Monsteraanbieding van Audi voor Sainz?

03:00

Tijd stoppen!

Het is al 21.00 uur in China en dat betekent dat deze mediadag hier op de ticker ten einde loopt. Ik geef het woord aan Kevin Scheuren en Christian Nimmervoll, die de volgende onderwerpen zullen bespreken in de grote videoanalyse van donderdag:

-Geschilderd asfalt?
-Ferrari, McLaren en Mercedes
-Alpine bijwerken
-Update transfermarkt
-Vragen van kanaalleden

Morgen om 05.30 uur staat de eerste training in Shanghai gepland, deze kun je volgen in onze sessieticker. Daarna staan ​​wij hier weer in de paddockticker met een nieuw nummer voor u.

De sprintkwalificatie begint dan op een menselijker tijdstip: 09.30 uur CEST. Veel plezier met onze analyse en tot dan!


14:51 uur

Krack: Alonso houdt zich aan zijn woord

Fernando Alonso krijgt bijzondere lof van Aston Martin-teambaas Mike Krack na het verlengen van zijn contract. Hij benadrukt: „Fernando is een man die zijn woord houdt.“

„Hij vertelde ons dat wat hij extern communiceert hetzelfde is als wat hij intern communiceert. Hij zei: ‚Ik moet eerst zelf beslissen of ik door wil gaan.'“

„‚En als ik verder wil, wil ik eerst met Aston Martin praten.‘ En dat is precies wat er gebeurde. En we zijn erg blij dat het zo is gelopen“, aldus Krack.

In ruil daarvoor prijst Alonso ook het gedrag van Aston Martin. “We waren gewoon trouw aan elkaar, we hielden woord”, zei de Spanjaard over zijn ploeg.

Kan dit eventueel worden opgevat als een kleine tip tegen ex-werkgever Alpine? De scheiding verliep toen niet zo harmonieus…


14:32 uur

Regen in zicht?

Het was vandaag droog in Shanghai, maar dat hoeft niet zo te blijven. Voor morgen, vrijdag zijn er al regenbuien aangekondigd die dan bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op de sprintkwalificatie.

Zaterdag kan het nog regenen, in ieder geval in de ochtend, maar op basis van de huidige situatie is de kans op regen op racezondag het kleinst.

Onze volledige weersvoorspelling vindt u hier!


14:23 uur

Livestream

Niet vergeten: om 15.00 uur doen Kevin Scheuren en Christian Nimmervoll live verslag op het Formula1.de YouTube-kanaal met de grote videoanalyse van de mediadag. De volgende onderwerpen staan ​​op de planning:

-Geschilderd asfalt?
-Ferrari, McLaren en Mercedes
-Alpine bijwerken
-Update transfermarkt
-Vragen van kanaalleden


14:15 uur

Wat is er met het asfalt gedaan?

We hebben het vandaag al meerdere keren gehad over het asfalt in Shanghai. Maar wat gebeurde er precies? “Het lijkt erop dat de baan is geverfd of zoiets. Ze hebben iets met het oppervlak gedaan”, denkt Daniel Ricciardo bijvoorbeeld.

De event notes van FIA-racedirecteur Niels Wittich geven hierover geen informatie. Hij vermeldt in ieder geval niets over het feit dat de route op korte termijn vers geasfalteerd wordt. En toch wekt het circuit de indruk dat het vóór de comeback van de Formule 1 gerenoveerd is.

Uit onderzoek van onze collega’s ter plaatse is inmiddels gebleken dat de verantwoordelijken in Shanghai hun racecircuit vorig jaar al een speciale behandeling hebben gegeven. Vloeibaar asfalt werd over de weg verspreid.

Alle achtergrondinformatie lees je hier!


14:05 uur

Hamilton verwacht geen wonderen

Met in totaal zes overwinningen in China is Lewis Hamilton de duidelijke recordwinnaar in Shanghai. Geen enkele andere coureur heeft de race ooit meer dan twee keer gewonnen. Maar dat speelt dit jaar geen grote rol.

“Er is niets veranderd aan onze auto”, benadrukt Hamilton, die geen valse hoop koestert. Maar bij de laatste race in Japan waren er in ieder geval ‘verbeteringen’, maakt de recordwereldkampioen duidelijk.

Hij begrijpt de auto nu iets beter en hoopt dat hij dit weekend “wat prestaties” kan vinden. Onder normale omstandigheden zul je waarschijnlijk niet voor de overwinning kunnen vechten.

