Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Man uit populaire podcast ‘S-Town’ doodgeschoten door de politie tijdens impasse, zeggen de autoriteiten


WOODSTOCK, Alabama – Een man uit de populaire podcast ‘S-Town’, waarin gebeurtenissen in een landelijke gemeenschap in Alabama werden vastgelegd, werd door de politie neergeschoten en gedood tijdens een patstelling in het weekend in de stad, zeiden de autoriteiten maandag.

Joseph Tyler Goodson, 32, uit Woodstock, werd doodgeschoten door agenten nadat hij zichzelf begin zondag in een huis had gebarricadeerd en “met een pistool zwaaide” naar agenten, aldus de Alabama Law Enforcement Agency.

In de verklaring van het agentschap stond dat de politie van Woodstock aanvankelijk zondag had gereageerd op een “oproep tot dienstverlening”, waarna de impasse volgde. Meerdere wetshandhavingsinstanties kwamen samen bij het huis.

In de verklaring stond dat Goodson tijdens de confrontatie door agenten werd neergeschoten en vervolgens dood werd verklaard.

Het staatsagentschap heeft niet beschreven wat leidde tot de eerste oproep naar het huis.

“De politie staat op het punt mij neer te schieten in mijn eigen tuin”, aldus een bericht dat begin zondag op Goodsons Facebook-account werd geplaatst, zo meldden nieuwsmedia, WIAT en al.com.

Het overheidsagentschap onderzoekt de schietpartij en zal zijn bevindingen doorgeven aan de officier van justitie van Bibb County.

De podcast uit 2017, die een Peabody Award won, vertelde het verhaal van een man uit Alabama genaamd John B. McLemore, die stierf door zelfmoord voordat de show uitkwam. McLemore’s gebruik van een krachtterm om zijn geboorteplaats te beschrijven, geeft de podcast zijn verkorte titel.

“S-Town” begint het verhaal te vertellen van een vermeende moord en ook een andere dood en concentreert zich uiteindelijk op de excentrieke McLemore, een restaurateur van antieke klokken, en zijn gemartelde relatie met de stad Woodstock. Verschillende mensen in zijn leven kwamen ook aan bod, waaronder Goodson.

‘Want weet je, ik heb nog nooit een vader gehad die ook maar iets waard was. Hij is zo ongeveer de enige vader die ik heb”, zei Goodson over McLemore in de derde aflevering van de podcast.

Woodstock, met ongeveer 1.500 inwoners, ligt ongeveer 56 kilometer ten zuidwesten van de grote stad Birmingham.

“Ik weet dat iedereen antwoorden en details wil, inclusief ikzelf”, zei burgemeester van Woodstock, Jeff Dodson, maandag in een verklaring. “Tyler was bekend en geliefd bij mij, zijn familie en deze gemeenschap. Die liefde reikt dankzij de S-Town podcast veel verder.

“Onthoud alsjeblieft op dit moment dat hij zoveel meer is dan een personage voor de fans die van hem hielden. Deze jongeman was een vader, zoon, broer en vriend voor velen”, voegde de burgemeester eraan toe.

Julie Synder, de uitvoerend producent van “S-Town” weigerde onmiddellijk commentaar te geven toen ze per e-mail werd bereikt.

Goodson kreeg in 2017 een voorwaardelijke straf nadat hij schuldig had gepleit aan inbraak en diefstal, waarbij hij werd beschuldigd van het meenemen van spullen uit McLemore’s eigendommen na zijn dood. Goodson had, voordat hij schuldig pleitte, volgehouden dat hij spullen ophaalde die hem toebehoorden.

Goodson vertelde in 2017 aan The Associated Press dat de podcast een stortvloed aan aandacht op hem en de stad had gebracht, maar dat geen van beide hem een ​​gunst had bewezen.

“Het is een triest verhaal, vooral als je er deel van uitmaakt”, zei Goodson.

Gn En Head