Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Erich Weissenböck – “Wat is er gebeurd met…” de ondernemingsraad van Agrana?img MpiLtnbSqqorHGdH

Erich Weißenböck werkte 45 jaar bij de zetmeelfabriek Agrana in Gmünd: van de overname van aardappelen, als portier, als werkplaatsbediende tot als lid van de ondernemingsraad leerde hij de fabriek van vele kanten kennen. In 2010 ging hij met pensioen; sinds 1984 bekleedde hij de functie van ondernemingsraad.

Recentelijk vertegenwoordigde hij meer dan 300 werknemers en voerde hij ook jaarlijkse loononderhandelingen. “Het was vaak lastig, maar we kwamen altijd tot een gemeenschappelijke noemer. “Zo werden stakingen voorkomen”, blikt hij terug. In zijn geboorteplaats Wielands werkte hij als plaatselijke burgemeester en in de gemeente Großdietmanns als gedelegeerd raadslid. Hij was de voorzitter van de operationele groep voor de ÖAAB.

De 74-jarige verveelt zich ook na zijn pensionering nooit: Erich Weißenböck is al tientallen jaren een muzikant met hart en ziel. Er zijn enkele opnames gemaakt met het “Originele Waldviertel Sextet”, en de muzikanten komen nog steeds af en toe samen. Hij speelt bugel in de stadsband van Gmünd en beschouwt de jacht ook als een van zijn hobby’s. Er is momenteel genoeg te doen voor de trotse opa als het gaat om het bouwen van het kleinkinderenhuis.Austria News