Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Een vrouw met hoge hakken en een gouden ring werd 41 jaar geleden dood aangetroffen door jagers in Indiana. Ze is nu geïdentificeerd.


De overblijfselen van een vrouw met hoge hakken en een gouden ring die in 1982 dood werd aangetroffen op het platteland van Indiana, zijn geïdentificeerd als die van een vrouw uit Wisconsin die twintig was toen ze meer dan veertig jaar geleden verdween, aldus de autoriteiten.

De stoffelijke resten zijn die van Connie Lorraine Christensen, afkomstig uit de gemeenschap van Oregon in Madison, Wisconsin, zei Lauren Ogden, hoofd plaatsvervangend lijkschouwer van het Wayne County Coroner’s Office.

Connie Lorraine Christensen

DNA Doe-project


Jagers ontdekten de toen nog ongeïdentificeerde overblijfselen van Christensen in december 1982 nabij Jacksonburg, een plattelandsgemeenschap ongeveer 90 kilometer ten oosten van Indianapolis, zei Ogden. Ze was overleden aan een schotwond en haar moordzaak blijft onopgelost.

Volgens het DNA Doe Project, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het identificeren van slachtoffers van cold cases, gaf de kleding van de vrouw ‘niet aan dat ze aan het wandelen was’. De groep zei dat toen ze werd gevonden, de vrouw klompen met hoge hakken en houten zolen droeg, een blauwe blouse met lange mouwen en knopen, een grijze pantalon, lange gebreide sokken en een blauw nylon jasje. Volgens het DNA Doe Project droeg ze ook een gouden ring met een opaal en twee diamanten.

Christensen werd voor het laatst gezien in Nashville, Tennessee, in april 1982, toen ze vermoedelijk drie tot vier maanden zwanger was, zei Ogden. Ze had haar 1-jarige dochter bij familieleden achtergelaten terwijl ze weg was en zij gaven haar als vermist op nadat ze niet zoals gepland naar Wisconsin was teruggekeerd.

De stoffelijke resten van Christensen werden opgeslagen op de afdeling forensische antropologie van de Universiteit van Indianapolis toen het kantoor van de lijkschouwer samenwerkte met het DNA Doe Project om ze te identificeren.

Nadat het forensische laboratorium van de staatspolitie van Indiana DNA uit hen had gehaald, heeft forensische genetische genealogie vastgesteld dat ze nauw overeenkomen met het DNA van twee familieleden van Christensen, zei Ogden.

Toevallig werkte haar familie, op hetzelfde moment dat de identificatie-inspanningen gaande waren, aan het creëren van een nauwkeurige stamboom met behulp van afkomst en genealogie, zei Ogden.

“Vanwege het feit dat verschillende levende familieleden van Connie hun DNA naar een voorouderswebsite hadden geüpload, konden de genealogen van het DNA Doe Project ons kantoor veel sneller van de naam van een kandidaat voorzien dan we hadden verwacht”, zei ze.

Ogden zei dat de inmiddels volwassen dochter van Christensen afgelopen dinsdag naar de locatie werd gebracht waar de stoffelijke resten van haar moeder werden gevonden, zodat ze daar bloemen kon achterlaten. De autoriteiten gaven haar ook een gouden ring bezet met een opaal en twee diamanten, die werd gevonden bij de stoffelijke resten van haar moeder.

“Onze gedachten gaan uit naar Connie’s familie, en we waren vereerd om hen de antwoorden te bieden waar ze al zo lang naar op zoek zijn”, zei Missy Koski, lid van het DNA Doe Project, in een persbericht. “Ik ben trots op onze toegewijde en bekwame vrijwilligers die de politie hebben kunnen helpen bij het teruggeven van de naam van Connie Christensen na al die tijd.”

Gn En Head