Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Michigan, Washington, Texas, Florida State top 4 teams in AP-poll


Michigan staat voor het eerst sinds het land in 1997 zijn laatste nationale kampioenschap won in de Associated Press universiteitsvoetbalpeiling op nummer 1, terwijl Georgia zondag naar nummer 6 zakte nadat Alabama de winning streak van 29 wedstrijden had verbroken.

Michigan kreeg 51 stemmen op de eerste plaats. Nummer 2 Washington had elf stemmen op de eerste plaats, en de Huskies werden gevolgd door Texas op nummer 3 en Florida State op nummer 4. Alle vier zijn ze conferentiekampioenen, en behalve de Longhorns zijn ze allemaal ongeslagen.

Alabama schoof drie plaatsen op naar nummer 5 na een overwinning op Georgia met 27-24 in de titelwedstrijd van de Southeastern Conference zaterdag. De Bulldogs hadden hun reeks van 24 opeenvolgende weken op nummer 1 gebroken. Het is de op een na langste reeks in de geschiedenis van de AP-polls, na de 33 in Zuid-Californië van 2003 tot ’05.

De peiling werd kort voor de ranglijst van de College Football Playoff vrijgegeven, waarbij Alabama, Texas, Florida State en Georgia strijden om de laatste twee plaatsen.

Ohio State werd zevende, terwijl Oregon, Missouri en Penn State de top 10 completeerden.

Michigan is het eerste nummer 1-team van buiten de SEC sinds Clemson in 2020 en het eerste nummer 1-team van buiten het zuiden sinds Big Ten-rivaal Ohio State in 2015 de eerste plaats bekleedde.

Washington heeft zijn beste ranking sinds het nummer 2 bereikte in 1997 en Texas zijn beste ranking sinds het nummer 2 eindigde in 2009.

Gn En Head