Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Nummer 3 Washington is binnen, nummer 7 Texas maakt dit nadrukkelijk duidelijk nu de drukke CFP-race op dramatische wijze ten einde komt


Nummer 3 Washington doet mee en nummer 7 Texas heeft er alles aan gedaan om te pleiten voor opname in de College Football Playoff tijdens het kampioenschapsweekend.

Zelfs de Big 12-commissaris – terwijl hij werd overstemd door boegeroep en ‘SEC’-gezangen van Texas-fans in het AT&T Stadium – steunde de Longhorns, die volgend jaar naar de Zuidoostelijke Conferentie vertrekken.

“Texas verdient het zeker om in het CFP te zitten”, zei Brett Yormark zaterdag na de ‘Horns’ versloeg nr. 19 Oklahoma State 49-21 in het Big 12-titelspel.

De Longhorns hadden nog steeds wat hulp nodig, maar het is moeilijk te zeggen hoeveel en van wie een ongewoon drukke College Football Playoff-race kwam een ​​einde. Het laatste deelnemersveld van vier teams voordat het CFP volgend jaar uitbreidt naar twaalf zal zondag worden vastgesteld en het zou een zware opgave kunnen zijn voor de selectiecommissie.

Nr. 8 Alabama was de sleutel tot chaos. The Crimson Tide (11-1) stond tegenover nummer 1 Georgia (12-0) in het SEC-kampioenschap.

Als de tweevoudig titelverdediger Bulldogs wint, doen ze mee, hoogstwaarschijnlijk als beste zaad, terwijl ze proberen het eerste team in het poll-tijdperk van het grote universiteitsvoetbal te worden dat drie-turf scoort.

Als de Crimson Tide voor een verrassing zorgt – net zoals ze deden in de SEC-titelwedstrijd van 2021 tegen de Bulldogs – is de kans groot dat er meer verdienstelijke teams zullen zijn dan beschikbare plaatsen.

Zou dat de SEC voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van het GVB buiten spel kunnen zetten?

“Dat is niet de echte wereld van universiteitsvoetbal”, zei SEC-commissaris Greg Sankey afwijzend over die mogelijkheid tijdens een optreden op ESPN’s “College GameDay.”

Washington kon zonder zorgen slapen nadat hij het eerste team was dat met 13-0 won sinds de Pac-12 zich in 2011 uitbreidde naar 12.

De Huskies en Oregon – beide verbonden aan de Big Ten – bezorgden de belegerde conferentie vrijdagavond een spannend en ironisch afscheid in Las Vegas met een van de beste wedstrijden in de 105-jarige geschiedenis van Pac-12-voetbal.

Het koppelingsspel van Michael Penix Jr. en het harde rennen van Dillon Johnson bezorgden de Huskies hun derde opeenvolgende wedstrijd driepuntsoverwinning in de rivaliteit.

De play-offdroogte van de Pac-12 zal na zes jaar eindigen – in het laatste seizoen van de conferentie zoals wij die kennen – tegen de laatste school die het GVB bereikte.

Het heeft een tijdje geduurd, maar Texas heeft eindelijk een team dat te goed is voor de Big 12. De Longhorns zijn niet meer in het nationale kampioenschapsgesprek geweest sinds ze in 2009 de BCS-titelwedstrijd tegen Alabama verloren.

De Longhorns speelden zaterdag een rol tegen Oklahoma State. Quinn Ewers gooide in de eerste helft vier touchdownpassen.

“Ik denk dat de bedoeling van de College Football Playoff is om de vier beste teams in die play-off te plaatsen. Denken wij dat wij daar één van zijn? Dat doen we zeker”, zei coach Steve Sarkisian.

Nr. 2 Michigan (12-0) was een favoriet van 21 1/2 punten, volgens FanDuel Sportsbook, tegen nr. 18 Iowa in het Big Ten-titelspel. Coach Jim Harbaugh keert terug naar de zijlijn van Michigan om te proberen de derde opeenvolgende trip van de Wolverines naar het CFP veilig te stellen.

Nummer 4 Florida State (12-0) zou normaal gesproken kijken naar een win-en-in-situatie in de kampioenswedstrijd van de Atlantic Coast Conference zaterdagavond tegen nummer 15 Louisville, maar quarterback-blessures hebben de status van de Seminoles gecompliceerd.

Ten eerste verloren ze twee weken geleden Heisman Trophy-mededinger Jordan Travis aan een gebroken onderbeen. Vervolgens de status van de back-up Tate Rodemaker (hersenschudding) werd onzeker. Eerstejaars Brock Glenn zou tot actie gedwongen kunnen worden.

Een verlies van de staat Florida zou de Longhorns ten goede komen. Maar zonder Travis kan Texas beweren dat het boven de ‘Noles zou moeten staan, zelfs als ze winnen.

Sankey pleitte al voor zijn teams, uren voordat de Tide en Bulldogs van start gingen.

“Het criterium is niet om de ongeslagen teams in de play-offs van vier teams te plaatsen”, zei hij.

Een overwinning in Alabama helpt vermoedelijk Texas, dat in september de Tide in Tuscaloosa versloeg, door het cv van de Longhorns een boost te geven. Genoeg om beide SEC-scholen buiten te houden?

“Dat was een enorme avond. Moet die wedstrijd gepland worden? Haal die wedstrijd uit het schema van Alabama en hoe ziet dit er nu uit? zei Sankey. “Je moet mensen absoluut belonen voor het winnen van die spellen. Je kunt ze uiteindelijk gewoon niet bestraffen. Het is geen analyse van één week; het is een analyse van het hele seizoen.”

En het komt aan op de laatste dag.

___

Volg Ralph D. Russo op https://twitter.com/ralphDrussoAP en luister naar http://www.appodcasts.com. Ontvang het hele seizoen meldingen over de nieuwste AP Top 25-poll. Registreer hier

___

AP universiteitsvoetbal: https://apnews.com/hub/college-football En https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-football-poll

___

Volg Ralph D. Russo op https://twitter.com/ralphDrussoAP en luister naar http://www.appodcasts.com. Ontvang het hele seizoen meldingen over de nieuwste AP Top 25-poll. Registreer hier

___

AP universiteitsvoetbal: https://apnews.com/hub/college-football En https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-football-pollGn En Head