Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Man krijgt zes maanden gevangenisstraf voor het vernietigen van bewijsmateriaal van een opzettelijke vliegtuigcrash


Een YouTuber die opzettelijk zijn vliegtuig in Zuid-Californië heeft laten neerstorten en er een video van heeft opgenomen in een plan “om bekendheid te verwerven en geld te verdienen” is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf omdat hij een onderzoek naar de crash heeft belemmerd door het wrak te vernietigen, aldus federale aanklagers zei maandag.

De YouTuber, Trevor D. Jacob, 30, uit Lompoc, Californië, pleitte in juni schuldig aan één aanklacht wegens vernieling en verhulling met de bedoeling een federaal onderzoek te belemmeren, nadat hij het vernielde vliegtuig in december 2021 van de crashlocatie had verwijderd. iets meer dan twee weken na de aflevering, volgens een pleidooiovereenkomst ingediend bij de Amerikaanse rechtbank in Los Angeles.

Hij werd woensdag veroordeeld door rechter John F. Walter en bevolen zich op 29 januari over te geven aan de autoriteiten. “Deze ervaring was zo vernederend”, zei de heer Jacob in een verklaring gedeeld door zijn advocaten. Hij omschreef de straf als de ‘juiste beslissing’.

Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie voor het Central District van Californië vertrok de heer Jacob, een voormalige snowboardende Olympiër die YouTuber werd, op 24 november 2021 in zijn kleine Taylorcraft-vliegtuig uit 1940 vanaf Lompoc City Airport voor een solo-vlucht “zogenaamd” vertrok ongeveer 345 kilometer ten noordoosten naar Mammoth Lakes, Californië. Maar de aanklagers zeiden dat de heer Jacob – die verschillende camera’s in het vliegtuig had gemonteerd en zichzelf had uitgerust met een parachute, videocamera en selfiestick – nooit van plan was zijn bestemming te bereiken.

In plaats daarvan, zo zeiden de aanklagers, was de heer Jacob van plan zichzelf tijdens de vlucht uit het vliegtuig te werpen en te filmen hoe hij met een parachute naar de grond stortte terwijl het neerstortte. Het schijnongeluk, zo zeiden ze, was georkestreerd om een ​​portemonnee te verkopen die meneer Jacob had willen promoten in een van zijn video’s. Ongeveer 35 minuten na de vlucht sprong meneer Jacob uit het vliegtuig, terwijl hij boven het Los Padres National Forest zweefde. Later wandelde hij naar het wrak om de beelden terug te halen, aldus de aanklagers.

Ongeveer twee dagen later meldde de heer Jacob de crash bij de National Transportation Safety Board, die een onderzoek startte en de heer Jacob vertelde dat hij verantwoordelijk was voor het behoud van het wrak. Maar toen hem werd gevraagd waar het wrak was, beweerde de heer Jacob dat hij het niet wist.

Aanklagers zeiden dat de heer Jacob vervolgens een aannemer had ingehuurd om hem en een vriend te helpen het vliegtuig uit het bos te halen en in de aanhanger van de pick-up van de heer Jacob te laden, die hij naar een hangar op Lompoc City Airport reed. In de daaropvolgende dagen heeft de heer Jacob het vernielde vliegtuig ‘in stukken gesneden en vernietigd’, dat hij in vuilnisbakken rond de luchthaven heeft gestopt, aldus de aanklagers.

Aanklagers zeiden dat hij ook had gelogen in een rapport over vliegtuigongelukken, waarbij hij ten onrechte beweerde dat het vliegtuig geen stroom meer had. De heer Jacob loog ook tegen de Federal Aviation Administration en beweerde dat hij uit het vliegtuig had moeten springen omdat er geen veilige landingsmogelijkheden waren, aldus de aanklagers. “Dit soort ‘waaghalsgedrag’ kan niet worden getolereerd”, schreven ze.

Eind december uploadde de heer Jacob een 13 minuten durende video van de crash, getiteld ‘I Crashed My Plane’, waarin hij een reeks krachttermen liet zien, voordat hij de deur van het vliegtuig opende en het vliegtuig in een parachute achterliet – selfiestick in hand. “Ik ben zo blij dat ik nog leef”, zegt hij nadat hij in het stekelige struikgewas is beland. De heer Jacob documenteert vervolgens een wandeling door het bos, die volgens hem zes uur duurde totdat een boer hem in de schemering vond.

De video, die zo’n 1,7 miljoen keer bekeken werd, is inmiddels van YouTube verwijderd.

In de weken na de crash uitten kijkers en experts hun twijfels over de waarheidsgetrouwheid ervan, waarbij ze beweerden dat het was georkestreerd vanwege meningen en likes, en dat de heer Jacob onder normale omstandigheden geen parachute zou hebben gedragen.

In de verklaring van zijn advocaten zei de heer Jacob dat hij uit de strafzaak meer over zichzelf had geleerd dan in zijn hele leven daarvoor.

“Ik ben opgewonden om mijn positieve groei als persoon voort te zetten tijdens mijn gevangenisstraf van zes maanden”, zei hij. “Dit was een enorme leerervaring.”

Gn En Head