Skip to content


Danny Ward scoorde een broodnodige winnaar in de tweede helft toen Huddersfield een schokkende 1-0 kampioensoverwinning behaalde bij de play-offs achter Millwall, waardoor de worstelende ploeg dichter bij veiligheid kwam.

Dit was pas de derde uitoverwinning van het seizoen voor de Terriers en pas hun tweede overwinning sinds manager Neil Warnock vorige maand februari aan zijn tweede periode begon.

Ze hebben nu vier punten achterstand op Rotherham, de vierde van onder, met nog acht wedstrijden van het seizoen te gaan en met hernieuwde hoop in hun strijd om te overleven voorafgaand aan de internationale pauze.

Aan de andere kant was dit een grote gemiste kans voor Millwall, aangezien ze hun voorsprong op het als zevende geplaatste Norwich zagen verkleinen tot drie punten.

Het kostte de gastheren slechts vijf minuten om de eerste grote kans van de wedstrijd te benutten toen Murray Wallace’s terugval van links over de top werd gekeerd door Andreas Voglsammer.

De Duitse middenvelder had trefzeker moeten zijn, maar Huddersfield-doelman Tomas Vaclik werd al snel in actie geroepen toen hij een inzet van Charlie Cresswell afklopte.

Vaclik moest vervolgens weer alert zijn om het schot van Tom Bradshaw van dichtbij te blokkeren, na goed voetenwerk op rechts van Cresswell.

Huddersfield ging bijna tegen de gang van het spel in na 19 minuten toen Jack Rudoni’s schot vanaf de rand van het strafschopgebied moest worden teruggedraaid door Millwall-doelman George Long.

Zian Flemming was in het eerste halfuur relatief stil geweest voor de Lions, maar hij kwam dicht bij zijn score toen hij van net buiten het strafschopgebied naast schoot.

De bezoekers zullen blij zijn geweest om Cresswell van afstand onschuldig over te zien schieten, maar ze hadden Vaclik nodig om in de blessuretijd van de eerste helft opnieuw de gelijkheid te behouden door een aanval van Voglsammer buiten te houden.

Er was voor de pauze nog tijd voor de Terriers om een ​​beroep op een penalty weg te wuiven toen Josh Koroma neerging in het gebied onder de uitdaging van Danny McNamara.

Millwall had moeite om na de rust met evenveel regelmaat kansen te creëren, waarbij Flemmings langeafstandsinspanning overvloog, een indicatie van waartoe ze nu beperkt waren.

Huddersfield nam vervolgens de leiding in de 67e minuut toen Ward, die aan het einde van de eerste helft inviel voor de geblesseerde Martyn Waghorn, de voorzet van Ben Jackson bij de eerste paal aanviel en zijn schot langs Long stuurde.

De Lions bleven sputteren terwijl ze op zoek waren naar een gelijkmaker, met een eigen invaller, Oliver Burke, die ver naast schoot nadat hij vanaf rechts had ingesneden.

De thuisploeg kwam het dichtst bij het breken van de harten van de Terriers in de zevende minuut van de blessuretijd toen een van hun voormalige spelers, Scott Malone, de lat raakte met een voorzet vanaf de linkervleugel.