Het bedrog van China dreigt de Olympische Spelen in Parijs te verwoesten, zegt de Amerikaanse antidrugschef – POLITICO

Nationale antidopingtoezichthouders zoals CHINADA worden verondersteld atleten tijdens wedstrijden en trainingen nauwlettend in de gaten te houden op aanwijzingen voor illegaal drugsgebruik, terwijl het WADA – dat wordt gefinancierd door de Olympische Beweging en nationale overheden – de antidopingregels over de hele wereld coördineert.

“De Chinezen worden niet aan dezelfde normen gehouden door hun eigen nationale antidopingagentschap en dan is het World Anti-Doping Agency, dat de grote gelijkmaker zou moeten zijn en ervoor moet zorgen dat de regels over de hele wereld eerlijk worden gehandhaafd, oké. waarbij de Chinezen de regels niet volgden en deze effectief onder het tapijt veegden”, zei Tygart.

CHINADA reageerde niet op een verzoek om commentaar. In een verklaring zei een WADA-woordvoerder: “Beschuldigingen van pro-Chinese vooroordelen en doofpotoperaties van de kant van het WADA hebben vanaf het begin geen enkel bewijs geleverd en de verklaringen van het WADA tonen aan dat ze eenvoudigweg ongelijk hebben. Slechts een paar individuen, met hun eigen agenda, blijven vasthouden aan deze lasterlijke beweringen.”

Het vooruitzicht dat China ongehinderd vals speelt tijdens de Olympische Spelen in Parijs is een ander gevoelig onderwerp voor Macron en Xi deze week, nu de leiders worstelen met de stilzwijgende steun van Peking voor de Russische oorlog tegen Oekraïne en een dreigende handelsoorlog tussen Europa en China. Macron heeft van de Olympische Spelen een belangrijke pijler van zijn tweede presidentiële termijn gemaakt.

Door de Russische staat gesponsord bedrog heeft eerdere Olympische Spelen ontsierd, met name in Sotsji in 2014, waar Moskou een schaamteloos – en aanvankelijk succesvol – dopingcomplot orkestreerde, maar Tygart zei dat het Chinese schandaal nog erger zou kunnen zijn omdat het een falend sportbestuur aan het licht brengt.

“Dus in de voetsporen van Rusland – en kijk, ik weet niet of het bewijs van de systemische, door de staat gesponsorde doping op het niveau ligt zoals is aangetoond in de Rusland-zaak – maar hier denk ik dat het verontrustender is om atleten schoon te maken ,,Omdat het systeem dat elk land verantwoordelijk zou moeten houden, instortte”, zei Tygart.

Travis Tygart, CEO van het Amerikaanse antidopingagentschap, heeft zich fel kritisch uitgelaten over het WADA | Alex Wong/Getty Images

Ironisch genoeg testte Kamila Valieva, een Russische tienerkunstschaatser, in 2021 positief op hetzelfde TMZ-middel en werd voor vier jaar geschorst.

Die mobile Version verlassen