Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Overblijfselen van de Osprey-crash in Japan gevonden, zegt de Amerikaanse luchtmacht: NPR


ap23338261471402 wide 70acb0cf5e142acdd2645d7ccf2ad1b9010e1d0c s1100 c50

Leden van de Japanse kustwacht vervoeren maandag puin dat vermoedelijk afkomstig is van het neergestorte Amerikaanse militaire Osprey-vliegtuig in een haven in Yakushima, Zuid-Japan.

Kyodo-nieuws via AP


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Kyodo-nieuws via AP

ap23338261471402 wide 70acb0cf5e142acdd2645d7ccf2ad1b9010e1d0c s1200

Leden van de Japanse kustwacht vervoeren maandag puin dat vermoedelijk afkomstig is van het neergestorte Amerikaanse militaire Osprey-vliegtuig in een haven in Yakushima, Zuid-Japan.

Kyodo-nieuws via AP

TOKIO – Amerikaanse en Japanse duikers hebben wrakstukken en stoffelijke resten ontdekt van bemanningsleden van een Osprey-vliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht dat vorige week voor de kust van Zuidwest-Japan is neergestort, zo maakte de luchtmacht maandag bekend.

De CV-22 Osprey met acht Amerikaanse militairen aan boord stortte afgelopen woensdag neer voor de kust van het eiland Yakushima tijdens een trainingsmissie. Het lichaam van één slachtoffer werd eerder teruggevonden en geïdentificeerd, terwijl zeven anderen vermist bleven.

Het Special Operations Command van de luchtmacht zei dat de stoffelijke resten werden geborgen en dat hun identiteit nog moet worden vastgesteld.

“De belangrijkste prioriteit is het naar huis brengen van de piloten en het zorgen voor hun familieleden. Steun aan en de privacy van de families en dierbaren die door dit incident zijn getroffen, blijft de topprioriteit van AFSOC”, aldus het AFSOC in een verklaring.

Het Amerikaanse leger identificeerde het enige bevestigde slachtoffer als Air Force Staff Sgt. Jacob Galliher uit Pittsfield, Massachusetts, op zaterdag.

Maandag zagen duikers van de Japanse marine en het Amerikaanse leger wat leek op het voorste deel van de Osprey, samen met mogelijk vijf van de vermiste bemanningsleden, zo meldden de Japanse NHK-openbare televisie en andere media.

Japanse marinefunctionarissen weigerden de rapporten te bevestigen en zeiden dat ze geen details konden vrijgeven zonder toestemming van de VS

De in de VS gemaakte Osprey is een hybride vliegtuig dat opstijgt en landt als een helikopter, maar tijdens de vlucht de propellers naar voren kan draaien en veel sneller kan cruisen, net als een vliegtuig.

Visarenden hebben een aantal crashes gehad, onder meer in Japan, waar ze worden gebruikt op Amerikaanse en Japanse militaire bases, en het laatste ongeval heeft de veiligheidsproblemen opnieuw aangewakkerd.

Japan heeft alle vluchten van zijn eigen vloot van veertien visarenden opgeschort. Japanse functionarissen zeggen dat ze het Amerikaanse leger hebben gevraagd de Osprey-vluchten pas te hervatten nadat hun veiligheid is gewaarborgd. Het Pentagon zei dat een dergelijk formeel verzoek niet is gedaan en dat het Amerikaanse leger doorgaat met het vliegen met 24 MV-22’s, de marineversie van Ospreys, ingezet op het Zuid-Japanse eiland Okinawa.

Zondag zijn wrakstukken die de Japanse kustwacht en lokale vissersboten hebben verzameld, voor onderzoek overgedragen aan het Amerikaanse leger, zeiden kustwachtfunctionarissen. Het Japanse leger zei dat het verzamelde puin ook aan de VS zou worden overgedragen

Kustwachtfunctionarissen zeiden dat de geborgen wrakstukken delen van het vliegtuig en een opblaasbaar reddingsvlot omvatten, maar niets dat verband hield met de oorzaak van de crash, zoals een motor. Lokale getuigen meldden dat ze vuur uit een van de motoren zagen komen.

Volgens de Japan-VS Status of Forces Agreement krijgen de Japanse autoriteiten niet het recht om Amerikaanse militaire eigendommen in beslag te nemen of te onderzoeken, tenzij de VS anders besluit. Dat betekent dat het voor Japan praktisch onmogelijk wordt om onafhankelijk onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval.

De overeenkomst heeft Japanse onderzoeken vaak bemoeilijkt in strafzaken waarbij Amerikaanse militairen op Okinawa en elders betrokken waren, en is bekritiseerd als ongelijk door rechtenactivisten en anderen, waaronder de gouverneur van Okinawa, Denny Tamaki, die heeft opgeroepen tot herziening.

Gn En Head