Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Nikki Haley wil de sociale zekerheid en Medicare hervormen. Donoren letten op
CNN

Terwijl ze de rijke donoren van haar partij probeert te overtuigen, promoot de voormalige gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, een beleid dat haar onderscheidt van haar naaste concurrenten voor de Republikeinse presidentiële nominatie van 2024: een bereidheid om standpunten in te nemen over de politiek beladen kwestie van het herzien van de rechten van de natie. programma’s.

In een recente goedkeuring door Haley prees Emily Seidel – een topfunctionaris in het invloedrijke politieke netwerk geassocieerd met miljardair Charles Koch – de ‘moed’ van de voormalige VN-ambassadeur voor het bepleiten van veranderingen in ‘een systeem van rechten dat beloften doet die het niet kan nakomen’.

Andere figuren uit het establishment die Haley hebben gesteund – of haar kandidatuur nog eens onder de loep nemen – noemen het versterken van het noodlijdende socialezekerheidsstelsel van het land een topprioriteit en beschouwen haar standpunt als een voordeel ten opzichte van haar rivalen.

“We hebben een volledige herevaluatie van de rechten nodig”, vertelde Ken Langone, de miljardair en mede-oprichter van Home Depot, die de steun van Haley overweegt, onlangs aan CNN.

“Wat doet een man als ik in hemelsnaam 3.500 dollar per maand van de overheid?” Langone, wiens nettowaarde Forbes op ruim $ 7 miljard uitkomt, zei over zijn maandelijkse socialezekerheidsuitkeringen. “Dat is schandalig. Ik zou geen cent moeten krijgen.’

Haley heeft opgeroepen tot verschillende veranderingen in de vangnetprogramma’s van het land, waaronder het verhogen van de leeftijd waarop de jongere werknemers van vandaag in aanmerking komen voor pensioenuitkeringen van de sociale zekerheid en het beperken van de groei van de uitkeringen die de rijken ontvangen.

“Ik erken dat sociale zekerheid en Medicare het laatste zijn waar de politieke klasse over wil praten”, zei ze tijdens een toespraak in september waarin ze haar economische voorstellen onthulde.

Maar, zei Haley, “elke kandidaat die weigert deze kwesties aan te pakken, moet worden gediskwalificeerd. Ze zullen jouw stem afnemen en je blut achterlaten.”

Haar standpunten over de hervorming van de rechten – en die van haar rivalen – zullen steeds meer onder de loep worden genomen naarmate de caucuses van 15 januari in Iowa dichterbij komen. Haley is gestegen in de peilingen en concurreert met de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, om gezien te worden als het belangrijkste alternatief voor de huidige koploper voor de Republikeinse nominatie, voormalig president Donald Trump.

Haley en DeSantis behoren tot de kandidaten die woensdag tegenover elkaar zullen staan ​​tijdens het vierde presidentiële debat van de GOP, gesponsord door het Republikeinse Nationale Comité. Trump is van plan zijn patroon van het overslaan van de debatten voort te zetten.

Er is geen discussie over het feit dat de sociale zekerheid en Medicare, het ziektekostenverzekeringsprogramma van de overheid voor oudere en gehandicapte Amerikanen, met financiële problemen op de lange termijn worden geconfronteerd.

Volgens de meest recente schattingen van de beheerders van het programma zullen de gecombineerde reserves van het trustfonds van de sociale zekerheid in 2034 uitgeput zijn. Zonder deze reserves zal de sociale zekerheid slechts ongeveer 80% van de uitkeringen kunnen betalen uit de inkomsten die naar het programma blijven stromen.

Medicare zal ondertussen slechts genoeg geld in zijn trustfonds voor ziekenhuisverzekeringen hebben om alle geplande uitkeringen tot 2031 te betalen, waarna het volgens het meest recente Medicare trustees-rapport slechts 89% van de kosten zal kunnen dekken.

Bijna 67 miljoen Amerikanen hebben dit jaar maandelijkse socialezekerheidsuitkeringen ontvangen, en meer dan 66 miljoen mensen zijn ingeschreven voor Medicare. Uit opiniepeilingen blijkt weinig steun voor grote veranderingen in de programma’s zelf om hun financiën te helpen versterken.

Uit een CNN/SSRS-enquête van maart onder Republikeinen en Republikeinse onafhankelijken bleek bijvoorbeeld dat 59% zei dat het “essentieel” was dat de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap “belooft de sociale zekerheid en Medicare te behouden zoals ze zijn.”

En slechts 7% van de Republikeinen die in oktober in een AP/NORC-enquête werden ondervraagd, zei dat de regering te veel aan sociale zekerheid uitgeeft.

Het is dan ook geen wonder dat Trump er standvastig voor heeft gepleit de programma’s te laten zoals ze zijn – ondanks zijn eerdere steun voor grote veranderingen, waaronder het verhogen van de pensioenleeftijd naar 70 jaar en het privatiseren van de sociale zekerheid.

DeSantis heeft afstand genomen van zijn stemmen als congreslid voor niet-bindende resoluties die de drempel voor senioren om socialezekerheidsuitkeringen te ontvangen zouden hebben verhoogd tot de leeftijd van 70 jaar.

