Kaiserslautern glipt weg in het kelderduel tegen Wehen Wiesbaden

Vanaf: 22 april 2024 12:00 uur

In de 2e Bundesliga heeft het met degradatie bedreigde 1. FC Kaiserslautern opnieuw punten verloren na een voorsprong, dit keer tegen een directe concurrent. Ivan Prtajin van Wehen Wiesbaden zorgde daar met een droomgoal voor.

Op zaterdag (20 april 2024) speelden Lautern en SVWW 1-1 (1-0) gelijk bij Betzenberg. De dag begon goed voor de thuisploeg met de openingstreffer van Filip Kaloc (30e minuut), maar in de tweede helft glipte het spel steeds meer weg bij Kaiserslautern. Wiesbaden’s spits Ivan Prtajin (74e) strafte dit af met een zondagsschot om gelijk te maken.

Kaiserslautern heeft al 31 punten verloren nadat hij dit seizoen op voorsprong kwam. De Palts blijft op de voorlaatste plaats in de ranglijst (30 punten), Wiesbaden zakt naar de 15e plaats met 32 ​​punten dankzij de overwinning van Eintracht Braunschweig tegen onderste team VfL Osnabrück.

  • Naar de live-ticker: Kaiserslautern – Wiesbaden
    Pijl naar rechts

  • 30e speeldag
    Pijl naar rechts

Coach Funkel deelt Hengens Spelbeoordeling niet

Lauterns coach Friedhelm Funkel uitte ondanks de gemiste overwinning zijn optimisme bij de Sportschau-microfoon: Ik ben vaak in dit soort situaties geweest. Ik ben waarschijnlijk de enige die momenteel kalm en kalm blijft. Dat wil ik overbrengen naar de ploeg en daarom ben ik er nog steeds van overtuigd dat we niet meteen degraderen.

vroeg FCK-directeur Thomas Hengen van de ploeg van Funkel „meer passie, meer loopkracht“ En “meer basis op het veld” brengen naar. Later bekritiseerde hij Lautern omdat hij niet genoeg deed voor het spel: „We moeten altijd vooruit spelen, dat kunnen we. Managen is niet optimaal.“

Funkel deelde deze beoordeling niet: „We wilden het helemaal niet voor elkaar krijgen. De ploeg uit Wiesbaden zette veel druk op ons. We speelden de eerste helft heel goed, het lukte ons alleen niet om er 2-0 van te maken.“

Wiesbaden-coach Markus Kauczinski was blij dat hij in ieder geval een einde had gemaakt aan de zinloze reeks van drie wedstrijden: „Dat was belangrijk voor het hoofd. In de eerste helft verloren we de bal lichtjes. De tweede helft was geweldig, we speelden heel goed.“

Sportschau, 20 april 2024 15:23 uur

Twee corners brengen gevaar op de Betzenberg

Het kelderduel tussen de twee zwakste ploegen in de tweede seizoenshelft kende een trage start. Maar beetje bij beetje kregen de Lauterers meer aandelen in het spel, maar ze wisten niet wat ze ermee moesten doen. Wiesbaden kreeg zo nu en dan een kans, maar creëerde geen echte scoringskansen.

Het was een intense, maar voetbaltechnisch weinig inspirerende wedstrijd. Kaiserslautern-speler Ragnar Ache miste in de 25e minuut de eerste veelbelovende kans, Wiesbaden-doelman Florian Stritzel kon de bal zelfs vasthouden.

Van de wedstrijd kwam vrijwel niets terecht, dus een standaardsituatie was noodzakelijk. Tymoteusz Puchacz bracht keurig een hoekschop van de „Rode Duivels“ naar de eerste paal, waar Boris Tomiak verlengde – en Kaloc naar binnen kopte om de leiding te nemen. De Hessen hadden echter ineens bijna een hoekschopvariant kunnen vieren: Marcus Mathisen miste nipt (45+1).

Patric Seibel, Sportschau, 20 april 2024 15:13 uur

Wiesbaden zet fase onder druk tegen passieve FCK

En uit dit tafereel putte de SVWW blijkbaar moed voor de tweede helft. Wiesbaden-coach Kauczinski bracht spits Nikolas Agrafiotis in de wedstrijd voor verdediger Lasse Günther (46e), de route was inmiddels vrij. De gasten presenteerden zich in de tweede helft eigenlijk aanvallend beter en kenden na een comfortabele eerste minuten een echte drukfase.

Agrafiotis had de gelijkmaker op zijn hoofd, maar FCK-doelman Julian Krahl reageerde briljant (61′), even later mocht ook Prtajin zijn hand proberen, maar de bal vloog voorbij (64′). Lautern smeekte om de gelijkmaker.

Prtajin schokt Lauterer met een droomdoelpunt

Coach Funkel zag het ook zo. En hij reageerde en bracht twee nieuwe spelers in de wedstrijd: Dickson Abiama en Ben Zolinski voor Richmond Tachie en Kenny Redondo (66e). Daarna werd het machtsevenwicht weer gelijk en leek Lautern feitelijk de weg terug in het eigen spel te hebben gevonden.

Maar toen gebeurde het tafereel van de dag: Wiesbaden’s spits Prtajin kreeg tijdens het dribbelen geen enkele druk en besloot maar op ruim twintig meter van het doel te schieten. Zijn gespannen trap raakte de rechterhoek, niet te stoppen voor Krahl. Daarna volgde een verhitte slotfase, maar geen van beide ploegen slaagde erin de “geluksstoot” te behalen.

Kaiserslautern in Kiel, Wiesbaden verwelkomt Fürth

1. FC Kaiserslautern speelt op speeldag 31 (zaterdag, 13.00 uur) tegen topclub Holstein Kiel, Wehen Wiesbaden verwelkomt SpVgg Greuther Fürth (zondag, 13.30 uur).

Die mobile Version verlassen