Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Het hoofdstuk Moms for Liberty splitst zich op vanwege de reactie op de beschuldiging van verkrachting tegen de echtgenoot van de medeoprichter


Een afdeling uit Pennsylvania van de conservatieve actiegroep Moms for Liberty heeft zich maandag van de organisatie afgesplitst vanwege de reactie van de nationale leiding op een beschuldiging van verkrachting tegen de echtgenoot van een medeoprichter.

Clarissa Paige, voorzitter van de afdeling Moms for Liberty in Northumberland County, Pennsylvania, en de wetgevende leider van de groep, zei dat ze verontrust was dat de nationale leiders snel opsprongen om Christian Ziegler, voorzitter van de Republikeinse Partij van Florida, en zijn vrouw Bridget te verdedigen. de beschuldigingen – en het strafrechtelijk onderzoek naar het gedrag van Ziegler – werden vorige week openbaar.

Bridget Ziegler, lid van het schoolbestuur in Sarasota, Florida, is een van de oprichters van Moms for Liberty. Ze heeft gesproken op Moms for Liberty-evenementen en trainingsessies geleid voor de leden van de groep via het Leadership Institute, een conservatieve trainingsorganisatie voor activisten. Christian Ziegler leidde ook een presentatie op de nationale top van Moms for Liberty in juli.

Moms for Liberty is de afgelopen twee jaar een dominante kracht geworden in de lokale en nationale politiek die draait om kwesties rond cultuuroorlogen. Ze hebben bijgedragen aan het conservatief beleid rond LHBTQ-rechten op scholen en aan de verkiezing van rechtse schoolbestuursleden die meer patriottische curricula wilden. Maar de groeiende controverse die voortvloeit uit de beschuldiging van seksueel geweld dreigt dat momentum te laten ontsporen en de voorzitter van de Republikeinse partij in Florida te onttronen.

Nadat het Florida Center for Government Accountability donderdag voor het eerst rapporteerde over de beschuldiging van seksueel geweld, plaatste Moms for Liberty op X, voorheen bekend als Twitter, dat het “vandaag weer een poging was om de reputatie van een sterke vrouw die voor Amerika vecht te ruïneren.” Moms for Liberty heeft de tweet verwijderd; mede-oprichter Tiffany Justice zei dat ze dit deed vanwege een toestroom van haatdragende berichten.

“De dingen die mensen zeiden waren zo gruwelijk dat ik er geen uitlaatklep voor wilde geven”, vertelde ze destijds aan NBC News.

In een interview dinsdag zei Paige dat ze vond dat de organisatie nooit bij de zaak betrokken had moeten raken.

“Technisch gezien had het nooit een Moms for Liberty-kwestie moeten zijn, maar door donderdagavond dat standpunt in te nemen, werd het hun strijd, en dat had niet zo moeten zijn,” zei Paige.

Paige zei dat zij en haar leden een groep zijn begonnen, genaamd de Northumberland County Education Alliance, om te blijven aandringen op conservatief beleid en ouderlijke rechten op lokale scholen. Hun scheiding met Moms for Liberty werd voor het eerst gemeld door The News-Item, een krant in Shamokin, Pennsylvania.

“We zijn werkelijk geschokt toen we de ernstige, criminele beschuldigingen tegen Christian Ziegler lazen”, zeiden Justitie en mede-oprichter Tina Descovich dinsdag in een verklaring. “Wij zijn van mening dat elke beschuldiging van aanranding serieus moet worden genomen en volledig moet worden onderzocht”, zeiden ze, eraan toevoegend dat Bridget Ziegler de groep een maand na de lancering in januari 2021 verliet. Met betrekking tot het Northumberland-hoofdstuk zeiden de medeoprichters dat ze “dit waarderen Chapter heeft hard gewerkt en we hopen dat ze de strijd voor ouderlijke rechten zullen voortzetten.”

Volgens een beëdigde verklaring van een huiszoekingsbevel, voor het eerst verkregen door het onpartijdige Florida Center for Government Accountability en gedeeld met NBC News, meldde een vrouw die de Zieglers al twintig jaar kende bij de politie dat Christian Ziegler haar op 2 oktober seksueel had misbruikt in haar appartement. Ziegler vertelde de onderzoekers dat hij op 2 oktober seks met de vrouw had gehad, volgens de beëdigde verklaring, en Bridget Ziegler vertelde de rechercheurs dat zij en haar man vorig jaar een consensuele seksuele ontmoeting met de vrouw hadden.

De politie van Sarasota heeft de authenticiteit van de beëdigde verklaring, die breed uitgemeten is, niet bevestigd of ontkend. Een advocaat van Christian Ziegler heeft gezegd dat hij verwacht volledig vrijgesproken te worden van elk crimineel wangedrag zodra het onderzoek is afgerond. Bridget Ziegler reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Paige zei dat haar reactie op de schijnbare bekentenis van Bridget Ziegler was: “Heilige emmers, dit is niet oké.”

“We kunnen niet vechten tegen de verzorging van studenten of kinderen en dan gebeurt dat”, zei ze.

Paige zei dat er veel discussie was over de beschuldigingen in een besloten Facebook-groep van chaptervoorzitters, voornamelijk door mensen die om meer informatie vroegen. Ze zei dat de stoelen verdeeld lijken te zijn, maar dat ze verwacht dat meer mensen zullen vertrekken, afhankelijk van hoe de nationale leiders reageren op een Moms for Liberty-bijeenkomst voor alle leden die donderdag online zal plaatsvinden.

De nationale leiders hebben geen contact opgenomen met Paige over haar zorgen of haar beslissing om te vertrekken, zei ze, en ze hebben haar maandagavond uit de Facebook-groepen gezet zodra ze hoorden dat ze zou vertrekken.

Maar Paige zei dat sinds het nieuws over haar afsplitsing bekend werd, mensen in andere staten contact met haar hebben opgenomen met vragen over het vormen van hun eigen onafhankelijke groepen.

Paige begon het chapter in april 2022 en droeg destijds $ 60 bij voor een pakket van Moms for Liberty en betaalde ook de kosten voor IRS-registratie uit eigen zak.

Haar afdeling was een lichtpuntje geweest bij de recente verkiezingen voor schoolbesturen; terwijl nationaal veel rechtse kandidaten verloren in swing states en enkele conservatieve districten – waaronder in de buitenwijken van Philadelphia – hebben kandidaten, gesteund door de Northumberland County Moms for Liberty, twee gevestigde exploitanten onttroond.

“Ik heb behoorlijk wat middelen beschikbaar gesteld voor dit hoofdstuk, en het maakt me verdrietig dat dit hoofdstuk zo eindigt”, zei ze.

Paige zei dat voordat de beschuldigingen tegen Ziegler naar voren kwamen, ze problemen begon te krijgen om mensen bij haar afdeling te krijgen vanwege schandalen met Moms for Liberty op andere locaties, zoals de afdeling in Pennsylvania, waar een geregistreerde zedendelinquent zich vrijwillig aanmeldde als outreach-coördinator. (Moms for Liberty zei dat die persoon dat had gedaan geslaagd voor een antecedentenonderzoek.) Paige zei dat ze hoopt dat het herstarten met een nieuwe naam haar groep in staat zal stellen vooruit te komen.Gn En Head