In zijn presidentiële campagne heeft DeSantis volgehouden dat beloften aan de huidige begunstigden zullen worden nagekomen. Eerder dit jaar vertelde hij Fox News dat de Republikeinen ‘niet gaan knoeien met de sociale zekerheid’.

Meer recentelijk besprak DeSantis in een interview op CNBC de noodzaak om een ​​tweeledig akkoord te vinden over de toekomst van de sociale zekerheid, door te zeggen: “Vooruitkijkend, in termen van toekomstige generaties, mensen van onze generatie … manier met de andere partij. Dat kun je niet met één partij doen.”

Een super-PAC die banden had met Trump gaf eerder dit jaar miljoenen uit aan advertenties die DeSantis probeerden te verslaan vanwege zijn eerdere steun voor veranderingen in de sociale zekerheid, zo blijkt uit gegevens verzameld door AdImpact. Een reactieadvertentie van een aan DeSantis gelieerde super PAC beschuldigde het Trump-kamp van “het herhalen van leugens” over de sociale zekerheid en herhaalde de belofte van de gouverneur dat de Republikeinen niet met het programma zouden “rommelen”.

Sommige Republikeinse kandidaten zijn terughoudend om hervormingen van de sociale zekerheid door te voeren, omdat ze “niet willen dat er advertenties tegen hen worden geplaatst” en het risico lopen oudere kiezers van zich te vervreemden, zegt Whit Ayres, een ervaren opiniepeiler van de Republikeinse Partij.

“Er zijn veel mensen die bang zijn om het derde spoor van de Amerikaanse politiek te raken”, zei hij. “Aan de andere kant is de realiteit grimmig: het is echt verontrustend om te bedenken dat Medicare en de sociale zekerheid zonder geld komen te zitten en de uitkeringen met dramatische bedragen moeten verlagen.”

Veel Democraten, waaronder president Joe Biden, steunen voorstellen die nieuwe belastingen voor de rijken zouden heffen om de financieringstekorten te helpen compenseren.

Andrew Biggs, een senior fellow bij het American Enterprise Institute, zei dat het politieke spectrum is verschoven als het gaat om hervorming van rechten.

“Vroeger moest iedereen die zich kandidaat stelde voor het presidentschap een behoorlijk gedetailleerd plan voor de sociale zekerheid hebben”, zegt Biggs, die onder president George W. Bush als adjunct-commissaris van de socialezekerheidsadministratie fungeerde. “Het is interessant dat de sfeer en omgeving vandaag de dag zo sterk zijn veranderd dat de lakmoesproef voor de ernst is of je bereid bent dat te erkennen: ‘Ja, we moeten iets doen.’”

Het derde presidentiële debat van de Republikeinse Partij van vorige maand onderstreepte de kloof binnen de partijen. Slechts twee van de vijf kandidaten die tijdens de confrontatie op 8 november in Miami op het podium stonden – Haley en voormalig gouverneur van New Jersey, Chris Christie – zeiden dat ze voorstander waren van een verhoging van de pensioenleeftijd voor jongere werknemers.

Haley zei dat deze veranderingen geen gevolgen zullen hebben voor de huidige begunstigden of voor degenen die bijna met pensioen gaan.

“Degenen die beloofd zijn, moeten zich daaraan houden”, zei ze tijdens het debat. ‘Maar net als mijn kinderen van in de twintig, zeg je: ‘We gaan de regels veranderen.’ U wijzigt voor hen de pensioenleeftijd. ”

Maar toen ze om details werd gevraagd, heeft ze niet gezegd wat die nieuwe pensioenleeftijd zou moeten zijn.

Haley’s voorstellen omvatten onder meer het veranderen van de manier waarop de jaarlijkse aanpassingen van de kosten van levensonderhoud van de sociale zekerheid, die momenteel gekoppeld zijn aan de consumentenprijsindex (CPI), worden berekend. In plaats daarvan zou ze deze stijgingen koppelen aan een andere maatstaf, de geketende CPI, die lager is omdat deze weerspiegelt dat consumenten vaak overstappen op goedkopere opties van vergelijkbare goederen als de prijzen stijgen.

Bovendien wil ze volgens haar campagne de Medicare Advantage-plannen, die worden beheerd door particuliere verzekeraars, uitbreiden om de concurrentie te vergroten.

Voor de zakenman Art Pope uit North Carolina is Haley’s standpunt over de hervorming van de rechten een van de vele factoren die hem ervan overtuigden de voormalige gouverneur vorige week te steunen, nadat hij haar economische plannen nauwkeurig had vergeleken met die van DeSantis, die hij als ‘te populistisch’ bestempelde.

Pope, die toezicht houdt op een winkelketen met meerdere staten, steunde eerder de presidentiële campagne van voormalig vice-president Mike Pence, die had gezegd dat bezuinigingen op de programma’s op tafel moesten liggen. Pence stopte eind oktober nadat hij er niet in was geslaagd grip te krijgen in de peilingen.

“Een deel van het populisme spreekt mensen aan met kortetermijnoplossingen die op de korte termijn misschien goed klinken of zelfs goed aanvoelen, maar op de lange termijn niet verantwoordelijk zijn”, zei Pope. “We hebben leiderschap nodig om de moeilijke beslissingen te nemen, niet om te bezuinigen op de sociale zekerheid, maar om de sociale zekerheid te redden.”

“Je kunt je kop niet in het zand steken.”

Gn En Head