Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Het proces voor de moord op leraar Samuel Paty begint in Parijs149.216

Drie jaar na de moord op leraar Samuel Paty in Frankrijk begint maandag voor een jeugdrechtbank in Parijs het proces tegen zes studenten die iets met de bloedige misdaad te maken zouden hebben gehad. Op 16 oktober 2020 werd de 47-jarige geschiedenisleraar Paty door een aanvaller in een buitenwijk van Parijs vermoord en vervolgens onthoofd. De misdaad werd geclassificeerd als een door islamisten gemotiveerde terreurdaad en leidde tot internationale verontwaardiging.

De politie schoot de 18-jarige dader met Russisch-Tsjetsjeense roots dood. Vóór het misdrijf was de leraar op internet in opstand gekomen tegen de leraar omdat hij in de klas karikaturen van de profeet Mohammed had getoond over het onderwerp vrijheid van meningsuiting.

Vijf studenten die ten tijde van het misdrijf 14 en 15 jaar oud waren, worden ervan beschuldigd een criminele organisatie te hebben gevormd en een toen 13-jarige student wordt ervan beschuldigd een valse beschuldiging te hebben geuit die de aanleiding zou zijn geweest voor het misdrijf. Alle verdachten riskeren een gevangenisstraf van twee en een half jaar. De proef duurt tot 8 december. De rechtbank behandelt de procedure achter gesloten deuren.

Het proces tegen acht volwassenen, van wie sommigen de aanvaller rechtstreeks zouden hebben gesteund bij de voorbereiding van zijn misdaad, zal pas over een jaar worden afgerond. Onder hen bevinden zich twee vrienden van de dader die volgens het Openbaar Ministerie op de hoogte waren van zijn plannen. Beiden zouden hem vergezeld hebben toen hij wapens kocht en één zou hem ook naar de plaats delict hebben gereden. Ook wordt de vader van de student aangeklaagd, die de beschuldigingen tegen Paty zou hebben verspreid, evenals een man die naar verluidt video’s van hen op sociale netwerken heeft geplaatst.

Austria News