Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Een tweede regering-Trump zal mensen in de media in de rechtbanken ‘achtervolgen’, zegt een bondgenoot


NEW YORK (AP) — A Donald Trump Een bondgenoot die op zijn ministerie van Justitie werkte, zei dinsdag dat als de voormalige president opnieuw wordt gekozen, zijn regering ‘crimineel of civiel’ wraak zal nemen op mensen in de media.

Kash Patel, die ook stafchef was op het ministerie van Defensie en een rol vervulde in de Nationale Veiligheidsraad, maakte het commentaar op de podcast van Steve Bannon. Hij zei dat we in een tweede regering-Trump “op pad zullen gaan om de samenzweerders te vinden, niet alleen in de regering, maar ook in de media” tijdens de verkiezingen van 2020, die Trump verloor van Democraat Joe Biden.

Trump en zijn bondgenoten hebben herhaaldelijk beweerd dat de verkiezingen zijn gestolen, ondanks het feit dat talloze federale en lokale functionarissen, een lange lijst van rechtbanken, voormalige topcampagnestafleden en zelfs zijn eigen procureur-generaal hebben allemaal gezegd dat dat zo is geen bewijs van de fraude die hij beweert. Trump heeft ook “vergelding” beloofd als centraal onderdeel van zijn campagneboodschap terwijl hij op zoek is naar een tweede termijn in het Witte Huis.

De campagne van Trump distantieerde zich van de opmerkingen van Patel in een scherp geformuleerde verklaring en zei dat proclamaties “als deze er niets mee te maken hebben”.

De campagne reageerde niet op vragen of Trump de door Patel beschreven plannen overweegt.

Patel is een fellow bij het Center for Renewing America, een conservatieve denktank die deel uitmaakt van een netwerk van conservatieve groepen die zich voorbereiden op een mogelijke tweede termijn in het Witte Huis voor Trump of welke conservatief dan ook die zich bij hun standpunten aansluit.

In zijn interview met Bannon zei Patel: “We gaan achter de mensen in de media aan die logen over Amerikaanse burgers die Joe Biden hielpen bij het manipuleren van de presidentsverkiezingen. We komen achter je aan, of het nu strafrechtelijk of burgerlijk is. Dat gaan we uitzoeken. Maar ja, we waarschuwen jullie allemaal.”

Trump richt zich al lange tijd op de media en bestempelt nieuwsorganisaties als ‘nepnieuws’ en de ‘vijand van het volk’, een uitdrukking die verband houdt met de Sovjet-dictator Josef Stalin.

In een post op zijn sociale netwerk Truth in september herhaalde Trump beide zinnen en beloofde hij NBC News en MSNBC te zullen onderzoeken wegens “Country Threatening Treason” en te proberen hun toegang tot de ether te beteugelen.

“Ik zeg openlijk en trots dat wanneer ik het presidentschap van de Verenigde Staten WIN, zij en anderen van de LameStream Media grondig zullen worden onderzocht op hun bewust oneerlijke en corrupte berichtgeving over mensen, dingen en gebeurtenissen”, zei Trump. zei in de post. “Waarom zou NBC, of ​​enig ander corrupt en oneerlijk mediabedrijf, het recht hebben om GRATIS gebruik te maken van de zeer waardevolle ethergolven van de VS? Ze vormen een echte bedreiging voor de democratie en zijn in feite DE VIJAND VAN HET VOLK! De Fake News Media zouden een hoge prijs moeten betalen voor wat ze ons eens zo grote land hebben aangedaan.”

In het interview suggereerde Bannon dat Patel een mogelijke directeur van de CIA zou kunnen zijn als Trump nog een termijn wint.

De Trump-campagne reageerde niet op de vraag of Patel in aanmerking kwam voor een rol als CIA-directeur.

Patel was vorig jaar te gast bij de aftrap van Trump voor zijn presidentiële campagne van 2024 in zijn resort Mar-a-Lago in Florida. In juni woonde hij de toespraak van Trump bij in zijn resort in Bedminster, nadat de voormalige president voor de rechtbank was verschenen op grond van federale beschuldigingen dat hij geheime documenten verkeerd had behandeld.

___

Associated Press-schrijver Jill Colvin in New York heeft aan dit rapport bijgedragen.Gn En Head