Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Kraft en anderen gaan schadevergoeding eisen na het winnen van het Amerikaanse vonnis over de eierprijs


Het Kraft-logo staat afgebeeld buiten het hoofdkantoor in Northfield

Het Kraft-logo is afgebeeld buiten het hoofdkantoor in Northfield, Illinois, 25 maart 2015. Kraft Foods Group Inc, de maker van Velveeta-kaas en Oscar Mayer-vlees, zal fuseren met ketchupmaker HJ Heinz Co, eigendom van 3G Capital en Berkshire Hathaway Inc , om het vijfde grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijf ter wereld te vormen. … Licentierechten verwerven Lees verder

22 november (Reuters) – Kraft (KHC.O), General Mills (GIS.N) en andere grote voedingsbedrijven hebben een federale jury in Chicago ervan overtuigd dat de grootste Amerikaanse eierproducenten aansprakelijk zijn voor het onrechtmatig opdrijven van de prijzen, wat de weg vrijmaakt voor een tweede proces schade vast te stellen.

Het vonnis van dinsdag volgde op een ruim vijf weken durend antitrustproces tegen een groep eierproducenten, waaronder Cal-Maine Foods (CALM.O), de grootste eierproducent en -distributeur van het land, en Rose Acre, de op één na grootste, wegens beweringen dat ze hadden de markt ‘gemanipuleerd’ door samen te zweren om kunstmatig hoge prijzen in rekening te brengen.

Cal-Maine zei woensdag in een verklaring teleurgesteld te zijn door het oordeel van de jury over aansprakelijkheid. Het zei dat de jury “belangrijke delen” van de claims van de eisers had afgewezen en dat zij de schadevergoedingspresentatie van de voedselproducenten “met kracht” voor de rechtbank zou betwisten.

Advocaten van andere verdachten reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Ook brancheverenigingen United Egg Producers en United States Egg Marketers werden aansprakelijk bevonden. De verdachten ontkenden allen dat zij iets verkeerds hadden gedaan.

Kraft en de andere eisers, waaronder Kellogg (KN) en Nestle (NESN.S), zullen volgende week voor dezelfde jury pleiten voor schadevergoeding tijdens een tweedaagse tweede fase van het proces dat op 28 november begint.

De eisers van voedselproducenten hebben geen specifiek schadevergoedingsbedrag voorgesteld, zei een woordvoerder van hun advocatenkantoor Jenner & Block dinsdag.

Jenner-advocaat Brandon Fox zei tijdens het proces dat de aanklagers “honderden miljoenen dollars” hadden uitgegeven aan eiproducten. Hij zei dat Kellogg voor tientallen miljoenen dollars aan eiproducten kocht van Rose Acre.

Fox zei in een verklaring dat de aanklagers “ongelooflijk blij” waren met de beslissing van de jury om de beklaagden ter verantwoording te roepen.

Kraft en de andere eisers beweerden dat Cal-Maine en de andere beklaagden samenzweerden om de aanvoer van eieren te beperken in een plan om de prijzen te verhogen.

“De samenzwering bestond. Je kent de spelers. Je weet wie het heeft gedaan. Je hebt de kans gehad om het dag in dag uit te zien”, zei Fox tegen de juryleden tijdens het proces.

De beklaagden wierpen tegen dat de vraag van de consument en onafhankelijke bedrijfsbelangen de drijvende kracht waren achter zakelijke beslissingen.

“De tol die deze zaak heeft geëist is onmetelijk”, vertelde een advocaat van het familiebedrijf Rose Acre, James King van Porter, Wright, Morris & Arthur, aan de juryleden.

De eisers verwachten dat het schadevergoedingsproces ongeveer twee dagen zal duren. De Amerikaanse districtsrechter Steven Seeger houdt toezicht op de zaak.

De zaak is Kraft Foods Global Inc tegen United Egg Producers Inc, US District Court voor het Northern District van Illinois, nr. 11-cv-8808.

Voor eisers: Brandon Fox van Jenner & Block

Voor United Egg Producers en United States Egg Marketers: Robin Sumner van Troutman Pepper Hamilton Sanders

Voor Cal-Maine: Patrick Collins van King & Spalding

Voor Rose Acre: James King van Porter, Wright, Morris & Arthur

Rapportage door Mike Scarcella

Onze normen: de vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Verkrijg licentierechtenopent een nieuw tabblad

Gn En Bus