Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Johnson plant stemming over impeachment-onderzoek en voorspelt unanieme steun van de Republikeinse partij


Spreker Mike Johnson beloofde dinsdag een vloerstemming om een ​​formeel impeachment-onderzoek tegen president Biden goed te keuren, in de hoop juridische kracht te geven aan een onderzoek dat al maanden aan de gang is, maar er tot nu toe niet in is geslaagd de beweringen van de Republikeinen te bewijzen dat de heer Biden steekpenningen heeft aanvaard.

Republikeinen hebben maandenlang vermeden een dergelijke stemming te plannen, omdat ze de steun ontbeerden van enkele reguliere leden die terughoudend waren in het goedkeuren van een formeel afzettingsonderzoek zonder enig concreet bewijs dat de president zware misdaden en overtredingen had begaan.

Maar de heer Johnson zei dinsdag dat alle Republikeinen zich nu op hun gemak zouden kunnen voelen door te stemmen om het lopende onderzoek te formaliseren, omdat dit alleen maar een onderzoek voortzet en geen wangedrag van de president beweert dat afzetting waard is.

“Deze stemming is geen stemming om president Biden af ​​te zetten”, zei de heer Johnson op een persconferentie. “Dit is een stemming om het onderzoek naar afzetting voort te zetten, en dat is een noodzakelijke constitutionele stap. Ik geloof dat we elke stem zullen krijgen die we hebben.”

Een assistent van de heer Johnson zei dat hij van plan was volgende week tot stemming over te gaan, maar hij waarschuwde dat het schema nog steeds niet soepel verliep.

De heer Johnson suggereerde dat de stemming noodzakelijk was om het onderzoek als legitiem te kunnen beschouwen, daarbij verwijzend naar een brief van 17 november van Richard Sauber, een speciale raadsman van president Biden. De heer Sauber veroordeelde het onderzoek en zei dat recente dagvaardingen en eisen voor getuigenissen in het Congres van de voormalige raadsman van het Witte Huis, assistenten van het Witte Huis en leden van de familie Biden ‘onverantwoordelijk’ waren.

“Je claimt ook de mantel van een ‘impeachment-onderzoek’, wetende dat de Grondwet vereist dat het voltallige Huis een impeachment-onderzoek goedkeurt voordat een commissie gebruik mag maken van een verplichte procedure op grond van de impeachment-bevoegdheid – een stap die de meerderheid van het Republikeinse Huis tot nu toe heeft geweigerd te nemen”, schreef de heer Sauber.

Republikeinen zijn al maanden bezig met een uitgebreid onderzoek naar de heer Biden, op zoek naar bewijsmateriaal ter ondersteuning van hun beschuldigingen dat hij op corrupte wijze heeft geprofiteerd van de buitenlandse zakelijke transacties van zijn familieleden en steekpenningen heeft aangenomen. Tot nu toe zijn ze er niet in geslaagd overtuigend bewijs te leveren ter ondersteuning van hun stoutste beweringen.

Afgevaardigde Don Bacon, Republikein van Nebraska en afkomstig uit het swingdistrict, zei dat het gebrek aan medewerking van het Witte Huis aan het onderzoek hem ervan had overtuigd om voor toestemming voor het onderzoek te stemmen.

“Twee maanden geleden leek het mij dat de regering informatie verstrekte”, zei de heer Bacon. ‘Maar de afgelopen week zeiden ze: ‘Zonder een formele onderzoeksstemming gaan we deze informatie niet geven.’ Dus ik heb het gevoel dat we het moeten doen.”

Het Republikeinse onderzoek heeft zich sterk gericht op het werk dat de zoon van de president, Hunter Biden, deed voor bedrijven en partners in Oekraïne, China en andere landen. Met behulp van hun dagvaardingsbevoegdheid hebben de Republikeinen meer dan 36.000 pagina’s aan bankgegevens in handen gekregen; 2.000 pagina’s met rapporten over verdachte activiteiten van het ministerie van Financiën; en tientallen uren aan getuigenissen van twee zakenpartners van Hunter Biden, een hoge functionaris van de National Archives and Records Administration, zeven federale agenten en drie Amerikaanse advocaten.

Dinsdag zette de Ways and Means Committee het onderzoek voort en hield een sessie achter gesloten deuren met twee IRS-agenten die beweerden dat het ministerie van Justitie, onder zowel de regering-Trump als onder de regering-Biden, het onderzoek naar Hunter Biden vertraagde en belemmerde.

Hunter Biden staat onder federale aanklacht wegens liegen over zijn drugsgebruik op een formulier dat hij in 2018 heeft ingevuld om een ​​pistool te kopen.

Vertegenwoordiger Jason Smith, Republikein van Missouri en voorzitter van de Ways and Means Committee, beweerde dat de IRS-agenten een “gecoördineerde inspanning van het DOJ, de advocaten van Hunter Biden en anderen aan het licht brachten om te voorkomen dat het belastingonderzoek naar Hunter Biden enige aanwijzingen naar zijn vader zou volgen. , Joe Biden.”

Afgevaardigde Jim Jordan, Republikein van Ohio en voorzitter van de rechterlijke commissie, legde ook zijn plan uit om binnen de komende twee maanden nog negen getuigen op te halen voor ondervraging.

Hij zei dat de Republikeinen onderzoeken of Biden steekpenningen heeft aangenomen, zijn macht heeft misbruikt, zich schuldig heeft gemaakt aan andere vormen van wangedrag of het onderzoek heeft belemmerd. De heer Jordan suggereerde dat valse verklaringen die de president aflegde over de zakelijke belangen van zijn zoon een belemmering zouden kunnen vormen.

“We zullen naar alle feiten kijken en een beslissing nemen”, zei de heer Jordan. “Was het een belemmering toen Joe Biden alle dingen zei die hij heeft gezegd die niet juist bleken te zijn?”

Republikeinen hebben geprobeerd te bewijzen dat president Biden verrijkt werd door de zakelijke transacties van zijn zoon. Veel van de documenten die ze tot nu toe hebben geproduceerd, hebben in feite het tegenovergestelde aangetoond: dat de heer Biden geld leende aan zijn zoon en broer, James Biden, toen ze in nood waren, en dat ze hem later terugbetaalden.

Maandag heeft de House Oversight Committee documenten vrijgegeven waaruit bleek dat een van de bedrijven van Hunter Biden, Owasco PC, in 2018 drie betalingen van $ 1.380 aan Joseph R. Biden Jr. deed toen hij niet in functie was. Republikeinen noemden de betalingen een bewijs van corruptie. Andere documenten geven aan dat het geld bedoeld was om zijn vader terug te betalen voor het helpen dekken van de kosten van een Ford-truck.

Gn En Head