Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Giuliani’s no-show verhindert een confrontatie in de rechtszaal met verkiezingswerkers in Georgië


‘Mijn fout,’ antwoordde Sibley, wat Howell ertoe aanzette te vragen of hij ‘in zijn zwaard viel’ voor de voormalige burgemeester. Sibley hield vol dat dit niet het geval was, maar dat hij eenvoudigweg het bevel van Howell, waarin Giuliani’s aanwezigheid op de hoorzitting werd geëist, verkeerd had begrepen, de laatste zitting voordat de civiele schadevergoedingszaak volgende week voor een jury komt.

Freeman en Moss zijn grote figuren geworden in het onderzoek naar de pogingen van voormalig president Donald Trump en zijn bondgenoten om de verkiezingen van 2020 te ondermijnen. De bedreigingen tegen Moss en Freeman kwamen aan bod in een uitgebreide aanklacht wegens afpersing, ingediend door Fulton County District Attorney Fani Willis tegen Trump en 18 vermeende mede-samenzweerders, waaronder een aantal die specifiek werden beschuldigd van het aanvallen van de verkiezingswerkers. Giuliani’s aanklacht omvat onder meer het ten onrechte vertellen aan de Georgische wetgevers dat Freeman en Moss “heel duidelijk” USB-drives ronddeelden om stemmachines te manipuleren.

Giuliani identificeerde het tweetal op een bewakingsvideo van de State Farm Arena in Atlanta en beschuldigde hen van het manipuleren van duizenden stembiljetten, beschuldigingen die op grote schaal zijn ontkracht en in diskrediet zijn gebracht. Maar zijn beschuldigingen in de laatste, chaotische weken van Trumps presidentschap waren aanleiding tot complottheorieën over verkiezingsfraude, en ze werden aangewakkerd door Trump zelf, die ze publiekelijk herhaalde en ze ter sprake bracht in een telefoongesprek met de Georgische minister van Buitenlandse Zaken Brad Raffensperger.

Freeman en Moss klaagden Giuliani, samen met enkele van zijn bondgenoten in de conservatieve media, in 2021 aan. Het paar schikte vorig jaar met het moederbedrijf van One America News, Herring Networks, waardoor Giuliani de laatst overgebleven beklaagde bleef. Eerder dit jaar ontdekte Howell dat Giuliani herhaaldelijk de bevelen om bewijsmateriaal te bewaren en te overleggen in de rechtszaak had genegeerd en hem aansprakelijk had gesteld voor het belasteren ervan. Een proces dat maandag begint, zal zich richten op hoeveel Moss en Freeman aan schadevergoeding zullen ontvangen.

Tijdens de hoorzitting van dinsdag drong Howell er bij Sibley op aan of Giuliani de Vijfde zou bepleiten, aangezien hij in Georgië met zijn eigen strafrechtelijke aanklachten wordt geconfronteerd en is geïdentificeerd als mede-samenzweerder van Trump in de strafrechtelijke aanklachten waarmee Trump in Washington, DC wordt geconfronteerd. pleitte de Vijfde honderden keren in verklaringen afgenomen door de advocaten van Freeman en Moss, waaronder Jenna Ellis 448 keer en Ray Smith, Jr. 309 keer. Sibley zei dat Giuliani niet van plan was de Vijfde te bepleiten.

De verkiezingswerkers vonden een zekere mate van verlossing in hun openbare getuigenis voor de beperkte commissie van het Huis van Afgevaardigden op 6 januari, waar ze de meedogenloze aanvallen en bedreigingen beschreven waarmee ze te maken kregen in de nasleep van de opmerkingen van Giuliani en Trump over hen. Dinsdag reisden zij via niet-openbare gangen het gerechtsgebouw in en uit en waren niet beschikbaar voor commentaar op de hoorzitting.

Slechts enkele minuten na hun vertrek gaven federale aanklagers, die Trump hebben beschuldigd van het proberen de verkiezingen van 2020 te ondermijnen, hun voornemen te kennen om de aanvallen van Trump en Giuliani op Moss en Freeman te citeren tijdens het strafproces tegen de voormalige president in Washington, DC, dat gepland staat om op 4 maart te beginnen.

“Lang na het aangeklaagde gedrag bleef de beklaagde twee verkiezingsmedewerkers in Georgië vals aanvallen, ondanks dat hij op de hoogte was gesteld dat zijn beweringen over hen in 2020 vals waren en hen hadden onderworpen aan gemene, racistische en gewelddadige bedreigingen en intimidatie”, aldus senior assistent speciaal aanklager. Molly Gaston schreef in een proces-verbaal van negen pagina’s.

Gaston verwees naar de getuigenis van Moss en Freeman voor het beperkte comité van 6 januari, waarin hij hun “aanschouwelijke getuigenis beschreef over de bedreigingen en intimidatie die zij te verduren kregen nadat de beklaagde en zijn agenten hen valselijk hadden beschuldigd.”

“Als kennelijke reactie verdubbelde de beklaagde vervolgens en hervatte hij zijn aanvallen op de verkiezingswerkers in berichten op Truth Social”, schreef Gaston. “Hij richtte zich zelfs op een van de verkiezingswerkers, waarbij hij ten onrechte schreef dat zij een verkiezingsfraudeur was, een leugenaarster, en een van de ‘verrader(lijke) … monsters’ die het land hadden gestolen, en dat zij in de rechtszaal terecht zou komen. probleem.”

Gn En Head