Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Drie Palestijnse studenten zijn neergeschoten in Burlington, Vermont, zegt de politie


De politie in Burlington, Vermont, is op zoek naar een blanke man die ervan wordt verdacht zaterdag drie 20-jarige mannen van Palestijnse afkomst te hebben neergeschoten, aldus de politie.

De drie mannen waren in Burlington op bezoek bij het huis van een van de familieleden van het slachtoffer voor Thanksgiving, aldus de politie. Ze waren in Prospect Street toen een gewapende blanke man hen confronteerde en, zonder iets te zeggen, naar verluidt rond 18.30 uur minstens vier schoten hadden gelost.

Twee van de slachtoffers werden in de romp geschoten, terwijl de derde man in zijn onderste ledematen werd geschoten, aldus de politie. Twee van de slachtoffers bevonden zich in wat de politie als stabiele toestand omschreef. Het derde slachtoffer “liep veel ernstiger verwondingen op.”

Twee van de slachtoffers droegen keffiyehs, sjaals die de Palestijnse solidariteit zijn gaan symboliseren, zeiden functionarissen. De politie zei dat twee van de slachtoffers Amerikaanse staatsburgers zijn en dat één een legale inwoner is.

Vermoedelijk is de verdachte te voet gevlucht. De politie heeft hem nog niet geïdentificeerd en onderzoekers zeggen dat er tot nu toe geen informatie is die op het motief van de verdachte wijst.

Onderzoekers weten niet zoveel als ze zouden willen, zei politiechef Jon Murad van Burlington. Hij drong er bij het publiek op aan om geen overhaaste conclusies te trekken ‘op basis van verklaringen van niet-betrokken partijen die nog minder weten’.

“Op dit beladen moment kan niemand naar dit incident kijken en niet vermoeden dat het een door haat gemotiveerde misdaad is geweest”, zei Murad. ‘En ik heb al contact gehad met federale onderzoeks- en vervolgingspartners om me daarop voor te bereiden als het bewezen is. Maar nu de slachtoffers veilig zijn en medische zorg krijgen, is onze volgende prioriteit het identificeren, lokaliseren en aanhouden van de verdachte. We werken vanuit elke onderzoekshoek aan deze zaak en zullen betrouwbare, feitelijke informatie aan het publiek blijven verstrekken, terwijl we de slachtoffers en ons onderzoek beschermen.”

De politie heeft de slachtoffers niet bij naam geïdentificeerd, maar de families van het slachtoffer hebben hen later in een verklaring geïdentificeerd. Alle drie de slachtoffers gingen naar de Ramallah Friends School, een door Quaker gerunde particuliere non-profitschool in Ramallah. Volgens hun familieleden studeert Hisham Awartani momenteel aan de Brown University, Kinnan Abdalhamid aan het Haverford College en Tahseen Ahmed aan het Trinity College.

“Als ouders zijn we verwoest door het gruwelijke nieuws dat onze kinderen het doelwit waren en werden neergeschoten in Burlington, VT. Op dit moment is onze voornaamste zorg hun volledig herstel en dat ze de cruciale medische steun krijgen die ze nodig hebben om te overleven. We zijn enorm bezorgd over de veiligheid en het welzijn van onze kinderen”, zeggen de ouders in een gezamenlijke verklaring. “We roepen de wetshandhaving op om een ​​grondig onderzoek in te stellen, waarbij we dit onder meer als een haatmisdrijf moeten behandelen. We zullen ons pas op ons gemak voelen als de schutter voor de rechter wordt gebracht. We moeten ervoor zorgen dat onze kinderen worden beschermd, en dat deze gruwelijke misdaad zich niet herhaalt. “Geen enkel gezin zou deze pijn en pijn ooit moeten doorstaan. Onze kinderen zijn toegewijde studenten die het verdienen om zich te kunnen concentreren op hun studie en het opbouwen van hun toekomst.”

De president en decaan van Haverford deelden zondag een gezamenlijke verklaring over de schietpartij.

“Kinnan en zijn vrienden zijn allemaal Palestijnse studenten die aan Amerikaanse hogescholen en universiteiten studeren”, schreven ze. “De politie onderzoekt de schietpartij en we wachten op bericht of deze vervolgd zal worden als een haatmisdaad.”

Het Amerikaans-Arabische Antidiscriminatiecomité zei dat het “reden heeft om aan te nemen dat deze schietpartij plaatsvond omdat de slachtoffers Arabisch zijn.”

“We bidden voor een volledig herstel van de slachtoffers en zullen klaar staan ​​om de families te ondersteunen op welke manier dan ook”, aldus Abed Ayoub, nationaal uitvoerend directeur van ADC. “Gezien de verzamelde en verstrekte informatie is het duidelijk dat de haat een motiverende factor was bij deze schietpartij, en we roepen de wetshandhaving op om dit als zodanig te onderzoeken. De golf van anti-Arabische en anti-Palestijnse sentimenten die we ervaren is ongekend , en dit is weer een voorbeeld van hoe die haat gewelddadig wordt.”

Een functionaris van het Witte Huis zei zondag dat president Biden op de hoogte was gebracht van de schietpartij.

Senator Bernie Sanders reageerde naar de schietpartij in een bericht op sociale media.

“Het is schokkend en diep verontrustend dat drie jonge Palestijnen hier in Burlington, Virginia zijn neergeschoten”, zei hij. “Haat hoort hier en nergens thuis. Ik kijk uit naar een volledig onderzoek. Mijn gedachten zijn bij hen en hun families.”

De schietpartij van zaterdag komt ruim een ​​maand na de dood steken van een 6-jarige Palestijnse jongen in de omgeving van Chicago. De Council on American-Islamic Relations, die zichzelf omschrijft als de grootste islamitische burgerrechten- en belangenorganisatie van het land, zei begin november dat er een “ongekende stijging” in anti-Arabische en anti-islamitische vooringenomenheidsincidenten die in de VS zijn gemeld sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas.Gn En Head