Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Ontploffing gemeld in North Arlington na het afvuren van lichtkogels


Een explosie verscheurde maandagavond een huis in Arlington, waardoor vlammen, rook en puin de lucht in vlogen nadat de politie probeerde de schoten van een lichtpistool te onderzoeken.

Volgens de politie zijn er geen dodelijke slachtoffers gevallen en zijn er geen agenten ernstig gewond geraakt. De politie had geen informatie over de toestand van de persoon die in het huis in de omgeving van Bluemont/Ballston was geweest.

De enorme explosie verbrijzelde ramen, was kilometers ver te horen en trok de aandacht van topambtenaren uit Virginia tot in Richmond.

De ontploffing was een “grote explosie” en “heel erg eng”, zei de Amerikaanse vertegenwoordiger Don Beyer (D-Va.) in een bericht op X, voorheen Twitter.

Een buurvrouw die er van dichtbij getuige van was, noemde het een ‘enorme explosie’ die haar huis deed schudden, het bezaaide met gebroken glas en haar geschokt achterliet. “Het duurde ongeveer een uur voordat ik ophield met trillen”, zei ze.

Ashley Savage, woordvoerster van de politie van Arlington County, vertelde dat de politie maandag rond 16.45 uur een telefoontje ontving over een lichtpistool dat werd afgevuurd op een huis aan blok 800 van Burlington Street. Op een online geplaatste video waren een of twee oranje vuurpijlen te zien, van het soort dat wordt gebruikt om hulp te roepen of een noodsituatie te signaleren, die rond de schemering de lucht in vlogen voordat ze op de grond terechtkwamen.

Daarna probeerde de politie een huiszoekingsbevel uit te voeren in verband met het afschieten van het lichtpistool, zei Savage. Ze zei dat de persoon binnenin weigerde mee te werken en vuurde nog een paar keer het lichtpistool af.

Buren werden uit voorzorg geëvacueerd, zei kapitein Nate Hiner van de brandweer van Arlington County. Toen, na 20.00 uur, ontplofte het huis.

De buurman die de explosie beschreef, zei dat de politie lange tijd heeft geprobeerd de bewoner van het huis naar buiten te krijgen. Ze bleven maar zeggen ‘kom naar buiten’, zei de buurman.

Er werd gezien dat de politie op 4 december vóór de explosie herhaaldelijk ‘kom naar buiten’ zei tegen de persoon in het huis in Arlington. (Video: Alex Wilson)

Ze zei dat ze vanuit het huis een stem hoorde die vroeg om ‘me te laten gaan’. Dat verhaal kon door de politie niet worden bevestigd. De buurvrouw sprak op voorwaarde van anonimiteit vanwege zorgen over privacy en haar eigen veiligheid.

Henry McFarland, 72, zei dat hij rond 20.00 uur een knal hoorde die leek op een donderslag. Hij voelde zijn huis, dat ongeveer een halve mijl verwijderd is van de plaats van de explosie, ongeveer een seconde lang trillen

McFarland, voorzitter van de Bluemont Civic Association – een organisatie uit Arlington die onder meer straten van North Burlington omvat – tuurde uit een raam in zijn huis en controleerde of er tekenen waren van wat er was gebeurd. Pas toen hij naar het einde van zijn straat liep, waar verschillende buren zich hadden verzameld, zag hij in de verte rode en oranje vlammen, zei hij.

McFarland, die al meer dan dertig jaar in het gebied woont, zei dat hij zich geen nieuwe explosie binnen de grenzen van de Bluemont Civic Association kon herinneren.

“We kijken ernaar uit om uit te zoeken wat er is gebeurd en welke lessen we hieruit kunnen leren”, zei hij.

De autoriteiten verklaarden maandag laat dat de brand onder controle was.

De vlam en de rook waren overal in Arlington te zien en zelfs in DC-wijken ver van de explosielocatie. Een assistent van gouverneur Glenn Youngkin (R) zei dat hij “de situatie nauwlettend in de gaten hield.”

Een huis in Arlington ontplofte op 4 december nadat de politie was gestuurd om de ontlading van een lichtpistool te onderzoeken. (Video: Jared Abelson)

Gn En Head