Duitsland onderzoekt dat extreemrechtse Europarlementariërs betalingen hebben aangenomen van Rusland, China – POLITICO

De Duitse rechterlijke macht is woensdag twee vooronderzoeken gestart tegen Europarlementariër Maximilian Krah van de extreemrechtse partij Alternatief voor Duitsland (AfD) naar aanleiding van vermeende betalingen van Rusland en China voor zijn werk in het parlement.

“Op 18 april 2024 startte het openbaar ministerie in Dresden een vooronderzoek tegen Europarlementariër dr. Maximilian Krah wegens vermeende Russische betalingen voor zijn werk als lid van het Europees Parlement”, vertelde Patrick Pintaske, een woordvoerder van het openbaar ministerie in Dresden, in een schriftelijke verklaring aan POLITICO. .

“Bovendien voert het openbaar ministerie in Dresden een tweede onderzoek uit tegen Europarlementariër dr. Maximilian Krah in verband met vermeende Chinese betalingen voor zijn werk als parlementslid”, zei hij, eraan toevoegend dat de onderzoeken alleen onderzoeken of aanvankelijke vermoedens van omkoping kunnen worden gelogenstraft. bewezen op grond van het Duitse Wetboek van Strafrecht.

Die mobile Version verlassen