Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Liz Cheney ziet de Democraten liever winnen in 2024


Cheney vervreemdde de leden op overweldigende wijze nadat ze had geweigerd met haar kritiek op de voormalige president te knoeien in de weken en maanden na de opstand – in tegenstelling tot de toenmalige leider van de caucus, Kevin McCarthy, die snel terugkeerde naar de kant van Trump nadat hij hem aanvankelijk had veroordeeld vanwege zijn rol in de opstand. opstand. Cheney werd de hoogste Republikein in de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de aanval van 6 januari onderzocht. In 2022 verloor ze in de voorverkiezingen vanwege haar zetel in Wyoming.

Cheney heeft sindsdien een boek geschreven waarin de basis wordt beschreven die is gelegd door leden van haar partij – waaronder de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson – die heeft geleid tot de gebeurtenissen van 6 januari. ‘Oath and Honor: A Memoir and a Warning’ zal dinsdag worden vrijgegeven. .

In een fragment uit het interview dat zaterdag werd uitgezonden, noemde Cheney de Republikein uit Louisiana een “collaborateur” in de poging van Trump om de resultaten van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken. In het volledige interview zondag waarschuwde Cheney ervoor om de weinig bekende Republikein in 2025 niet terug te sturen naar de rol.

“Wat gebeurt er als Mike Johnson de voorzitter is op 6 januari 2025?”, vroeg John Dickerson van CBS.

‘Dat kan niet,’ antwoordde Cheney. “We worden geconfronteerd met een situatie met betrekking tot de verkiezingen van 2024 waarin het een existentiële crisis is en we moeten ervoor zorgen dat we geen situatie krijgen waarin een verkiezing die mogelijk in het Huis van Afgevaardigden wordt gegooid, onder toezicht staat van een Republikeinse meerderheid.”

Gn En Head