Omdat Mercedes in de eerste vier races van het seizoen niet eens het podium heeft gehaald.


13:46 uur

Gasly: ​​Ik moet mijn best doen

Ook het contract van de Fransman loopt eind dit jaar af. Zelf benadrukt hij echter dat hij zich momenteel geen zorgen maakt over zijn toekomst. “Van mijn kant valt er op dit moment niet veel te zeggen”, benadrukt hij.

„Mijn focus ligt nog steeds op het beste doen voor Alpine. Het maakt niet uit of we op dit moment de langzaamste auto hebben. Ik moet nog steeds presteren en het beste leveren voor het team“, aldus Gasly.

Hij legt uit dat het zijn doel is om weer in een competitieve auto te rijden en maakt duidelijk: „Ik wil deze competitieve auto bij Alpine, want daarvoor heb ik twee jaar geleden getekend.“

„Toen ik bij het team kwam, stonden ze op de vierde plaats (in het WK) met het duidelijke doel om dichter bij de top drie te komen. Dat was duidelijk de trigger en een soort motivatie voor mij“, benadrukt hij.

Hij weet ook dat de ploeg weer vooruit kan komen. De vraag is alleen of hij er nog zal zijn…


13:27 uur

Newey weet het zeker: de Formule 1 zal dichter bij elkaar komen

Adrian Newey denkt dat de strijd aan de top van de Formule 1 aanzienlijk hechter zal worden voordat de nieuwe reglementen in 2026 worden ingevoerd. „Het wordt zeker krapper. En wie weet wat er volgend jaar gaat gebeuren? Een van onze rivalen zou ons zomaar kunnen inhalen“, zegt de Brit.

Red Bull is nog steeds het te kloppen team in de Formule 1. Maar Newey twijfelt er niet aan dat de concurrentie dichterbij komt, omdat de wereldkampioen het moeilijker vindt om vooruitgang te boeken met zijn auto.

Zijn volledige uitspraken lees je hier!


13:17 uur

Over het lot van De Vries gesproken…

Deze fotoserie komt meteen in je op! Laten we, in het belang van Daniel Ricciardo, hopen dat we zijn naam daar niet snel hoeven toe te voegen…


Fotoserie: Formule 1-coureurs die tijdens het huidige seizoen zijn ontslagen


13:09 uur

Ricciardo: Wees niet bang voor het lot van De Vries

We hadden het al over het feit dat Australiërs tot het einde van het jaar geen baangarantie hebben. Toch benadrukt hij dat hij niet bang is om voortijdig uitgezet te worden. Dat overkwam Nyck de Vries in 2023.

“Er kan van alles gebeuren”, weet Ricciardo en benadrukt dat hij niet “naïef” is. „Maar ik heb daar geen enkele indicatie van gekregen“, zegt hij over een mogelijke uitzetting tijdens het lopende seizoen.

Zijn startongeval in Suzuka bracht daar geen verandering in. “Het was maar één van die incidenten aan het begin”, haalt hij zijn schouders op en legt uit dat het ongeval niets te maken heeft met zijn huidige gebrek aan resultaten.

Hij denkt in ieder geval genoeg tijd te hebben om zijn seizoen ten goede te keren.


12:51 uur

Albon: De Williams is goed genoeg voor punten

We hebben het er al over gehad dat Sauber nog geen WK-punt op zijn naam heeft staan. De andere twee teams die nog zonder punten zijn, zijn Williams en Alpine.

Alexander Albon maakt het in dit verband duidelijk: „Ik denk dat we nog steeds een auto hebben die goed genoeg is om punten te scoren. We hebben een aantal duidelijke punten die we moeten verbeteren.“

Er zijn nog wel wat prestaties die de komende weken zeker uit de auto gehaald zullen worden. „Ik heb echt het gevoel dat we een auto hebben die op papier veel meer potentieel heeft“, zei Albon.

De auto is “absoluut beter” dan zijn voorganger, verduidelijkt hij. En Williams werd zelfs zevende op het WK. Het probleem is echter dat andere teams waarschijnlijk een nog grotere sprong voorwaarts hebben gemaakt.

En daarom heeft Williams nog geen top 10 resultaat behaald.


12:31 uur

Antonelli: 500 kilometer afgelegd in een Mercedes

Tijdens de pauze tussen Japan en China reed de jonge Mercedes-coureur Andrea Kimi Antonelli zijn eerste ronden in de Formule 1-auto. Vanaf seizoen 2021 legde hij in Spielberg in de W12 in totaal 500 kilometer af.

