Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Hill Harper, kandidaat voor de Senaat van Michigan, zei dat hem 20 miljoen dollar werd aangeboden om een ​​primaire uitdaging aan te gaan tegen vertegenwoordiger Rashida Tlaib


Getty-afbeeldingen

Acteur en Senaatskandidaat Hill Harper, links, en senator Rashida Tlaib.CNN

Hill Harper, een Democratische kandidaat voor een zetel in de Amerikaanse Senaat in Michigan, zei dat een donor hem 20 miljoen dollar aan campagnesteun aanbood als hij ermee instemde zijn bod in de Senaat te beëindigen en in plaats daarvan een primaire uitdaging aan te gaan tegen vertegenwoordiger Rashida Tlaib.

In een bericht op Xzei de acteur die politicus werd dat hij het aanbod van de donor had afgewezen. “Ik wil niet de baas worden, gepest of gekocht worden”, schreef hij.

Tlaib, het enige Palestijns-Amerikaanse congreslid, kreeg de afgelopen weken te maken met intensieve kritiek vanwege haar kritiek op de militaire operaties van de Israëlische regering tegen Hamas. Eerder deze maand keurde het Huis van Afgevaardigden een door de Republikeinse Partij geleide resolutie goed om Tlaib af te keuren vanwege haar opmerkingen.

Harper noemde de donor niet in de post. Maar in een interview met CNN identificeerde zijn campagnewoordvoerder Karthik Ganapathy de Michigan-zakenman Linden Nelson als de persoon die de financiële steun aanbood.

Nelson reageerde woensdagmiddag niet direct op e-mails en telefoonberichten.

Politico, die voor het eerst berichtte over de aantijgingen van Harper, zei dat Nelson kort was bereikt, maar dat hij het gesprek snel beëindigde en niet reageerde op daaropvolgende berichten waarin om commentaar werd gevraagd.

CNN bereikte Harper woensdag telefonisch, maar hij verwees vragen door naar Ganapathy.

Ganapathy vertelde CNN dat Harper de oproep van Nelson op 16 oktober ontving en zei dat deze een aanbod omvatte om 10 miljoen dollar aan bijdragen te bundelen en nog eens 10 miljoen dollar te verstrekken via onafhankelijke uitgaven namens hem.

Kandidaten worden volgens de federale wetgeving geconfronteerd met strikte beperkingen op de omvang van de donaties die zij van individuen kunnen ontvangen. En rijke donoren en de kandidaten die zij steunen zijn wettelijk uitgesloten van het coördineren van de financiering voor onafhankelijke groepen die namens een kandidaat onbeperkte bedragen kunnen uitgeven, zegt Saurav Ghosh, een voormalige handhavingsadvocaat van de Federale Verkiezingscommissie die nu samenwerkt met de waakhondgroep Campaign Legal Center.

Maar het bundelen van bijdragen die de wettelijke grenzen niet overschrijden, is toegestaan, voegde hij eraan toe.

Harper, een eerste kandidaat die bekend staat om zijn rollen in de televisieprogramma’s ‘The Good Doctor’ en ‘CSI: NY’, staat voor een zware uitdaging in de strijd om een ​​open Senaatszetel volgend jaar. Democratische vertegenwoordiger Elissa Slotkin, een andere kandidaat die op zoek was naar een zetel in de Senaat, had Harper – en de rest van het veld – geleid bij de fondsenwerving.

Harper gebruikt de zinsnede dat je niet “de baas, gepest of gekocht” moet worden om campagnedonaties te werven.Gn En Head