Engeland viert Havertz na het volgende Arsenal-gala

Voor de Engelse pers waren de wedstrijdwinnaars snel geïdentificeerd. En de focus lag vooral op Kai Havertz.

{ „placeholderType“: „METC“ }

“Heb dat!” was de kop Spiegel na het gala-optreden van de Duits international en zijn eerste doelpunt voor Arsenal in de welverdiende 5-0 (1-0) overwinning op Chelsea FC, waardoor de Premier League-leiders de druk op hun achtervolgers opnieuw opvoerden.

Teamgenoot is enthousiast over Havertz

“Martin Odegaard leidt de show terwijl Ben White en Kai Havertz de Blues op de knieën brengen met een vijfsterrenoptreden”, schreef Doel.

White, ook tweevoudig handhaver, terwijl Odegaard ooit voor Havertz optrad, prees daarna zijn Duitse teamgenoot BBC: “Sinds hij hier is, is hij uitstekend. Je beseft pas hoe goed Kai is als je met hem speelt.”

{ „placeholderType“: „METC“ }

Lof van alle kanten – niet in de laatste plaats van Mikel Arteta. De succesvolle coach, die al lange tijd fan is van Havertz ondanks herhaalde publieke kritiek op de spits in het verleden, zei na het laatste fluitsignaal: “Als je de twee doelpunten die hij scoorde en enkele van zijn combinatiemogelijkheden op belangrijke momenten optelt, het was een geweldige prestatie.“

Fans vrolijk: “60 miljoen pond verspild”

Een optreden met de nummer tien en elf doelpunten van het seizoen tegen uitgerekend zijn oude club, waarmee de 75 miljoen man ook de Arsenal-supporters nog meer inspireerde. ‘De grote Havertz is niet langer het ijdelheidsproject van Arteta’, schreef de krant BBC verder.

Het was ook een boodschap aan Havertz-critici buiten de Gunners-kosmos: “Arsenal-fans mogen zich nu herinneren dat veel waarnemers de £60 miljoen die ze voor Kai Havertz betaalden als een verspilling beschouwden. Maar Arteta wist hoe hij hem wilde gebruiken – als nummer 8 of als nummer 9 – en in zekere zin had hij gelijk van wedstrijd tot wedstrijd.

Mikel Arteta prijst Kai Havertz voor zijn prestaties bij Arsenal tot nu toe – en roept de nationale speler nog steeds op om het beter te doen.

„Geweldig!“ Arsenal-coach Mikel Arteta veredelt nationale speler Kai Havertz

Het was passend dat de 24-jarige zelfs zijn eigen fanzang kreeg in het geëlektrificeerde Emirates Stadium (“60 miljoen pond in de afvoer – Kai Havertz scoort opnieuw” / “60 miljoen pond in de afvoer – Kai Havertz scoort opnieuw.” „). In zijn moeilijke beginfase bij Arsenal bespotten tegenstanders Havertz met een soortgelijk lied – nu kunnen zijn eigen supporters vrolijk terugschieten.

{ „placeholderType“: „METC“ }

Havertz “absoluut uitstekend”

„Hij was absoluut voortreffelijk tegen zijn voormalige club, bracht ze in de problemen met zijn pressie en plaatste ze in gevaarlijke posities“, aldus de ploeg Dagelijkse mail.

De krant had zijn eigen theorie over de sterke vorm van de Duitser: “De Duitse nationale speler is een speler die je kunt vertrouwen. Als het niet goed gaat, lijkt hij bij zijn fouten stil te blijven staan ​​en zich erdoor te laten overweldigen. Maar als het goed gaat – zoals nu – is hij een evenwichtige en uiterst effectieve speler.

Zelfs Rio Ferdinand vond duidelijke woorden over het rijpingsproces van Havertz en Arsenal, evenals over de sombere prestatie van de Blues: „Ze waren overal op het veld pas tweede winnaars. “Het was mannen tegen jongens”, zei de voormalige Engelse ster TNT Sport.

In de laatste tien competitiewedstrijden was Havertz direct betrokken bij elf doelpunten (zeven treffers, vier assists).

Ter herinnering: terwijl hij tweemaal scoorde in het tweede duel met zijn voormalige club, was de inwoner van Aken eerder in zes wedstrijden doelpuntloos gebleven voor de Blues tegen Arsenal.

De sociale media-afdeling van Chelsea is blijkbaar boos op Havertz

En zoals altijd vierde Havertz, die in 2020 naar Stamford Bridge verhuisde, opnieuw uitbundig feest tegen zijn oude club met zijn tong uitgestoken.

Blijkbaar tot grote ergernis van de sociale media-afdeling van Chelsea. Want: Terwijl de doelpunten van Wit in de tweets staan X werd nog bij naam genoemd, de doelpunten van Havertz waren slechts kort en bondig gezegd: “Goal for Arsenal”.