Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Het inlichtingenrapport waarschuwt voor toenemende buitenlandse terreurdreigingen in de VS te midden van de oorlog tussen Israël en Hamas


Een nieuw gezamenlijk bulletin van de ministeries van Binnenlandse Veiligheid en Justitie aan de lokale, provinciale en federale wetshandhavers waarschuwt dat groepen als Al Qaeda en ISIS de oorlog tussen Israël en Hamas waarschijnlijk zullen gebruiken ‘om de roep om geweld in de VS tijdens de feestdagen te vergroten vergeleken naar voorgaande jaren.” Er staat dat de meest waarschijnlijke “primaire doelwitten” kerken, synagogen en leden van de Joodse gemeenschap zouden kunnen zijn.

Met het Israëlische leger richting het zuiden van Gaza en Chanoeka nog maar een paar dagen verwijderd, waarschuwt het nieuwe inlichtingenrapport, beoordeeld door CBS News, voor toegenomen dreigingen van buitenlandse terroristische groeperingen. Het weerspiegelt de getuigenis van FBI-directeur Christopher Wray dinsdag op Capitol Hill, waarin hij tegen de Senaatscommissie voor Justitie zei: “Overal waar ik kijk, zie ik knipperende lichten”, in antwoord op een vraag van senator Lindsey Graham over mogelijke waarschuwingssignalen.

Wray zei dat het aantal bedreigingen zich op een “heel ander niveau” bevindt sinds Hamas’ aanval van 7 oktober op Israël. precies op hetzelfde moment.”

Wray waarschuwde dat terroristen zouden kunnen proberen de zuidelijke grens van de VS te exploiteren, en zei dat de FBI werkt aan het ‘identificeren en verstoren van potentiële aanvallen’.

Terwijl er tijdens de feestdagen altijd sprake is van een toename van het gebabbel van de inlichtingendiensten, voorspelt het rapport dit jaar een opleving vanwege het aanhoudende conflict in Gaza.

In zijn voorbereide getuigenis voor het Congres zei Wray: “Onze grootste zorg komt voort uit eenzame overtreders die geïnspireerd zijn door – of reageren op – het aanhoudende Israëlisch-HAMAS-conflict, aangezien zij de meest waarschijnlijke bedreiging vormen voor Amerikanen, vooral voor joden, moslims en Arabisch-Amerikanen. gemeenschappen in de Verenigde Staten. We hebben een toename gezien van de gerapporteerde bedreigingen tegen Joodse en islamitische mensen, instellingen en gebedshuizen hier in de Verenigde Staten en ondernemen snel actie om deze te verzachten.”

Het interne regeringsrapport komt omdat er nieuwe details naar voren zijn gekomen over een vermeend complot om Las Vegas aan te vallen. De autoriteiten arresteerden een 16-jarige verdachte die naar verluidt op sociale media had geschreven over het lanceren van een lone wolf-aanval ter ondersteuning van ISIS. Onderzoekers zeggen dat ze onder meer een zelfgemaakte ISIS-vlag en bomonderdelen hebben gevonden, zei de politie dinsdag.

Met de piek in het aantal bedreigingen sinds het begin van de oorlog waarschuwt het inlichtingenrapport dat burgerslachtoffers in Gaza ‘reëel, vermeend of vervalst’ zullen zijn en dat de ‘toegenomen aanwezigheid van Amerikaanse strijdkrachten ter directe steun aan Israël’ waarschijnlijk zal worden uitgebuit door terroristische groeperingen. .

Er is geen specifieke of geloofwaardige dreiging, en Wray getuigde dat er niets is dat erop wijst dat Hamas de intentie of het vermogen heeft om operaties binnen de VS uit te voeren, maar Wray voegde eraan toe dat het Bureau de mogelijkheid niet heeft uitgesloten.

Gn En Head