Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Haaienaanval op Bahama’s: vrouw uit Boston die aan het paddleboarden was in de buurt van een resort, gedood, zegt de politie


Dante Carrer/Reuters

Mensen verzamelen zich op een pier nadat een vrouw werd gedood door een haai tijdens het paddleboarden op de Bahama’s.CNN

Een 44-jarige Amerikaan die vanuit Boston de Bahama’s bezocht, werd volgens lokale autoriteiten maandag gedood bij een haaienaanval tijdens het paddleboarden in de buurt van een strandresort.

De vrouw was met een mannelijk familielid naar de Bahama’s gereisd, zei de politie van de Royal Bahamas in een persbericht.

“Uit voorlopige rapporten blijkt dat het slachtoffer, samen met een mannelijk familielid, aan het paddleboarden was, weg van de kustlijn, in de wateren aan de achterkant van een resort in het westen van New Providence, toen ze werd gebeten door een haai”, aldus de release.

Een badmeester van het resort merkte de aanval op en ging met een boot het water in om te proberen het slachtoffer samen met het familielid te redden.

De badmeester heeft de vrouw gereanimeerd, aldus de politie.

“Het slachtoffer heeft een aanzienlijk trauma aan de rechterkant van haar lichaam opgelopen. Ze werd ter plaatse onderzocht door medische hulpverleners, die concludeerden dat ze geen vitale tekenen van leven vertoonde”, aldus de politie in een persbericht.

De vrouw stierf kort na 11.00 uur lokale tijd, vertelde de politie aan CNN.

De autoriteiten hebben de identiteit van de vrouw niet vrijgegeven.

CNN heeft contact opgenomen met de Amerikaanse ambassade op de Bahama’s voor aanvullende informatie.

Het incident komt dagen nadat een vrouw werd gedood bij een schijnbare haaienaanval in een Mexicaans resort. De vrouw werd door de hulpdiensten dood aangetroffen ter plaatse in Melaque Bay in de gemeente Cihuatlán.

Aanvallen van haaien, vooral dodelijke, zijn zeldzaam: gemiddeld doden haaien vijf mensen per jaar bij niet-uitgelokte aanvallen, meldde CNN eerder. Volgens het International Shark Attack File is de kans dat je dodelijk wordt aangevallen door een van de vleesetende vissen minder dan 1 op 4 miljoen. Deskundigen schrijven veel haaienbeten toe aan gevallen van identiteitsverwisseling, vooral in wateren met slecht zicht.

Ondanks hun zeldzaamheid komen de aanvallen nog steeds af en toe voor. Vorig jaar werd een passagier van een cruiseschip gedood door een haai tijdens het snorkelen op de Bahama’s. En in 2019 werd ook een Amerikaanse vrouw gedood tijdens het snorkelen op de Bahama’s nadat drie verschillende haaien haar hadden aangevallen.

Gn En Head