Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Elon Musk ontmoet de Israëlische president Herzog149.212

De Amerikaanse technologie-ondernemer Elon Musk zal maandag tijdens een bezoek aan Israël president Isaac Herzog en familieleden van de in de Gazastrook ontvoerde gijzelaars ontmoeten. Zoals het kantoor van Herzog zondagavond aankondigde, wil de Israëlische president tijdens het gesprek met Musk de noodzaak benadrukken om “het toenemende antisemitisme op internet te bestrijden”.

De bijeenkomst zal ook worden bijgewoond door familieleden van de gijzelaars die zijn ontvoerd door het radicaal-islamitische Hamas, “die zullen spreken over de verschrikkingen van de terroristische aanval van Hamas op 7 oktober en de aanhoudende pijn en onzekerheid voor de gevangenen”, aldus het kantoor van Herzog.

Sinds de brutale aanval van Hamas op Israël en het begin van de Gaza-oorlog was er op Musks onlinedienst In verband met de Gaza-oorlog een toename van desinformatie en haatberichten op X.

Maar ook Musk persoonlijk krijgt kritiek: tien dagen geleden beschuldigde het Witte Huis het hoofd van de elektrische autofabrikant Tesla en het ruimtevaartbedrijf SpaceX van het verspreiden van antisemitisme vanwege een controversiële boodschap op X en had het scherpe kritiek op de multimiljardair.

Musk had eerder ingestemd met een ‘Je vertelde de waarheid’, schreef Musk. Het vonnis veroorzaakte een storm van verontwaardiging.

De achtergrond is een rechts-extremistische complottheorie, volgens welke joden een geheim plan nastreven om migranten naar westerse landen te halen om zo de blanke meerderheid te verzwakken. Een woordvoerder van de Amerikaanse president Joe Biden zei dat het “onaanvaardbaar” was om deze “afschuwelijke leugen” te herhalen.

Austria News