FC Bayern: Nagelsmann spreekt Eberl tegen: “Daar zit geen angel in”

{ „placeholderType“: „BANNER“ }

Nagelsmann spreekt Eberl tegen

Bondscoach Julian Nagelsmann licht zijn redenen toe voor het verlengen van zijn contract bij de DFB. Zijn afwijzing van Bayern had niets te maken met zijn eerdere ontslag daar.

De verlenging van Julian Nagelsmann bij de DFB bemoeilijkt de zoektocht naar een coach voor Max Eberl bij FC Bayern nog verder.
SPORT1
SPORT1

Na verlenging van zijn contract bij de Duitse voetbalbond sprak bondscoach Julian Nagelsmann de veronderstelling tegen dat hij vanwege zijn ontslag in 2023 had besloten niet terug te keren naar FC Bayern.

{ „placeholderType“: „METC“ }

De nieuwe ploegleider van München, Max Eberl, legde na de onderhandelingen uit: “Op een gegeven moment merkte je: de angel van toen zit nog diep, de scheiding is nog heel vers. Dat zou voor hem te vroeg zijn om het op te merken, en dat is oké.”

Als u hier klikt, ziet u Spotify-inhoud en gaat u ermee akkoord dat uw gegevens worden opgenomen in de Spotify-privacybeleid verwerkt voor de beschreven doeleinden. SPORT1 heeft geen invloed op deze gegevensverwerking. Je hebt ook de mogelijkheid om alle sociale widgets te activeren. Hier vindt u informatie over intrekking hier.

“Er is geen angel”

Nagelsmann verzet zich nu tegen dit beeld. “Toen ik professioneel coach begon te worden, was het voor mij duidelijk dat ik op een gegeven moment ontslagen zou worden. “Daar moet je altijd rekening mee houden”, zei de bondscoach in een interview Magenta televisie.

“Ik heb vaak gezegd dat je kunt praten over de manier waarop dingen worden gedaan. In de meeste gevallen is het normaal dat degene die wordt ontslagen een ander soort gedrag wil dan degenen die jou ontslaan. Het is waarschijnlijk hetzelfde met een speler als ik hem niet nomineer“, verduidelijkte Nagelsmann: „Er zit dus geen doorn in het spel. Gisteren voelde ik mijn lichaam en daar zat geen angel.”

{ „placeholderType“: „METC“ }

Nagelsmann: Daarom DFB in plaats van FC Bayern

De voormalige Bayern-coach benadrukte in plaats daarvan de rol van DFB-sportdirecteur Rudi Völler in zijn beslissing voor het nationale team.

“Rudi Völler is een belangrijke pleitbezorger voor mij, heeft voor mij gevochten, heeft mij vaak gebeld en vaak geschreven. Een man met extreme ervaring, die als een vaderfiguur is voor het hele coachingsteam, die er is als contactpersoon, die altijd in een goed humeur is, die enorm populair is in het hele land en voor een goede sfeer kan zorgen“, legt hij uit. Nagelsmann.

Maar het was niet alleen Völler die de doorslag gaf. “En dan heb je dit enorme toernooi waar ik de euforie mee wil nemen, waar ik geen enkele twijfel wil laten over het feit dat ik met alles, met heel mijn hart en ziel, vecht voor een succesvol thuis. Europees Kampioenschap. En dat het niet de indruk wekt dat ik me op twee manieren zou moeten voorbereiden op een andere baan, wat onvermijdelijk het geval zou zijn geweest.”