië die de naaste bondgenoot van McHenry is.

De afzetting van de heer McCarthy was de aanleiding voor de eerste oproep van het Huis van Afgevaardigden tot een opvolgingsplan na de crisis van 11 september, waarbij de spreker in het geheim een ​​interim-vervanger moet aanwijzen mocht de post onverwacht vacant worden.

De heer McHenry had ervoor gekozen zich tijdens dit congres niet kandidaat te stellen voor een leidende positie, deels omdat hij geloofde dat de meest effectieve manier om macht in het Huis uit te oefenen was door niemand macht over hem te laten uitoefenen. Maar meneer McCarthy had een manier om hem weer in bedwang te houden.

Tijdens McCarthy’s ambtsperiode als spreker schrapte hij de officiële leiderschapsstructuur, waarvan hij de leden wantrouwde, en vertrouwde hij zwaar op McHenry als zijn zorgvuldig uitgekozen adviseur om de onderhandelingen over het schuldenplafond met het Witte Huis te helpen afhandelen en een sluiting van de regering te voorkomen.

Er werd niet verwacht dat zijn vertrek uit een zetel in een stevig Republikeins district veel invloed zou hebben op de race om controle over het Huis van Afgevaardigden, waar zijn opvolger vrijwel zeker ook een Republikein zou zijn.

Dit is een ontwikkelingsverhaal. Kom later terug voor updates.

Gn En Head