Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Huis in Arlington ontploft te midden van politie-aanwezigheid – NBC4 Washington


Een huis ontplofte maandagavond in Arlington, Virginia, en schudde een buurt met een krachtige explosie nadat de politie reageerde op een melding van iemand die een lichtpistool afvuurde, zeiden de autoriteiten. Er wordt gewerkt aan het blussen van de woningbrand.

De politie ontving rond 16.45 uur meldingen van een man die een lichtpistool afvuurde vanuit een huis aan blok 800 van North Burlington Street.

Uren later, rond 20.30 uur, probeerden agenten een huiszoekingsbevel uit te voeren toen de verdachte volgens de autoriteiten meerdere schoten zou hebben afgevuurd. Toen ontplofte het huis.Buren belden eerst 911 over een man die een lichtpistool afvuurde vanuit een huis in Arlington, Virginia. Uren later, toen de politie een huiszoekingsbevel probeerde uit te voeren, explodeerde het huis. News4’s Derrick Ward en Walter Morris-rapport.

“Ik was achter in mijn huis en ik had daarvoor al een soort knallergeluiden gehoord, en dan klonk er plotseling een luide dreun, en mijn hele huis trilde”, zei buurvrouw Ann-Elise Quinn. “Alle lichten gingen onmiddellijk uit.”

Prachtige videobeelden tonen het moment waarop de woning in brand vloog. Buiten een bakstenen huis waren politievoertuigen te zien. Er barst plotseling een explosie los en deze blaast de veranda weg. Het dak vliegt de lucht in terwijl de oranje vlammen groeien. Je hoort mensen schreeuwen van ongeloof terwijl de rook opstijgt.

“Je kon de stevige hersenschudding voelen”, zei een man uit de omgeving. “Ik woon hier al vijftig jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt.”

Politieagenten raakten lichtgewond, maar hoefden niet naar ziekenhuizen te worden gebracht, aldus de afdeling. Ambtenaren zijn niet op de hoogte van iemand anders die gewond is geraakt, zeiden ze op een persconferentie.

Arlington house explosion flare picture
Een buurman deelde een video met News4 waarin te zien was dat er maandagavond een vuurpijl in de buurt werd afgevuurd.

De verdachte, wiens naam niet direct werd vrijgegeven, is nog niet gelokaliseerd.

Brandweerlieden hadden de brand onder controle en waren vanaf 22.40 uur bezig met het bestrijden van kleine brandjes. De plaats van het ongeval ligt ongeveer een halve mijl ten westen van het metrostation Ballston-MU, ten noorden van Wilson Boulevard.

Quinn zei dat ze ‘s middags de vuurpijlen uit het huis kon zien komen, en ging er aanvankelijk van uit dat iemand ‘op een middag aan het klooien was’.

“Maar na ongeveer twintig van hen begin ik te denken: ‘Dit is zorgwekkend. Misschien moet iemand de politie bellen'”, zei ze. “Er was een politie-eenheid die door de straat ging en vervolgens de hoek om ging naar de doodlopende straat waar hij was, en het leek erop dat ze hem aan het praten hadden.”

Het FBI Washington Field Office en de Washington Field Division van de ATF assisteren bij het onderzoek.

Dit is een ontwikkelingsverhaal. Vernieuw voor updates.

Gn En Head