Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Olympische snowboarder veroordeeld voor vliegtuigcrashstunt op YouTube


Een Olympische snowboarder die opzettelijk zijn vliegtuig met één propeller neerstortte tijdens een vlucht van Lompoc naar Mammoth Lakes om kijkers te trekken voor zijn Youtube kanaal werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens belemmering van de rechtsgang.

Trevor Jacob30, uit Lompoc, pleitte op 30 juni schuldig aan één aanklacht wegens “vernietiging en verhulling met de bedoeling een federaal onderzoek te belemmeren”, toegeven te vernietigen het wrak van een vliegtuig dat hij opzettelijk neerstortte als stunt om zijn profiel op sociale media te versterken, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie in het Central District van Californië.

Jacob, een ervaren piloot, zei dat hij van plan was om op 24 november 2021 solo te vliegen van Lompoc City Airport naar Mammoth Lakes. Onderzoekers zeiden dat Jacob nooit van plan was zijn bestemming te bereiken, maar in plaats daarvan van plan was zichzelf tijdens de vlucht uit het toestel te werpen en te filmen hoe hij met een parachute naar de grond stortte terwijl zijn vliegtuig neerstortte en neerstortte.

Hij documenteerde de beproeving en uploadde later de video met de titel “I Crashed My Airplane” naar YouTube. De beelden wekten de woede van commentatoren en sociale media en werden drie miljoen keer bekeken voordat Jacob de video op privé zette.

Ongeveer drie minuten na het begin van de video, terwijl hij boven Los Padres National Forest vloog, stopte de propeller van het vliegtuig. Jacobs opende de deur terwijl hij krachttermen schreeuwde en zei dat zijn motor uit was. Vervolgens schoot hij het vliegtuig uit en registreerde zijn afdaling naar de grond.

Vóór de vlucht monteerde Jacob verschillende camera’s in het vliegtuig – één gericht op de propeller – en rustte hij zichzelf uit met een parachute, videocamera en selfiestick. Hij kon de crash van het vliegtuig in het droge struikgewas in het bos vastleggen. Nadat hij veilig was geparachuteerd, wandelde hij naar het wrak en verzamelde gegevens met de opname van de vlucht en de crash.

Twee dagen later informeerde Jacob de National Transportation Safety Board over de crash, wat aanleiding gaf tot een onderzoek door de raad, waarin Jacob werd meegedeeld dat hij verantwoordelijk was voor het bewaren van het wrak voor verder onderzoek. Drie dagen later startte de Federal Aviation Administration een onderzoek.

In de weken na de vliegtuigcrash loog Jacob tegen de onderzoekers dat hij de locatie van het wrak niet kende. Maar op 10 december 2021 vlogen Jacob en een vriend per helikopter naar de locatie, waar het vliegtuig werd beveiligd en de stoffelijke resten naar Santa Barbara County werden vervoerd.

Jacob reed terug naar Lompoc City Airport met de overblijfselen in zijn bezit in een poging federaal onderzoek te belemmeren, aldus onderzoekers. Jacob ging verder met het uitladen van het vliegtuig in een hangar, waarbij hij het bewijsmateriaal gedurende een aantal dagen in stukken sneed en vernietigde en de onderdelen in vuilnisbakken op de luchthaven plaatste, aldus onderzoekers.

“Het lijkt erop dat (Jacob) een uitzonderlijk slecht beoordelingsvermogen heeft gehanteerd bij het plegen van dit misdrijf”, betoogden de aanklagers in een veroordelingsmemorandum. “(Jacob) heeft dit misdrijf hoogstwaarschijnlijk gepleegd om sociale media en nieuwsaandacht voor zichzelf te genereren en om financieel gewin te verkrijgen. Niettemin kan dit soort ‘waaghalsgedrag’ niet worden getolereerd.”

Gn En Head