Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Nep-kiezers van Donald Trump schikken een civiele rechtszaak in Wisconsin en zijn het erover eens dat president Biden heeft gewonnen


MADISON, Wisconsin (AP) – Tien Republikeinen die zich voordeden als nep-kiezers voormalig president Donald Trump in Wisconsin en papieren ingediend waarin hij ten onrechte zei dat hij de slagveldstaat had gewonnen, hebben een civiele rechtszaak beslecht en toegegeven dat hun acties deel uitmaakten van een poging om de overwinning van president Joe Biden ongedaan te maken, zo maakten advocaten die de zaak hadden aangespannen woensdag bekend.

Volgens de overeenkomst erkenden de nep-kiezers dat Biden de staat had gewonnen, trokken ze hun aanmeldingen in en kwamen ze overeen om in 2024 of bij enige andere verkiezing waarbij Trump op de stemming is, niet als presidentiële kiezers te dienen.

De tien valse kiezers stemden ermee in een verklaring te sturen naar de regeringskantoren die de stemmen van het Electoral College ontvingen, waarin ze zeiden dat hun acties “onderdeel waren van een poging om de resultaten van de presidentsverkiezingen van 2020 op ongepaste wijze ongedaan te maken.”

De schikking markeert de eerste keer dat Trump-kiezers hun dossiers hebben ingetrokken die naar het Congres waren gestuurd, waarin werd beweerd dat Trump in zeven slagveldstaten had gewonnen. Er werden valse kiezers aangeklaagd Georgië En Michigan, en Trump wordt aangeklaagd Georgië en in een federaal onderzoek naar zijn gedrag in verband met de Capitol-rel van 6 januari 2021.

De schikking werd aangekondigd door Law Forward, het Institute for Constitutional Advocacy and Protection van Georgetown University Law Center en het in Madison gevestigde advocatenkantoor Stafford Rosenbaum.

“Amerikanen geloven in democratie en het idee dat het volk zijn leiders kiest door middel van verkiezingen”, zegt Jeff Mandell, een van de advocaten die de zaak heeft aangespannen namens de Democratische kiezers, waaronder twee die als Biden-kiezers dienden. “De acties van de beklaagden waren in strijd met deze fundamentele principes. We hebben deze zaak aangespannen om ervoor te zorgen dat zij ter verantwoording worden geroepen.”

Er loopt voor zover bekend geen strafrechtelijk onderzoek in Wisconsin. De democratische procureur-generaal Josh Kaul heeft aangegeven dat hij vertrouwt op federale onderzoekers om te onderzoeken wat er in Wisconsin is gebeurd, maar sluit een staatsonderzoek ook niet uit.

De Democraten spanden vorig jaar de rechtszaak aan en eisten 2,4 miljoen dollar aan schadevergoeding 10 Republikeinen die een document bij het Congres indiende waarin Trump ten onrechte werd uitgeroepen tot verkiezingswinnaar van 2020 in Wisconsin. Ze hebben ook twee advocaten van Trump aangeklaagd, waaronder één die al schuldig heeft gepleit voor andere aanklachten die voortvloeien uit de verkiezingen van 2020 in Georgië.

De zaak was gepland voor naar een rechtszaak gaan door een jury in september 2024, twee maanden voor de presidentsverkiezingen.

Volgens de deal betalen de nep-kiezers geen schadevergoeding of advocatenkosten en is er geen sprake van erkenning van wangedrag of aansprakelijkheid.

De kiezers van de Republikeinse Partij in Wisconsin hebben lang gezegd dat zij aan het plan deelnamen voor het geval een rechtbank later oordeelde dat Trump de staat had gewonnen. Een van de valse kiezers, de voormalige Republikeinse voorzitter van de staat Wisconsin, Andrew Hitt, herhaalde dat standpunt woensdag in een verklaring.

“De kiezers in Wisconsin werden misleid en misleid om deel te nemen aan wat het alternatieve kiesstelsel werd, en zouden nooit enige actie hebben ondernomen als we hadden geweten dat er andere redenen waren dan het behoud van een voortdurende juridische strategie”, zei hij. Hitt zei dat hij sinds mei 2022 voor het ministerie van Justitie werkt en dat hij Trump in 2024 niet zal steunen.

Het nep-verkiezingsplan dat in zeven slagveldstaten werd uitgebroed, stond centraal in de verkiezingen federale aanklacht eerder in augustus ingediend tegen Trump, waarin werd beweerd dat hij had geprobeerd de resultaten van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. Federale aanklagers zeiden dat dit een plan was is ontstaan ​​in Wisconsin.

Valse kiezers kwamen bijeen in Wisconsin en zes andere staten waar Trump in 2020 werd verslagen en ondertekenden certificaten waarin ten onrechte werd verklaard dat Trump, en niet Biden, hun staten had gewonnen. De valse certificaten werden genegeerd.

Een van de advocaten genoemd in de rechtszaak in Wisconsin, Kenneth Chesebro, pleitte schuldig aan een misdrijf wegens samenzwering tot het indienen van valse documenten na het zijn opgeladen door deel te nemen aan pogingen om het verlies van Trump in Georgië ongedaan te maken. Chesebro werd samen met Trump en zeventien anderen beschuldigd van het overtreden van de anti-afpersingswet van de staat.

De rechtszaak in Wisconsin citeert een memo die Chesebro in november 2020 naar de advocaat van Trump in Wisconsin, Jim Troupis, stuurde, waarin het verkiezingsplan werd beschreven.

Onder de schikking beloofden de tien nepkiezers het ministerie van Justitie te helpen bij het lopende onderzoek. Ze kwamen ook overeen de Democraten te helpen bij het voortzetten van hun rechtszaak tegen Troupis en Chesebro.

Troupis en Chesebro hebben geen voicemailberichten beantwoord met het verzoek om commentaar.

De valse kiezers ook vrijgelaten bijna 600 pagina’s aan documenten met betrekking tot hun plan, onder de voorwaarden van de schikking.

Regering En externe onderzoekenuniform hebben gevonden er was geen bewijs van wijdverbreide kiezersfraude die Biden de verkiezingen had kunnen ontnemen. Trump heeft bleef onwaarheden verspreiden over de verkiezingen van 2020.

Kiezers zijn mensen die zijn benoemd om kiezers te vertegenwoordigen bij presidentsverkiezingen. De winnaar van de volksstemming in elke staat bepaalt van welke partij de kiezers naar het Electoral College worden gestuurd, dat in december na de verkiezingen bijeenkomt om de uitslag vast te stellen.Gn En Head