Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

George Santos film in productie bij HBO Films van ‘Veep’ EP Frank Rich – Deadline


EXCLUSIEF: De snelle politieke opkomst van George Santos en het web van fabuleuze verhalen waarop het is gebouwd, krijgen een filmbehandeling. HBO Films heeft een optie genomen op de rechten op Mark Chiusano’s nieuwe boek The Fabulist: The Lying, Hustling, Grifting, Stealing, and Very American Legend of George Santos, dat op 28 november 2023 werd gepubliceerd.

Het nieuws volgt op het feit dat Santos’ carrière in Washington DC gisteren op dramatische wijze ten einde kwam toen hij uit het Congres werd gezet wegens vermeende ethische schendingen, waaronder donorgelden uitgegeven aan pikante abonnementswebsite OnlyFans en Botox-behandelingen. Hij heeft de beschuldigingen ontkend en beloofd terug te zullen vechten.

De film, die nu in ontwikkeling is, wordt beschreven als een forensische en duister komische kijk op de gekke, ongekende congresrace op Long Island die ertoe leidde dat Santos in het Congres werd gekozen. Het is afkomstig van Frank Rich, die de Emmy-winnende Washington DC-satire van HBO produceerde Veep evenals het Emmy-winnende drama van het netwerk Opvolging.

Geschreven door Mike Makowsky (HBO’s Slecht onderwijs), vertelt de film het verhaal van een ogenschijnlijk klein lokaal ras dat een strijd om de ziel van Long Island eindigde en onverwachts de weg vrijmaakte voor ‘s werelds beroemdste (en nu in ongenade gevallen) congreslid. Het volgt de Gatsby-achtige reis van een man uit het niets die het systeem uitbuitte, oorlog voerde tegen de waarheid en een van de rijkste districten van het land oplichtte om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Rich en Makowsky zijn uitvoerende producenten, terwijl Chiusano fungeert als adviserend producent.

Voordat hij in januari zelfs maar werd beëdigd in het Congres, trok Santos brede aandacht toen er onthullingen aan het licht kwamen over de verzinsels van zijn cv en achtergrond. Hij wordt al strafrechtelijk vervolgd, waarbij de DOJ vorige maand een reeks aanvullende aanklachten tegen hem heeft ingediend, waaronder telebankfraude en identiteitsdiefstal. Hij heeft onschuldig gepleit.

Ted Johnson heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gn En Head