Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Man van in de dertig betrokken bij het neerschieten van twee politieagenten en twee anderen in Austin, evenals een ‘griezelige’ dubbele moord in San Antonio


Door Stephen M. Lepore voor Dailymail.Com

07:08 06 december 2023, bijgewerkt 09:40 06 december 2023

  • De verdachte moet nog worden geïdentificeerd, waarbij ambtenaren alleen zeggen dat hij een man van in de dertig is, en wordt beschuldigd van hoofdmoord na een misdaadgolf in Texas
  • Bij de reeks schietpartijen zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen, zijn twee politieagenten gewond geraakt en heeft deze zich mogelijk over meerdere steden verspreidEr is een man gearresteerd in verband met een reeks schietpartijen waarbij ten minste vier mensen omkwamen, twee politieagenten gewond raakten en zich mogelijk over meerdere steden hebben verspreid.

De verdachte moet nog worden geïdentificeerd, waarbij ambtenaren alleen zeggen dat hij een man van in de dertig is. In deze zaak wordt hij beschuldigd van moord.

Het eerste gerapporteerde incident vond plaats net voor 11.00 uur op een middelbare school in de hoofdstad van Texas, waar de verdachte naar verluidt een politieagent uit het Austin Independent School District had neergeschoten.

Kort daarna denken de autoriteiten dat de verdachte een man en een vrouw heeft doodgeschoten in een huis in het zuidelijke deel van de stad. Om 17.00 uur werd een mannelijke fietser neergeschoten, eveneens in het zuidelijke deel van de stad. Hij liep niet-levensbedreigende verwondingen op.

Twee uur later raakte een tweede politieagent uit Austin gewond door de verdachte. Dat leidde tot een achtervolging met hoge snelheid, waarbij de schutter werd gearresteerd.

Dinsdagavond maakten ambtenaren bekend dat dezelfde verdachte betrokken was bij de ‘griezelige’ moord op een echtpaar van in de vijftig, wier lichamen werden gevonden in een kleine slaapkamer in San Antonio, zo’n 130 kilometer van Austin. De schutter heeft een connectie met dat huis, zei de politie zonder verder uit te leggen. Die moord vond plaats vóór de schietpartijen in Austin.

De verdachte moet nog worden geïdentificeerd, waarbij ambtenaren alleen zeggen dat hij een man van in de dertig is, en wordt beschuldigd van hoofdmoord na een misdaadgolf in Texas
Er is een man gearresteerd in verband met een reeks schietpartijen waarbij ten minste vier mensen omkwamen, twee politieagenten gewond raakten en zich mogelijk over meerdere steden hebben verspreid.

De schutter kwam onder de aandacht van agenten toen hij vlak voor de middag een schoolmedewerker in het been schoot vlakbij het voetbalveld van Northeast Early College High School. Dit leidde tot een afsluiting van de school die vier uur duurde.

Minder dan een uur later ging de schutter naar een huis in Zuid-Austin en schoot een klusjesman neer die in een auto zat. De verdachte schoot door het raam.

Nadat het geweervuur ​​was uitgebroken, kwam er een vrouw naar buiten, die vervolgens door de schutter op straat werd achtervolgd. Hij heeft haar gepakt en vermoord, meldt Fox Austin.

De verdachte keerde terug naar de auto van de klusjesman, gooide zijn lichaam op de stoep en stal het voertuig.

Het volgende incident vond rond 17.00 uur plaats, waarbij een fietser werd neergeschoten en gewond raakte. Hij werd met niet-levensbedreigende verwondingen met spoed naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

Agenten haalden de schutter in nadat ze vlak voor 19.00 uur meldingen hadden ontvangen van een inbraak op de Austral Loop in het zuidwesten van Austin.

De schutter schoot en verwondde een tweede politieagent uit Austin voordat hij vluchtte. De verwondingen van de agent worden niet als levensbedreigend beschouwd. Een 12-jarig veteranenbureau schoot op de verdachte, maar raakte hem niet. Volgens het protocol is zij met administratief verlof geplaatst.

