Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

In de laatste aderlating benoemt Ron DeSantis super PAC de derde CEO in twee weken


CEDAR RAPIDS, Iowa – Never Back Down, de belangrijkste super PAC die de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, steunt presidentiële campagne, heeft vrijdag zijn derde CEO in minder dan twee weken geïnstalleerd, volgens vijf mensen die bekend zijn met de nieuwste ontwikkeling in de slow-motion shakeup.

Scott Wagner, een oude loyalist van DeSantis, nam het roer over als voorzitter en CEO van de super PAC. Twee van de mensen die bekend waren met de verhuizing zeiden dat Wagner in een interim-functie als CEO fungeert.

Wagner verving interim-CEO Kristin Davison, die werd ontslagen, aldus de bronnen. Davison, een belangrijke strateeg voor Never Back Down sinds de oprichting, bekleedde negen dagen de toppositie na de oorspronkelijke CEO, Chris Jankowski, eind vorige maand teruggetreden uit deze functie.

Davison reageerde niet op het verzoek van NBC News om commentaar. Erin Perrine, een woordvoerder van Never Back Down, heeft niet teruggebeld om commentaar te vragen. Haar profiel op de sociale mediasite X vermeldt niet langer Never Back Down.

De schakelaar aan de top van Never Back Down werd zaterdagavond voor het eerst gemeld door POLITICO.

Super-PAC achter de schermen personeelsverplaatsingen verdienen normaal gesproken niet veel aandacht. Maar Never Back Down – gelanceerd voordat DeSantis aan de campagne deelnam en voor een groot deel gefinancierd via overschrijvingen van zijn politieke rekening in Florida, evenals bijdragen van zijn belangrijkste donoren – heeft een grote rol gespeeld in DeSantis’ poging om president te worden, waarbij hij vaak de officiële campagne overschaduwde.

En De chaos bij de super PAC weerspiegelt de frustratie binnen DeSantis’ baan over zijn onvermogen om grip te krijgen in de Republikeinse voorverkiezingen.

Hij staat in de nationale peilingen op een verre tweede plaats na voormalig president Donald Trump en probeert nu Nikki Haley, de voormalige gouverneur van South Carolina, in Iowa af te weren vóór de eerste caucus van de natie.es op 15 januari. Haley staat volgens meerdere peilingen op de tweede plaats in New Hampshire en South Carolina.

Op 21 november onthulde NBC News een gevecht tussen Wagner en Jeff Roe, de beste Never Back Down-consulent, dat bijna fysiek werd.

‘Je hebt een stok achter de deur, Scott,’ zei Roe tegen Wagner, toen nog lid van het Never Back Down-bestuur.

“Waarom kom je niet hierheen om het te halen?” Wagner reageerde, terwijl hij opstond uit zijn stoel, aldus een persoon die in de kamer was. Wagner werd uiteindelijk tegengehouden door collega-bestuursleden.

Maar Wagner heeft de overhand gekregen – voor wat dat waard is – bij Never Back Down. De teleurstelling van DeSantis over de super PAC leidde vorige maand tot de oprichting van een tweede super PAC, Fight Right, die nu buiten wordt gebruikt reclame die zijn campagne een boost geeft. En het vertrek van Davison is een duidelijke klap voor de invloed van Roe, aangezien ze een topplaatsvervanger was bij zijn bedrijf, Axiom, voordat ze bij Never Back Down kwam als Chief Operating Officer.

De timing kwam toen DeSantis zaterdag zijn voltooiing vierde van een 99-county tour door Iowa die werd onderschreven door Never Back Down en grotendeels werd uitgevoerd in een bus met het merk van de super PAC.

Dasha Burns rapporteerde vanuit Cedar Rapids; Matt Dixon rapporteerde vanuit Tallahassee, Florida; Jonathan Allen rapporteerde vanuit Tilghman, Maryland.

Gn En Head