Incident in New York: Boeing-vliegtuig verliest tijdens de vlucht een noodglijbaan

Voorval in New York


Boeing-vliegtuig verliest noodglijbaan tijdens vlucht

Luister naar artikel

Deze audioversie is kunstmatig gegenereerd. Meer informatie | Stuur feedback

De lijst met onderdelen die Boeing-vliegtuigen verliezen tijdens de vlucht wordt steeds langer. Maar gelukkig verliep ook het incident in New York vlot. Er is echter geen spoor van de verloren gegane noodglijbaan.

Kort na het opstijgen op vrijdag verloor een ander Boeing-vliegtuig een onderdeel. Zoals de persbureaus AP en Reuters melden, is er een noodglijbaan ontstaan ​​op een vliegtuig van Delta Air Lines. De piloten voelden een trilling in het vliegtuig en draaiden zich vervolgens om. Het vliegtuig landde veilig op de internationale luchthaven John F. Kennedy in New York City, waar het ook was opgestegen.

Luchtvaartmaatschappij Delta zei dat de piloten na het opstijgen een waarschuwing kregen over de noodglijbaan aan de rechterkant van het vliegtuig en een ongewoon geluid hoorden uit dat gebied van de Boeing 767-jet. De piloten zouden vervolgens de noodtoestand hebben uitgeroepen, zodat de vlucht snel naar de luchthaven kon worden teruggebracht. Het vliegtuig, gebouwd in 1990, landde en taxiede op eigen kracht naar een gate, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Er zouden 176 passagiers, twee piloten en vijf stewardessen aan boord zijn geweest van het vliegtuig, dat naar Los Angeles zou vliegen. Delta zei naar verluidt dat de passagiers waren overgestapt op een ander vliegtuig naar Californië. Het beschadigde vliegtuig werd buiten dienst gesteld voor verder onderzoek. Ze werken samen met de onderzoekers en zijn nog steeds op zoek naar het ontbrekende glaasje. De gebeurtenissen worden momenteel onderzocht door de Federal Aviation Administration, aldus het agentschap.

Het incident is een van de meest recente reeks ongelukken bij vliegtuigfabrikant Boeing. Begin januari zorgde een rompdeel dat tijdens de vlucht eenvoudigweg uit een nieuw 737 MAX 9-vliegtuig brak, voor opschudding. Wonder boven wonder raakte geen van de passagiers gewond. Het vliegtuig van Alaska Airlines kon veilig landen. Begin maart verloor een andere Boeing 777 kort na het opstijgen een band. Verschillende auto’s raakten beschadigd. Een maand later moest een 737-800-vliegtuig terugkeren omdat de motorkap van een motor tijdens het opstijgen loskwam en een vleugelklep raakte.

Die mobile Version verlassen