De verdachte vluchtte weg en liet de politie achter op een snelle achtervolging.

De achtervolging eindigde na ongeveer 15 minuten, waarbij de verdachte met zijn auto crashte. Hij was gewapend toen de politie hem arresteerde. Onderzoek heeft uitgewezen dat de verdachte een bevelschrift had uitgevaardigd wegens het toebrengen van letsel aan een familielid.

De verdachte moet nog worden geïdentificeerd, waarbij ambtenaren alleen zeggen dat hij een man van in de dertig is die dinsdagochtend zijn misdaad begon in Austin.
Het bloedbad begon net voor 11.00 uur op de Northeast Early College High School, waar de verdachte naar verluidt een van de agenten van het Austin Independent School District had neergeschoten.
Een paar minuten later was hij in Zuid-Austin, waar hij ervan wordt beschuldigd twee mensen te hebben doodgeschoten op Shadywood Drive
Buren beweerden dat de mensen die daar woonden pas een paar dagen eerder waren verhuisd. Ze zeiden dat de man des huizes koekjes had gebracht en zich verontschuldigde voor eventuele verstoringen die de bouw ervan had veroorzaakt.

In San Antonio zei sheriff Javier Salazar uit Bexar County dat het echtpaar dat dood werd aangetroffen ‘bekend’ was in de gemeenschap en zei dat hun huis ‘zeer goed onderhouden’ was.

Salazar, die de moorden als ‘griezelig’ omschreef, zegt dat ambtenaren denken dat het tweetal vóór de schietpartij in Austin is vermoord.

Hij gaf de doodsoorzaak niet op, maar zei dat deze het gevolg was van een gewelddadige ontmoeting. De lichamen van het echtpaar werden zo geplaatst dat ze tegen een deur werden gedrukt.

‘Niemand verdient het om te sterven zoals zij,’ zei de sheriff.

Wetshandhaving werd ter plaatse geroepen na ontvangst van een melding over lekkend water. Onderzoekers denken dat de schutter op een pijp heeft geslagen.

Na de schietpartijen in Austin lieten functionarissen van de politie van de stad aan collega’s in San Antonio weten dat de verdachte verband hield met het huis in San Antonio waar het echtpaar van in de vijftig werd vermoord.

Buren beweerden dat de mensen die in het Austin-huis woonden pas een paar dagen eerder waren verhuisd, en voegden eraan toe dat hij onlangs koekjes had meegebracht en zich verontschuldigde voor eventuele verstoringen die de bouw had veroorzaakt. Dinsdagavond werd er een wake gehouden in het huis.

Later die dag, rond 19.00 uur lokale tijd, ontving de politie meldingen van een inbraak op de Austral Loop in het zuidwestelijke deel van de stad.
De achtervolging eindigde uiteindelijk in een ongeval nabij een kruispunt

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, heeft een verklaring afgelegd over de schietpartij.

‘Onze harten zijn bij de familie en geliefden van de Austin ISD-politieagent die vandaag werd neergeschoten nabij de Northeast Early College High School’, zei Abbott.

‘Onze ISD-politieagenten spelen een cruciale rol bij het veilig houden van studenten en schoolfaculteiten in Texas. De staat Texas biedt alle beschikbare middelen aan lokale wetshandhavingspartners die eraan werken om ervoor te zorgen dat deze gevaarlijke crimineel wordt gepakt en voor de rechter gebracht.’

De sterfgevallen in Austin waren volgens de politie de 67e en 68e moorden in de stad in 2023.

‘Er blijven vragen over waarom de AISD-politie en de politie van Austin geen gemeenschapsbrede waarschuwing hebben afgegeven met een beschrijving van de verdachte, zodat de bewoners alert kunnen zijn’, schreef Rudy Koski van Fox Austin op X.

Op een persconferentie weigerde interim-politiechef Robin Henderson van Austin vragen te beantwoorden vanwege de ‘complexiteit’ van de schietpartij.

Gn En Head