Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

In de controversiële CFP-selectie komt Florida State niet aan bod: NPR


ap23337224562124 custom a84e5765db313ceb64c42c34a41f7f80268221f7 s1100 c50

Florida State-coach Mike Norvell kijkt toe tijdens de tweede helft van de NCAA universiteitsvoetbalwedstrijd van het Atlantic Coast Conference-kampioenschap tegen Louisville op zaterdag 2 december 2023 in Charlotte, NC

Erik Verduzco/AP


onderschrift verbergen

onderschrift wisselen

Erik Verduzco/AP

ap23337224562124 custom a84e5765db313ceb64c42c34a41f7f80268221f7 s1200

Florida State-coach Mike Norvell kijkt toe tijdens de tweede helft van de NCAA universiteitsvoetbalwedstrijd van het Atlantic Coast Conference-kampioenschap tegen Louisville op zaterdag 2 december 2023 in Charlotte, NC

Erik Verduzco/AP

Het laatste jaar van het College Football Playoff-format met vier teams is misschien wel het meest dramatische tot nu toe.

Zondag werden Michigan, Washington, Texas en Alabama gekozen. Met name Florida State werd uitgesloten en werd daarmee de eerste ongeslagen kampioen van de machtsconferentie die ooit het veld miste.

Nadat FSU vorige maand ster-quarterback Jordan Travis verloor aan een ernstige beenblessure, bleek de speculatie dat de play-offselectiecommissie de Seminoles zou afkeuren juist.

CFP-commissievoorzitter Boo Corrigan legde de beslissing over ESPN uit: “Florida State is een ander team dan de eerste elf weken”, zei hij. “Als je kijkt naar wie ze nu zijn als team, zonder Jordan Travis, zonder de aanvallende dynamiek die hij erin brengt, zijn ze een ander team. En de commissie heeft Alabama op vier gestemd en Florida State op vijf.”

Corrigan is ook atletiekdirecteur bij North Carolina State, de rivaal van de Florida State Atlantic Coast Conference, aldus The Associated Press.

Florida State-coach Mike Norvell zei in een verklaring dat zijn team werd bedrogen. “Ik walg en ben woedend over het besluit van de commissie vandaag om de opbrengsten op het veld weg te laten halen, omdat een kleine groep mensen besloot dat ze beter wisten dan de resultaten van de wedstrijden. Wat heeft het voor zin om spelletjes te spelen?” hij zei.

Travis zei dat hij “verwoest” was door de uitkomst. “Ik wou dat mijn been eerder dit seizoen brak, zodat jullie allemaal konden zien dat dit team veel meer is dan een quarterback”, twitterde hij.

De teamselectie is gebaseerd op opiniepeilingen en geautomatiseerde ranglijsten, naast de sterkte van het schema, de onderlinge competitie en de gewonnen kampioenschappen. Als onderdeel van haar selectiecriteria houdt de commissie ook rekening met de ‘onbeschikbaarheid van belangrijke spelers’.

Alabama steeg naar nummer 4 na de overwinning in de Southeastern Conference-kampioenschapswedstrijd op nummer 6 Georgia, waardoor Florida State naar nummer 5 werd gestuwd ondanks een record van 13-0 en een ACC-titeloverwinning op Louisville, volgens CBS Sports.

Michigan was ook niet blij, wetende dat het in plaats daarvan tegen Alabama zou moeten spelen. Mensen die video’s van de teamreacties op sociale media plaatsten, zeiden dat er gekreun werd gehoord van de Wolverines toen Crimson Tide werd aangekondigd.

Op de vraag of zijn team het verdiende om de cut te halen, zei coach Nick Saban van de Universiteit van Alabama: “Als je echt de vier beste teams in de play-offs wilt, dan denk ik dat ons team het verdient om een ​​van die vier teams te zijn.”

Op 1 januari speelt de Universiteit van Michigan tegen de Universiteit van Alabama in de Rose Bowl in Pasadena, Californië. De Universiteit van Washington speelt tegen de Universiteit van Texas-Austin Longhorns in de Sugar Bowl in New Orleans. De winnaars van elke wedstrijd spelen op 8 januari om het landskampioenschap in Houston.

Hopelijk zal het uitgebreide play-offveld voor 2024 minder drama uitlokken, wanneer er niet langer slechts een paar plekken zijn om voor te vechten: volgend seizoen zal de CFP groeien van een toernooi met vier teams naar een toernooi met twaalf teams.

Gn En Head