Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Modemarke Marc Cain: Wie Mitarbeitende zu Unternehmern zijn


Status: 02.12.2023 15:30 Uhr

De chef-kok van de Modemarke Marc Cain heeft geen kinderen, ook zijn er geen externe medewerkers. Ein dieser Größenordnung einmaliges Geschehen, mutig obendrein – aber auch sinnvoll?

Jenni Rieger

Eerst een paar weken waarin we hebben geïnvesteerd: “Fünf nieuwe machines die we hebben besteld, drie omdat ze schoon zijn. Schön, nicht?” Helmut Schlotterer houdt van nieuwe loopmachines. En als je het niet weet, vraag het dan aan Marc Cain. Nou ja, als er niets meer van het bedrijf wordt vernomen.

Eerst eind augustus duurde het rijk van Helmut Schlotterer in de provincie Zwabië vijftig jaar. Met de punkt op hoog niveau tijdens de feestdagen van de zakenchef viel er weinig geld te verdienen: er waren een aantal externe medewerkers – en een zware last voor de arbeiders en arbeiders: “Ik heb geen kinderen. mit der Firma mache”, aldus de Gründer en Eigenaar van Marc Cain.

Ik wil het altijd een keer opnieuw kunnen regelen. “Het geld is tenslotte verdwenen”, aldus Schlotterer. En dat is niet het geval: weer weg, noch een luxueus leven leiden. Als je vrienden hebt die je bezittingen hebben gekocht, dan was het met dezelfde uitrusting waar je blij mee zou zijn. Dat is niet voor mij.

De “Firmen-Gene” is niet meer beschikbaar

Ook als de Unternehmer een ongewöhnlichen maßnahme heeft, vermacht sein Betriebs – in ieder geval sein Privatvermögen seiner sozialen “Helmut Schlotterer Stiftung”. Sinds de Gründung einer neuen Mitarbeiterstiftung waren seine Stimmrechte en seine Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter übertragen: “De Mitarbeiter von Marc Cain is automatisch de Mitglieder der Mitarbeiterstiftung, und diese als Organschaft tritt das Erbe an”, aldus Schlotterer.

Geleitet was zo dat Mitarbeiterstiftung durch einen Mitarbeiterrat, van alle actieve Führungskräften besteh. Heißt: De medewerkers en medewerkers zijn bezorgd over de geschiedenis van het bedrijf en zijn daarom direct verantwoordelijk voor hun succes of falen.

We waren dus blij dat “de Gene” van Marc Cain, zoals Schlotterer zei, gelukkig was. Het was genoeg, laten we kijken wat er gebeurt, laten we kijken wie de chef-kok is die de leiding heeft over de productiehallen. U kent uw werknemers, u heeft uw kinderen en uw vrienden. “Dat is de beste productiemanager, degene die je haat”, zegt in een zaal en een man met dun haar in de hand. Der Strahlt.

Weltmode uit de Provinz

In het belang van een bedrijf met een geweldig gezin: “Mijn vrouw heeft geen kinderen en ze zijn blij met hun dag- en nachtwerk”, aldus hun gezin. En zo zijn er een aantal textielmaterialen in de provincie.

‘Marc Cain’ klinkt kosmopolitisch, dat teken is een geheim in het Zwabische Bodelshausen. Een kleine gemeenschap tussen Stuttgart en het Bodenmeer, viel groen Wiese, viel frisse lucht, viel Fachwerk. Mittendrin der Campus von “Marc Cain” uit Beton en Glas, snel 1.000 Beschäftigte, der grootste Gewerbesteuerzahler der Gemeinde.

De vader van Schlotterer heeft een Strickwarenfabrik gebouwd, de junioren hebben eigen namen en zijn een weltermerk. “In mijn nieuwe filiaal sinds ze weer gesloten waren. Strenesse, René Lezard, St. Emile, allemaal weg. Er zijn in het verleden nieuwe faillissementen gemeld”, aldus Schlotterer. De Corona-Krise is getroffen door Marc Cain en leeft nu in Bodelshausen met een verlies van 300 miljoen euro.

Erfolgsmodell Mitarbeiterstiftung?

Nadine Kammerlander, hoogleraar aan de Otto Beisheim School of Management, is een basis voor een goede Entscheidung: “Eine Mitarbeiterstiftung kann a good Sache sein, wenn es keinen Nachfolger in der Familie gibt. that company.” Dus zeg, studeer, dat de grondslagen in de Duitse taal gemakkelijk te begrijpen zijn.

Alles is beter dan welk risico dan ook, als werknemers verantwoordelijk zijn voor hun veiligheid en daarbij extra risico’s voor de mens in acht nemen. “De mens moet natuurlijk zijn, zodat hij van zijn eigen goede wensen kan genieten, hij aan zijn eigen wensen en eigen belangen kan voldoen”, zei Kammerlander.

Aus Mitarbeiter wordt Unternehmer

En toch is er de “Marc Cain”-Eigentümer Schlotterer die tegenwoordig onderweg is. Fuhrt Gespräche, streift durch die Büros. “Dit komt omdat de Technicus het Strickprogramma heeft gemaakt”, blijkt duidelijk uit mijn eerdere opmerkingen. Dit betekent dat de werkgever verantwoordelijk is voor het succes van het bedrijf, wat betekent dat hij gemotiveerd wordt door het feit dat hij nog steeds verantwoordelijk is voor verdere reparaties. “Ik heb veel vertrouwen in mijn werk, maar het is mijn taak om mijn doelen te bereiken. En ik ben zeer succesvol, wie kan mijn voordelen optimaliseren, en mijn resultaten zullen er niet door worden beïnvloed.”

Richting het einde van het jaar, zodat het vervolgontwerp stehen zal zijn. Dan komt Helmut Schlatterer de Hintergrund binnen. “En toen was het slecht, het was hier zo spannend.”

Gn De hed