„Het was een ongelooflijke ervaring. Het was echt geweldig om de kracht en de neerwaartse kracht te voelen“, zei de huidige Formule 2-coureur, die benadrukte: „Ik heb van elke seconde genoten. Het was echt heel leuk en ik wil de hele team voor hun harde werk.“

De 17-jarige wordt beschouwd als een mogelijke kandidaat om Lewis Hamilton volgend jaar te vervangen. Het zou een moedige beslissing zijn van Mercedes, aangezien Antonelli vorig jaar deelnam aan de Formula Regional-serie.

Dit jaar racet hij voor het eerst in de Formule 2, waar hij de eerste drie raceweekends op de negende plaats overall staat.


12:19 uur

McLaren: Piastri verwacht grotere problemen

Van Lando Norris van PK hebben we al gehoord dat China op papier niet goed bij McLaren past. Teamgenoot Oscar Piastri ziet het ook zo en trekt een vergelijking met Bahrein.

„Ik denk dat het een van de moeilijkere circuits voor ons zal zijn“, voorspelt de Australiër, en voegt eraan toe: „Bahrein heeft ook veel langzamere bochten en we waren niet zo competitief als op sommige van de laatste circuits.“

“Ik denk dat het een zwaar weekend voor ons gaat worden, eerlijk gezegd. Er zijn nog steeds kansen voor ons omdat het een sprint is”, benadrukt hij, “maar als we een baan voor McLaren zouden moeten tekenen, zou het er waarschijnlijk niet zo uitzien. soortgelijk.“

Ter herinnering: McLaren eindigde bij de start in Bahrein slechts als zesde en achtste. In de drie races die volgden haalde steeds minstens één auto de top 5.


12:01 uur

Bottas: Ik heb ‘opties’ in de Formule 1

Als de Fin in 2025 niet verder gaat bij Sauber of Audi, zou dat dan het einde van zijn Formule 1-carrière betekenen? Dat is, althans volgens zijn eigen verklaring, geenszins het geval.

„Nee. Er zijn opties“, verduidelijkt de Fin en benadrukt expliciet dat dit opties zijn in de Formule 1 en niet in een andere raceserie. Toch hoopt hij zijn toekomst zo snel mogelijk op orde te krijgen.

“Ik heb het gevoel dat de zaken (op de coureursmarkt) snel op gang zullen komen”, zei Bottas, die zich herinnerde dat Alonso al een begin had gemaakt. “Idealiter” zal ook zijn toekomst duidelijk worden “in de komende weken.”

“De gesprekken zijn begonnen. Het moeten dus een paar interessante weken worden”, aldus de Fin.


11:46 uur

Past China beter bij Mercedes?

Dat hoopt tenminste George Russell, die ervan uitgaat dat zijn team de laatste tijd zulke problemen heeft gehad omdat de recente routes niet pasten bij de sterke punten van de W15.

We hebben onlangs op twee circuits gereden „die naar mijn mening niet echt bij de kenmerken van de auto passen. Dus ik denk dat dit een hele goede test wordt dit weekend om te zien waar we staan“, aldus Russell.

Bovendien is de opzet de laatste tijd niet perfect, dus op dit vlak is er nog ruimte voor verbetering. Hij weet absoluut dat Mercedes op sommige gebieden nog moet verbeteren.

Maar hij maakt ook duidelijk: „Als het seizoen met vier andere circuits was begonnen, hadden we nu in een heel andere situatie kunnen zitten. De tijd zal leren hoe we het dit weekend doen.“


11:33 uur

Schoon: problemen nog steeds niet opgelost

Over Audi of Sauber gesproken: we konden daar dit weekend weer langzame pitstops zien, zoals Valtteri Bottas onthult: „Er zijn verdere aanpassingen (aan de uitrusting) voor dit weekend.“

Het probleem is echter nog steeds niet “100 procent” opgelost. Volgens de Fin zal dit alleen gebeuren zoals gepland in Imola, die benadrukt: „Het is een moeilijke situatie en we zouden niet in deze situatie moeten zitten.“

„Maar dat zijn wij, en nu moeten we het onder controle krijgen“, zegt Bottas, die uitlegt: „De problemen die we hadden, vooral met de pitstops, vertroebelden het daadwerkelijke raceresultaat enigszins.“

Want na de eerste vier races van het seizoen heeft Sauber nog geen punt gescoord. Volgens Bottas hadden ze daar echter zeker de potentie voor. Laten we eens kijken hoe het gaat in Shanghai.

Die mobile Version verlassen