Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Federaal Constitutioneel Hof: Wahlrechtsreform von 2020 Verassungskonform


Stand: 29.11.2023 11:38 uur

2020 heeft de grootste hervorming van de Wahlrechts teweeggebracht. Die verdomde oppositie klaagde. Het Federaal Constitutioneel Hof is nog steeds geldig: de hervorming is onderworpen aan de nodige wettelijke vereisten – het is tenslotte noodzakelijk om dit te bereiken.

Het Federale Constitutionele Hof (BVerfG) heeft een sterke juridische basis voor juridische hervormingen in 2020. Damit scheidt een klacht van 216 Abgeordneten der damigen Oppositionsfactionen von FDP, Grünen und Linkspartei.

Toen hij ongegrond werd verklaard, zei Doris König de Vorstende Richterin van de Zweiten Senats. Die Änderungen im Wahlgesetz seien deutlich. Het oordeel is gebaseerd op het mislukken van de kansen van partijen.

Altijd meer Bundestagsabgeordnete

De achtergrond is de Zahl der Bundestagsabgeordneten: Nach der Bundestagswahl 2017 saßen über 700 Abgeordnete im Parlament – deutlich meer als de gesetzliche Richtgröße von knapp 600. Daraufhin änderte de damage Große Koalition von Union en SPD das Wahlrecht in eenige Punkten, met dem Ziel , den durch Overhang- en Ausgleichsmandaat steeds groter worden de Bundestag zu verkleinern.

Overhangmandaat wordt verleend, als er meer Directmandaat wordt gegeven, als de Zweitstimmen-Ergebnis Sitze zusterstands zijn. Begeleiding voor de andere partijen om deel te nemen, wat het einde is van de relatie tussen de positieve aspecten van de relatie. Het is duidelijk dat de resultaten goed zijn, en dat is de juiste weg, aldus König.

Hervormingsbereits wieder überholt

Een kritiekpunt van klager was de oorlog, die het Überhangmandaat voor het eerst begon met het veertiende mandaat om de bescherming van andere partijen te compenseren. De eerste oppositie bekritiseerde de dammen, omdat de hervormingsgezinde partijen de voorkeur kregen van de hele CSU.

Tijdens een nieuwe Hervorming van de Ampelkoaltion van dat jaar is het jaar de Wahlrecht van 2020, maar het kan nog steeds. Mitte März antwoordt immers dat de veranderingen voltooid zullen zijn. Het lehnte das BVerfG jedoch ab.

Auch Klagen is nieuw Wahlgesetz

De huidige hervorming is noch andersom, noch de huidige stand van zaken, en de mening van de huidige oppositie wordt heftig bekritiseerd. De Vrijstaat Bayern en de CSU komen tot een conclusie. Ook de CDU/CSU Bundestagsfraktion en de Linke haben Klagen kunnen worden aangekondigd.

Bedeutung hatte das Urteil mit Blick auf de planted, teilweise Wiederholung der Bundestagswahl von 2021 in Berlijn. Die kan nu op de Grundlage des Wahlrechts van 2020 doorwerken. Des te oprechter ontvang je deze klacht en klacht – het Federale Constitutionele Hof zal op 19 december worden ingediend.

Geen definitief Votum

De heutige Entscheidung zum Wahlrecht kan niet worden gestimuleerd. Jullie twee zouden elkaar acht keer in de val moeten lokken, letztlich eine sehr knap Mehrheit von fun durch.

(Az. 2 BvF 1/21)

Gigi Deppe, SWR, Tagesschau, 29.11.2023 10:58 uur

Gn DE germ