Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Jan Lindenau wint Stichwahl van het Bürgermeisteramt in Lübeck | NDR.de – Nachrichten


Status: 26.11.2023 21:10 Uhr

Der 230. Bürgermeister von Lübeck heißt Jan Lindenau. Der Amtsinhaber wurde bei der Stichwahl met 65,8 Prozent der Stimmen wiedergewählt.

van Antje Kasemeyer

De gedachten zijn helder en duidelijk: de oude Bürgermeister is nu nieuw. Jan Lindenau (SPD) heeft 65,8 stemmen gekregen van de Stimmen. De CDU-kandidaat Melanie Puschaddel-Freitag kam op 34,2 Prozent. De Wahlbeteiligung bedroeg 27,1 Prozent. Gerade einmal 47.320 van rund 175.000 Wahlberechtigten nahmen ihr Wahlrecht auch wahr. 618 Stemmen waren ongelukkig.

Deutsche Ergebnis bei der Stichwahl

Er wordt een oorlog gevoerd tegen de stimmenverteilung in de Innenstadt. De Wahlbeteiligung in de eerste Durchgang, noch meer als 30 Prozent en moreheitlich voor de Partei Die Grünen/Bündnis 90, bracht de Wahlbeteiligung tot zinken in de Wahllokalen diesmal 18.6 Prozent en leverde een Zustimmung voor SPD-Kandidat Jan Lindenau van 73, 7 Prozent. Melanie Puschaddel-Freitag kan zich kandidaat stellen voor de CDU in de Wahlbezirk Travemünde-streken met 49,7 Prozent nicht meer punkten. Drie weken lang waren de CDU-politici niet aanwezig, maar één coronabesmetting stopte voor het einde van de week, de persoonlijke Wahlkampf en ook binnen de Wahlabend moeten een goede relatie hebben met de zaken in het Lübecker Rathaus.

Eerste reacties op de Wahlergebnis

De SPD en Jan Lindenau zijn gelukkig samen. Dit is de beste ervaring, je was daar met een Bürgermeisterwahl in Lübeck. Al het andere komt met een historische uitsplitsing. “Hartelijk dank aan iedereen die zo veel met mij heeft meegeleefd. Sterker nog, we hebben dit weer kunnen doen, we hebben er goede ervaringen mee gehad. We hebben onze aanpak kunnen moderniseren bij dingen hebben we ook moeten nadenken over dingen in onze leefomgeving. “Auch de dingen die gebeuren, die nog liggen, strenge thema’s, beispielsweise het Buddenbrook House of het Holy Ghost Hospital, alle dingen die voor ons belangrijk zijn, ‘ zei Lindenau. ‘De leider is een wereldburger met de minste bezorgdheid, dus we zijn over het algemeen verantwoordelijk voor onze politiek en onze dankbaarheid. Persoonlijk ben ik blij met mijn ervaring, ik ben ook blij met de jaren van het levenskamp voor de organisatie van Jan Lindenau en het geluk van zijn familie wahl”, energieke SPD Bundestagsabgeordneter Tim Klüssendorf. Für Ex-Bürgermeister Bernd Saxe (SPD) was verantwoordelijk voor de kleine Wahlbeteiligung “een druk op de bescherming van de polarisatie in de Wahlkampf, zodat mensen er niet meer last van konden hebben”.

De kandidaatstelling voor de Puschaddel-Vreitag zou bij de Auszählung nooit eerder zijn gebeurd, maar de kredietwaardigheid van het huis is beperkt. In het telefonisch interview staat er dit: “Ik ben dankbaar voor mijn feedback en wens alles wat goed is voor mijn tijd. Ik ben erg dankbaar voor mijn persoonlijke ervaring, maar ik ben ook meer politiek betrokken. Dat moet ervoor zorgen dat alle partijen werken.”

Meer informatie

In het Lübecker Rathaus sinds meer ehemalige Bürgermeister als Gemälde verewigt.  © NDR Foto: Balthasar Hümbs

Beide kandidaten voor de Bürgermeisterwahl heute in Lübeck machen vale Wahlversprechen. Dat gezegd hebbende, het was een andere zaak. Dhr

Dit thema in het programma:

NDR 1 Welle Noord | Nachrichten voor Sleeswijk-Holstein | 26.11.2023 | 20:00

Schlagwörter zu diesem Artikel

Lübeck

NDR-logo

Gn DE germ