Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Oekraïne zou zijn oorlog met Rusland kunnen verliezen als de VS de militaire hulp uitstelt, zegt een Oekraïense topfunctionaris


Als de Verenigde Staten de militaire hulp aan Oekraïne uitstellen, bestaat er een “groot risico” dat het land de oorlog met Rusland verliest, zei de stafchef van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak, dinsdag.

Tijdens een bezoek aan Washington zei Yermak voor het Amerikaanse Instituut voor Vrede dat het falen van het Congres om meer hulp aan Oekraïne goed te keuren het “onmogelijk” zou kunnen maken om nog meer door Rusland veroverd gebied te bevrijden en “het grote risico zou opleveren om deze oorlog te verliezen.”

“Als de hulp waarover nu in het Congres wordt gedebatteerd, gewoon wordt uitgesteld. … Het brengt het grote risico met zich mee dat we ons in dezelfde positie kunnen bevinden als waarin we ons nu bevinden”, zei Yermak, sprekend in het Engels.

“Daarom is het uiterst belangrijk dat er over deze steun gestemd wordt, en wel zo snel mogelijk”, zei hij.

De opmerkingen van Yermak kwamen toen Zelenskyy in een vertrouwelijk videogesprek met wetgevers zou spreken, in een poging een beroep te doen op het Congres om een ​​voorgesteld hulppakket te steunen waar de regering-Biden om had gevraagd.

Oekraïne waardeerde enorm de Amerikaanse en Europese steun sinds Rusland Oekraïne in februari 2022 binnenviel, zei Yermak. Maar Kiev heeft nog steeds meer wapens nodig om zichzelf te verdedigen en om burgers te beschermen die zijn teruggekeerd naar gebieden die ooit door Russische troepen waren bezet, waaronder langeafstandsraketten en luchtverdedigingssystemen, zei Yermak.

Oekraïne heeft laten zien dat het in staat is goed gebruik te maken van de tot nu toe geleverde wapens en munitie, voegde hij eraan toe.

De Oekraïners hadden nog steeds een sterke prikkel om de oorlog voort te zetten om hun ‘vrijheid’ veilig te stellen, zei hij.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wordt geflankeerd door Andriy Yermak tijdens een bezoek aan Snake Island op 8 juli 2023. AFP – Getty Images

“Het is erg moeilijk voor ons volk, maar de Oekraïners zijn nog steeds erg gemotiveerd”, zei Yermak. “Onze mensen geloven en zijn er zeker van dat we zullen winnen.”

Yermak zei dat hij een ontmoeting had met leden van het Congres, maar ook met functionarissen van het Witte Huis en het ministerie van Buitenlandse Zaken om een ​​beroep te doen op hernieuwing van de Amerikaanse hulp.

Maandag waarschuwde de regering de wetgevers dat Washington tegen het einde van het jaar geen geld meer zou hebben om meer wapens aan Oekraïne te leveren.

De regering-Biden heeft het Congres om meer dan 105 miljard dollar gevraagd om hulp aan de grensbeveiligingsmaatregelen van Oekraïne, Israël en de VS te financieren. Maar de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben het verzoek afgewezen.

Meerderheidsleider in de Senaat, Chuck Schumer, DN.Y., zei maandag dat de democratie over de hele wereld in gevaar zou komen als de Russische president Vladimir Poetin de overhand zou krijgen op Oekraïne.

“We kunnen nooit een prijs zetten op het verdedigen van de democratie in deze tijd van nood, want als Oekraïne valt, zal Poetin door blijven gaan”, zei Schumer.

“Autocraten over de hele wereld zullen worden aangemoedigd. De democratie, dit grootse en nobele experiment, zal een tijdperk van verval ingaan.”

Gn En Head