Macron is alleen maar gepraat, geen actie tegen Oekraïne, zegt de linkse rivaal Glucksmann – POLITICO

Glucksmann, lid van de Socialisten en Democraten in het Europees Parlement, zei dat Frankrijk “slechts 3.000 granaten per maand” naar Oekraïne stuurt, terwijl Rusland “20.000 granaten per dag” afvuurt. Terwijl sommige vroege schattingen erop wezen dat Rusland maar liefst 20.000 granaten per dag zou kunnen afvuren, schatten anderen dat cijfer dichter bij de 10.000.

Hij beschuldigde Macron ervan ‘Warschau en Vilnius te hebben verwaarloosd’ ten gunste van ‘Beijing en Moskou’, en beschuldigde de Franse president ervan deel uit te maken van ‘een oude traditie van Franse elites die zich zelfvoldaan voelen als ze een speciale relatie hebben’ met de Chinezen en Russen. regimes.

Het steunen van de oorlogsinspanningen van Kiev is niet alleen een noodzaak voor Oekraïne – maar ook voor Frankrijk, voegde hij eraan toe, wijzend op Russische cyberaanvallen op Franse ziekenhuizen. “Er wordt een hybride oorlog gevoerd tegen onze democratieën, die zich militair vertaalt naar het Oekraïense front.”

Stijging in de peilingen

Glucksmann, die zijn eigen partij Place Publique vertegenwoordigt en wordt gesteund door de Franse Socialistische Partij, leidt zijn tweede EU-verkiezingscampagne. Hoewel zijn lijst in 2019 amper meer dan zes procent van de stemmen kreeg, heeft hij sindsdien aan populariteit gewonnen door zijn campagnes over mensenrechtenkwesties en zijn agressieve houding tegenover Oekraïne.

Macron’s EU-verkiezingskandidaat, Valérie Hayer, onderstreepte aanvankelijk de overeenkomsten tussen Glucksmann en haarzelf, maar het presidentiële kamp is sindsdien in de aanval gegaan tegen de linkse kandidaat, samen met minister-afgevaardigde voor Europa Jean-Noël Barrot hem bellen een „alleen Europees qua uiterlijk.“

“Ik vecht al twintig jaar voor het algemeen belang van Europa”, reageerde Glucksmann. „Ik heb niet gewacht tot ze realisten van Vladimir Poetin werden voordat ik de Europese principes en belangen begon te verdedigen.“

Die mobile Version verlassen